Belediyeleri kapatın gitsin! Büyükçekmece'de itirazlara rağmen yükselen inşaat

Belediyeleri kapatın gitsin! Büyükçekmece'de itirazlara rağmen yükselen inşaat
Büyükçekmece'nin slüetini bozan Marina24 projesinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın eseri olduğu ortaya çıktı. 2017 yılında Bakanlık tarafından İBB Meclisi'ne yaptırılan proje kapsamında ilk planlara göre inşaat tam 3 kat büyütülmüş. Büyükçekmece Belediyesi defalarca itiraz etse de inşaat yükselmeye devam etmiş

Özel imar yetkisi olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Büyükçekmece Mimaroba Mahallesi'nde ilçe belediyesine rağmen yeni bir ucubenin yapılmasının önünü açtı. Küçükçekmece eski Belediye Başkanı Aziz Yeniay'ın sahibi olduğu Say 24 Gayrimenkul A.Ş. tarafından yapılmakta olan 327 adet konut, 29 dükkan ve 1 ofisten oluşan Marina 24 projesi Büyükçekmecelilerin tepkisini çekti. Sahil şeridine konumlanan projeye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın izin verdiği ortaya çıktı. Projenin planlarının 2017 yılında Bakanlık tarafından İBB'ye yaptırıldığı görüldü. Büyükçekmece Belediyesi ise bakanlık emri ile projeye ruhsat vermek zorunda kaldı.


 

TURİZM ALANI KONUT ARTI TİCARETE ÇEVRİLDİ

Büyükçekmece Belediyesi'nin defalarca itiraz etmesine rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2014 yılında 'günübirlik Turizm Alanı' ibaresini de 'Konut ve Konut artı Ticaret'e çevirerek inşaatın enden ve boydan büyümesinin önünü açtı. İnşaat'ın yapıldığı bölgede genellikle villa yapımına ve en fazla 5 kat inşaata izin verilirken Marina 24 projesinin 10 katı geçerek yükselmeye devam etmesi çevre halkının oldukça tepkisini çekti. Büyükçekmece Belediyesi'nin itirazlarının dikkate alınmaması da "Madem istediğinizi yapacaksınız. Belediyelere ne gerek var" yorumlarına neden oldu. Güzelim sahil şeridi ise devasa inşaat nedeniyle içler acısı bir durumda.


Mehmet Mert'in köşe yazısı için tıklayın...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum