Beton kavgası!

Beton kavgası!
Sancaktepe Yenidoğan metro hattının İBB tarafından kazı alanına beton dökülerek kapatılması yeni bir tartışma başlattı. AK Parti İl Başkan Yardımcısı Malik Ejder Batur, "Bu metro hattını, hafriyatla doldurarak kapatma işi sizin yeni bir hafriyat döküm sahası stratejiniz miydi?" diye sorunca İmamoğlu'ndan cevap gecikmedi. İmamoğlu, "Bugün feryat figan bağıranlar, siyasetin en çirkinini yapıyorlar" karşılığını verdi

Sancaktepe Yenidoğan metro hattının kazı çalışmaları devam ederken İBB tarafından kazı alanına beton döküldü. AK Parti İl Başkan Yardımcısı Malik Ejder Batur ve Belediye Başkanı Şeyma Döğücü bir açıklama yaparak çalışmaların başlamasını istedi. Batur, "Bu metro hattını, hafriyatla doldurarak kapatma işi sizin yeni bir hafriyat döküm sahası stratejiniz miydi? Öz kaynak yetersizliğinizden mi bu metro hattını kapattınız?" diye sordu. Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü ise "Dökülen toprak, sadece metroya değil İstanbul’un geleceğine Sancaktepe ve Yenidoğan’ın beklentileri ile umutlarınadır. O nedenle burada yapılan faaliyetin devam etmesine müsaade etmeyeceğiz. Metro Yenidoğan için şart kardeşim, şart, şart" diye konuştu.


 


BUGÜN BAĞIRANLAR, SİYASETİN EN ÇİRKİNİNİ YAPIYOR

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise hattın iptal edilmediğini belirterek, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Yatırım Programı’na alınmadığı için kredi kullanılamayan hattaki imalat nedeniyle kazılmış bazı noktaların, çevresel ve depremsel riskler nedeniyle doldurulmasının bir zorunluluk olduğuna dikkat çekti. Onay verilmesi ve kredi bulunmasından sonra hattaki çalışmaların yeniden başlayacağını duyuran İmamoğlu, "Deprem açısından oraların çevre ile ilgili oluşturduğu risk açısından burayı doldurmamız lazım. Dolduğumuz yerleri, yarın kredi bulduğumuzda açmamız 1 ay. Bizim proje onay çabalarımız devam edecek. Bugün feryat figan bağıranlar, siyasetin en çirkinini yapıyorlar" açıklamasını yaptı.


 


DURDURMAK ZORUNDAYDIK!

Hattı iptal etmediklerini yineleyen İmamoğlu, "Şu anda yapamadığımız için, çevreye etkisi açısından durdurmak zorundaydık. İstanbullular ve oradaki vatandaşlarımız merak etmesinler. Doğru karar verdik, onların hayatlarını riske atmamak adına" dedi. Bu arada, bazı vatandaşlar, ‘bozma yap’, ‘çukur doldurma metro yap’, ‘Yenidoğan metro istiyor’ yazılı pankartlar açarak AK Partili Batur ve Döğücü'ye destek verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.