Beykoz'daki dönüşüm meclis üyesi Ahmet Deliak'a yaradı!

Beykoz'daki dönüşüm meclis üyesi Ahmet Deliak'a yaradı!
Beykoz Tokatköy'deki zorunlu dönüşüm nedeniyle Tokatköylüler elektriksiz ve susuz yaşarken AK Partili Meclis üyesi Ahmet Deliak’ın projeden yer aldığı ortaya çıktı. CHP’li Bahar Doğru, bu durumun etik olmadığını söylerken Deliak ise “Hak sahibi olduk” dedi

Beykoz Belediyesi’nin başlattığı kentsel dönüşüm projesinin kıskacında olan, Tokatköy Mahallesi sakinlerinin elektrik, su ve doğalgazı 22 Haziran’da kesildi. Evlerinden çıkarılmak istenen ve “Bizi göçe zorluyorlar” diyen mahalleli, o günden beri zor şartlar altında yaşıyor. Projeye ilişkin ise dikkat çeken bir gelişme yaşandı. AK Parti Beykoz Belediye Meclisi üyesi Ahmet Deliak’ın bölgeden daire satın aldığı açığa çıktı. Deliak, niteliği ‘bostan’, kullanım durumu ise ‘mesken’ olan 487’nci adadan yer aldı. İlk askı listesinde Deliak’ın ismi bulunmazken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca hazırlanan ve mahkemeye sunulan muvafakatname imzalayan hak sahipleri listesinde AK Partili Deliak’ın ismi görülüyor.


Hiç etik değil

Konuyu önceki günkü Beykoz Belediye Meclisi toplantısında gündeme getiren CHP’li üye Bahar Doğru, BirGün’e yaptığı açıklamada, Tokatköy’de yaşayanların karanlıkta ve susuz bırakıldığına dikkat çekti. Deliak’ın adil dönüşüm isteyen Tokatköy halkının mağduriyet yaşarken bölgeden yer almasını eleştiren CHP’li Doğru, şöyle konuştu: “Tokatköy kentsel dönüşüm projesinde büyük tartışmalar var. Burada 3’te 2 çoğunluk sağlanamamış durumda. Nitekim yürütmeyi durdurma kararları da alındı. Ortada böyle bir belirsizlik varken bir meclis üyesinin buradan yer alması, siyasi ahlak açısından hiç etik değil. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın çıkarttığı hak sahipleri listesinde meclis üyesinin ismi yer alıyor. Oysa daha önce çıkartılan listede, bu isim yer almıyordu.”


AKP'liler normal karşıladı

Doğru, sözlerini şöyle sürdürdü: “Pazartesi günkü oturumda bunu gündeme getirdim, ilk başta ismini vermedim. Çarşamba günkü meclis toplantısında zaten kendileri açıkladı. Meclis üyesi, ‘hukukçu olduğunu, yatırım yapmak istediğini’ söyledi. ‘Birisinin satmak istediğini, bunun gayet normal bir şey olduğunu ve mal mülk sahibi olmadığının suç olmadığını’ ifade etti. Burada böyle bir sancılı bir dönüşüm süreci varken bu normal değil. Mahalleli, ‘Bizi sürgün etmek istiyorlar’ diyordu, ‘Bu paraları ödeyemeyeceklerini’ söylüyorlardı. İşte biri ödeyemeyeceğini düşündü ve satmak zorunda kaldı, fırsatçının biri de geldi aldı bunu. Fakat AKP’li meclis üyeleri bunu çok normal karşıladı.”


Hak sahibi olduk

Ahmet Deliak ise “Etik olmayacak bir şey yok” diyerek kendini savundu. “Süreç içerisinde hak sahibi olduk” diyen Deliak, şunları ifade etti: “Birincisi hak sahibi şahsın bulunduğu yer, zaten kesel dönüşüm alanı. Hak sahibi kişi burayı satarak buradan taşınmak, gitmek istedi. Tanıdık vasıtasıyla bana geldi, ben de istediği bedeli aynen ödedim. Bir müddet sonra da taşındı zaten. Hak sahipliğini mart ayında almadım, ocak ayı içerisinde aldım. O tarihte tebligatlar yeni başlamıştı. Meclis üyesi olmam, Beykoz’da tasarruf yapamayacağım anlamına gelmez. Neticede kentsel dönüşüm oluyor. Kentsel dönüşüm ilk defa burada uygulanmıyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.