Beylikdüzü Belediyesi eğitime 10 milyon dolarlık destek verecek

Beylikdüzü Belediyesi eğitime 10 milyon dolarlık destek verecek
Beylikdüzü Belediyesi, dünyada ilk kez bir yerel yönetimle çözüm ortaklığı kuran online eğitim platformu Coursera ile Türkiye’yi kapsayacak bir eğitim hareketi başlattı.

Belediyenin aldığı online eğitim kurs hibesi sayesinde, dünyanın en saygın üniversite ve şirketlerinin verdiği, değeri 10 milyon dolar olan 3 bin 800 farklı kursa Türkiye’den tam 50 bin kişi ücretsiz erişim sağlayacak. Kayıtlar Coursera'nın web sitesi üzerinden gerçekleşirken Türkiye’nin dört bir yanından kayıt olan öğrenciler Harvard, Yale, Cambridge, Stanford ve Duke gibi dünyanın prestijli üniversitelerinden eğitim alabilecek. Kurs sonunda öğrencilerin özgeçmişleri dünyanın önde gelen 2 bin 400 uluslararası firmasıyla paylaşılacak.


İLK KEZ BİR BELEDİYE İLE İŞ BİRLİĞİ YAPIYOR

Konu hakkında açıklama yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, "Salgını bir eğitim fırsatına çevirerek, Beylikdüzü’nden tüm Türkiye’yi kapsayan bir uzaktan eğitim hareketi başlatıyoruz. Dünyanın önde gelen online eğitim platformu Coursera, ilk kez bir belediye ile, bizim belediyemiz ile iş birliği yapıyor. Öğrenciler bölümlerine, çalışanlar ise mesleklerine veya ilgi duydukları alanlara dair eğitim alabilecekler. Bu salgın, çevrimiçi eğitimin önemini ortaya koyarken, meslek sahibi olmak veya becerilerini geliştirmek isteyen insanlarımıza nitelikli eğitim imkanı sağlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Aydınlık yarınların inşası için özveriyle çalışmayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.