Beylikdüzü'nde Muhammet Fatih Vanlıoğlu ile Halim Yıldırım arasındaki kavganın detayları belli oldu!

Beylikdüzü'nde Muhammet Fatih Vanlıoğlu ile Halim Yıldırım arasındaki kavganın detayları belli oldu!
Beylikdüzü Belediye Meclisi toplantısı öncesinde AK Parti Grubu odasında kavga çıktı. Geçmişte Ticaret Bakanı Mehmet Muş'a sosyal medya üzerinden 'camdan bakan' diyen Muhammet Fatih Vanlıoğlu ile Halim Yıldırım arasında çıkan kavgayı diğer meclis üyeleri ayırdı. Çıkan arbede sonrası Vanlıoğlu polis çağırdı ve Yıldırım'dan şikayetçi oldu

Beylikdüzü Belediyesi mayıs ayı meclis toplantısı 1. oturumu öncesi AK Partili meclis üyeleri grup toplantısında birbirine girdi. Kavganın nedeninin Muhammet Fatih Vanlıoğlu'nun Ticaret Bakanı Mehmet Muş hakkında geçmişte yaptığı paylaşımlar olduğu öğrenildi. 2021 yılının kasım ayında Mehmet Muş için, 'camdan bakan' ifadelerini kullanan Vanlıoğlu, kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmiş, Genel Merkez ihraç talebini reddetmişti. İhraç sürecinin ardından dün Meclis toplantısı öncesi AK Parti Grup odasına gelen Vanlıoğlu Halim Yıldırım'ın tepkisiyle karşılaştı. Yıldırım'ın, Vanlıoğlu'na, “Sayın Bakan hakkında neden böyle açıklama yaptın?” sorusunu yönettiği, Vanlıoğlu'nun ise “Yaparım” dediği öğrenildi. Bunun üzerine Yıldırım, önündeki suyu Vanlıoğlu'nun yüzüne fırlattı. Daha sonra iki meclis üyesi biirbirine saldırdı. Fakat diğer meclis üyeleri araya girerek Yıldırım ve Vanlıoğlu'nu ayırdı.


Polis belediyeye geldi

Yaşanan kavganın ardından grup odasından çıkan Muhammet Fatih Vanlıoğlu, güvenlik görevlilerine seslenerek, polis çağrılmasını istedi. Belediyeye gelen polis, Vanlıoğlu'nun şikayet etmesi üzerine Halim Yıldırım'ı ifadesini almak üzere karakola götürdü. Darp raporu alan Vanlıoğlu, Yıldırım hakkında suç duyurusunda bulundu. Vanlıoğlu’nun, belediyenin güvenlik personelinin olaya müdahale etmemesi nedeniyle belediye yönetimi hakkında da suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. Yıldırım'ın ise Vanlıoğlu hakkında şikayette bulunmadığı belirtildi. Olaya tanık olan diğer AK Partili meclis üyeleri herhangi bir darp olayının yaşanmadığını dile getirdi.



Elmas da şikayetçi oldu

AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Mustafa Günaydın'ın kavga yaşandığı sırada grup odasında bulunmadığı öğrenilirken, önümüzdeki günlerde her iki meclis üyesinin de savunmalarını isteyeceği belirtildi. Bu arada geçmiş tarihte Mehmet Muş'a sert eleştirilerde bulunan AK Parti Meclis Üyesi Sevda Elmas'ın da meclis salonunda Halim Yıldırım'la küçük bir tartışma yaşadığı ve Yıldırım'dan şikayetçi olduğu bilgisine ulaşıldı.
 

ak parti beylikdüzü kavga

Bu tartışma 7 ay sonra kavga çıkardı...


'Camdan bakan' demişti

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, 2021 yılı kasım ayında Beylikdüzü İlçe Başkanlığı'nı ziyareti sırasında birlik çağrısı yapmış, "Bazıları var partiye küsüyor. Partiye niye küsüyorsun? Küseceksen, adama küs. Davaya küslük olmaz. Kararlı bir şekilde yola devam etmeli, birlik olmayı sürdürmeliyiz" sözlerini sarf etmişti. Muş'un açıklamaları gazetemizde yayımlandıktan sonra AK Partili Beylikdüzü Meclis üyeleri Muhammet Fatih Vanlıoğlu ve Sevda Elmas'tan çok sert tepkiler göstermişti. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Muhammet Fatih Vanlıoğlu, "Haddini bilmeyen Rabbini bilmez" diyerek, "Bu dava gönüllülük esaslı bir davadır, kimse kimseye böyle emir veremez aslanım. Sorunları bu şekilde çözemezsiniz, zaten sizlerden de ancak bu beklenirdi. Hadi hayırlısı, görelim bakalım elinden ne gelecek! Camdan bakan" ifadelerini kullanmıştı. Vanlıoğlu, daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir videosunu paylaşarak, "Bak aslanım, sayın Cumhurbaşkanımız liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ne söylüyor, videoyu iyi dinle! Tövbe istiğfar et! Seyyidül istiğfar oku... Cenab-ı Allah’ın merhametine teslim ol... Ranttan yana değil Haktan yana ol" mesajını paylaşmış, AK Parti İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve İBB Meclis Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu'yu da etiketlemişti.


Komik oluyorsunuz!

Bir diğer AK Parti Beylikdüzü Belediye Meclis Üyesi Sevda Elmas da Mehmet Muş'a sert tepki göstererek, "İllâ edep, illâ edep. Edep Yâ Hû. Ben pazarda dolaşmam deyip milletvekili programlarını refüze eden sen mi dava diyorsun? Seçim sürecinde "Ben ekonomistim iş adamlarıyla yüksek katılımlı program yapmazsanız gelmem" diyen kimdi? Program sorumlusu bendim, istersen söyleyeyim... Teşkilât içinden gelmeyen vekiller kadar bile davaya sahip çıkmadığınız, milletvekili program katılım listesinde apaçık görülüyor, bizler çoluğumuza çocuğumuza zaman ayırmayıp gecemizi gündüzümüze katmışken hangi hakla çalışmadığımızı söyledin. Gören görüyor kim çalışıyor, kim kimle kolkola iş görüyor. Sahte 2 fotoğrafta çalışıyor görüntüsü vermekle çalışma olmaz. Takım tutar gibi tuttuğun kişilerin sosyal medyalarına da bi bakıp gelseydin ya da youtube da bazılarının bizzat kendi cümlelerinden hangi davanın adamları olduğuna ait beyanlarını da izleyip gelseydin. Şimdi 'adama küsmüş de davaya sahip çıkmıyor' diyerek özel davetle isimlerimizi etiketleyerek sol yanlı gazetecilere haber yaptırıyorsunuz. Medet umuduğunuz yere bakın, komik oluyorsunuz artık. Biz sizi göreve çağıralı aylar oldu. Hak'tan haklıdan yana olmak yerine çıkar odaklarına hizmete mi geldiniz? Haksızlık belki yarına kalır ama kimsenin yanına kalmaz"  ifadelerini kullanmıştı.


EKREM HACIHASANOĞLU


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.