Bilim insanı mı sahtekar mı? Dyson Lin kimdir

Bilim insanı mı sahtekar mı? Dyson Lin kimdir
Türkiye Elazığ'da meydana gelen büyük depremin yaralarını sarmaya çalışırken Tayvanlı deprem kahini Dyson Lin'in İstanbul için yaptığı açıklama yürekleri ağıza getirdi. "İstanbul'da 10 gün içerisinde 6 veya 7 büyüklüğünde deprem olacak" diyen Lin'in "deprem söylentileriyle paniğe yol açma" suçlamasıyla ülkesinde 6 bin dolar para cezası aldığı ortaya çıktı

Türkiye, Elazığ'da meydana gelen 6,8'lik deprem ile büyük bir sarsıntı yaşadı. Türkiye yaralarını sarmaya çalışırken sosyal medyada Dyson Lin isimli bir kişi, "İstanbul'da 10 gün içerisinde 6 veya 7 büyüklüğünde deprem olacak" diyerek paniğe neden oldu. Bilimsel olarak depremin önceden tahmin edilmesi mümkün olamazken, aslında var olamayan "Tayvan Deprem Enstitüsü'nün" sözde yönetici olduğu iddia edilen Dyson Lin'in Tayvan hükümeti tarafından "deprem söylentileriyle paniğe yol açma" suçlamasıyla 6 bin dolar para cezası aldığı ortaya çıktı.

SİLİVRİ'DE DEPREM OLACAK DEMİŞTİ
Deprem tahminleriyle dikkatleri üzerine çeken Dyson Lin, Silivri'ye dikkat çekerek "Silivri büyük tehlikede. Politikacılara söyleyin bir şeyler yapmaları gerekiyor" ifadelerini kullanmıştı. Deprem tahminleri yapan ama bir uzmanlığının olmadığı belirtilen Lin, kehanetlerde bulunduğu adresinden, Balıkesir bölgesinde dalgalanmalar olduğunu ve yakında deprem olabileceğini belirtmiş, 5-6 aralığında deprem beklediğini ifade etmişti. Lin, 21 Ocak'ta yaptığı paylaşımda da "Türkiye'nin doğusu büyük tehlike altında" uyarısını yapmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.