Bin 30 konut yetmedi, bin 800 konut icat edildi

Bin 30 konut yetmedi, bin 800 konut icat edildi
Esenyurt'ta devam eden konut mağduriyetinin en acı hikayelerinden birisi haline gelen Bulut İnşaat dramı bitmek bilmiyor. Söz konusu şirketin başlattığı bin 30 konutluk Yaşam ve Evvia Projeleri'nin ruhsatları iptal ettirilerek bin 800 konutluk yeni bir ruhsat hazırlanmış olsa da yeni proje de mağdurlara çare olmayacak

BALIK BAŞTAN KOKAR
2 bin konut mağdurunun olduğu Esenyurt'ta, Bulut İnşaat dramı bitmek bilmiyor. 2010 yılında Yaşam Merkezi adı altında başlatılan projede ilk çatlak arsa sahibinin sonradan ortaya çıkmasıyla başlamıştı. ABD'de yaşayan Ayşenur Contel isimli kadın arsa sahibi olduğunu belirtmişti. Devam eden süreçte ise kat karşılığı anlaşması yapılan yerin sahibi olduğunu iddia eden mesleği avukat olan İhsan Yemişçi'nin, evrak üzerinde oynayarak arsayı üzerine geçirdiği süren davalar sonucunda ortaya çıkmıştı. Sıkıntıların bitmek bilmediği arazi üzerindeki projeler iptal edilirken yeni başlatılan projelerde konut sayısı bin 800'e kadar yükseltiliyor. Konut mağduru olan insanlar anlaşmaya çağrılıyor. Hem eski borçlarını ödeyecekler hem 30 bin lira civarında yeni para ödeme ve 100 ila 120 metrekarelik dairelerinden vazgeçtiklerini ve 80 metrekareyi kabul ettiklerini beyan eden anlaşmayı imzalama şartıyla karşı karşıya kalıyorlar.


ÖRNEKLER OLDUKÇA KÖTÜ
Söz konusu düzenlemelerle beraber hem yeni konut ve dükkan alanların mağdur olabileceği hem de Bulut İnşaat'ın hak edişlerinden dolayı başlayacak yeni hukuki süreçle yeniden kilitlenecek bir sürecin başlayacağı iddia ediliyor. Yani komisyon alanlar aldıklarıyla kalacak. Kağıt üzerinde herkesin konutu ve dükkanları olacak. Bu anlamda konuşan mağdurlar, “Eski konut mağdurları yetmiyormuş gibi yeni konut mağdurlarının basın toplantılarında ve mahkeme kapılarında koşacağı yeni süreç başlamış olacak. Neden mi? Aynı devir uygulaması Gümüş Projesi'nde yapılmış. 720 mağdur hak sahibi sözleşmelerini yeni şirkete devretmişler. 2017 yılında bitirilme sözü verilmiş. Yıl 2019. Yeni mağdurlar ortada duruyor” örneğini veriyor.


Ali Tarakçı'nın konu hakkındaki köşe yazısını okumak için tıklayın >>>

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.