Bina üstüne bina dikmişler

Bina üstüne bina dikmişler
Kartal’da bir binanın çökmesi ve 21 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından gözler İstanbul’un yapılaşmasına çevrildi. Mega kentte tarihi binalar da dahil olmak üzere yüzlerce binaya eklenti yapıldığı, eski yapıların üzerine 5 kata varana kadar kaçak çıkıldığı görüldü.

Kartal'ın Orhantepe Mahallesi'nde yer alan ve üç kat kaçağı bulunan binanın çökmesinin ardından gözler İstanbul'un yapılaşmasına çevrildi. 1990'lı yıllarda şehrin çeperlerinde inşa edilen ruhsatlı ve ruhsatsız binaların birçoğunda fazladan eklenti bulunurken, tarihi semtlerde ise eski yapıların üzerine apartman ve plazalar inşa edildi. Beyoğlu'ndan Üsküdar'a, Şişli'den Fatih'e kadar birçok bölgede ‘bindirme” mimarinin örneklerini görmek mümkün. Bağcılar'da ise 9 katlı bir binanın, 5 katının sonradan yapıldığı ortaya çıktı. Üst üste iki binayı andıran yapının dış cephesindeki çatlak ve döküntüler de ayrıca dikkat çekti.

Belediye 'sorun yok' demiş!
Dış cephesi tamamlanmamış olan binanın zemin kat ve 1. katının, tekstil atölyesi olarak kullanıldığı öğrenildi. Diğer katlarda ise daireler yer alıyor. Toplam 14 dairenin bulunduğu binanın sakinleri, apartmanın yan tarafında ve arkasında bulunan hükümet konağı inşaatı nedeniyle dış cephe çalışmalarına başlayamadıklarını belirtti. Bina sakinlerinden tekstil atölyesinin sahibi Cebrail İlbeyi, “Binanın sağlamlığıyla ilgili raporları var. Belediyenin gelip kolon testi yaptığı ve bu binada sorun yok dediği raporları var. Fakat binanın hoş bir görüntüsü yok. Sanki ekleme yapılmış gibi görülüyor ama bu düzeltilecek” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.