Bir başkan iki karakter: Bülent Kerimoğlu!

Bir başkan iki karakter: Bülent Kerimoğlu!
Bakırköy Belediyesi işçileri 2018'den beri toplu iş sözleşmesi yapılmadığı gerekçesiyle yeniden eylem yaptı. Özgürlük Meydanı'nda gerçekleşen eylemde yapılan açıklamada, "Karşımızda bir belediye başkanı ama iki farklı karakter var. Biri hak, hukuk, adalet diyen Bülent Kerimoğlu, diğeri de haksızlık, hukuksuzluk, adaletsizlik, baskı ve zulüm uygulayan bir belediye başkanı" denildi.

Disk Genel-İş üyesi Bakırköy Belediyesi işçileri aylardır süren toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine yeniden meydana çıktı. Özgürlük Meydanı'nda yapılan eylemde Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu çok sert ifadelerle eleştirildi. Kerimoğlu'nun 14 Mart Tıp Bayramı konuşmasına vurgu yapan işçiler, "Buradan kendisine sesleniyoruz. Sağlık çalışanlarının maaşlarını düşürdünüz mü? Sağlık çalışanlarını kısa çalışma ödeneği ile ücretsiz izne gönderdiniz mi? Evrak imzalamayanlar işten atılacak diyen Sağlık Müdürü, Bakırköy Belediyesi'nin mi yoksa Tanzanya'da herhangi bir yerinde mi sağlık müdürü? Tanzanya da bile olmayacak olaylar ne yazık ki Bakırköy Belediyesi nde oluyor" diye sordu.


TÜRKİYE'DE SÖZLEŞME İMZALANMAYAN TEK YER BAKIRKÖY

"Karşımızda bir belediye başkanı ama iki farklı karakter var" diyen işçiler, "Biri hak, hukuk, adalet, demokrasi, özgürlük ve sosyal adalet vurgusu ile konuşma yapan Bülent Kerimoğlu, diğeri de haksızlık, hukuksuzluk, adaletsizlik, anti demokratik uygulamalarla çalışanlarına baskı ve zulüm uygulayan bir belediye başkanı" ifadelerini kullandı. Kerimoğlu'nun geçmişte söylediklerini unuttuğunu dile getiren işçiler, "Tüm belediyelerde sözleşme süreçleri ilerlerken, belediye çalışanları sosyal haklarını alırken, Türkiye'nin tek sözleşme yapmayan belediyesi Bakırköy Belediyesi olmuştur. 2018 yılından bugüne kadar belediye bütçesi artmış ama personel gideri 120 milyondan 90 milyona düşmüştür" eleştirisinde bulundu.

İşçilerin eylem yaptığı sırada Bakırköy Kentsel Dönüşüm Dayanışma Platformu üyelerinin Belediye Başkanı'nın desteğiyle meydanda eylem yapıyor olması işçiler tarafından alkışlarla protesto edildi. Burada eylemci işçilere selenen Kerimoğlu, "Sendikacılık ücret sendikacılığı ile olamaz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.