Bir parça bile vicdan yok mu!

Bir parça bile vicdan yok mu!
Beykoz Belediyesi'nde DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası'na üye olan 7 işçi işten çıkarıldı. Beykoz Belediyesi önünde eylem yapan işçiler, Belediye Başkanı Muray Aydın'a seslendi. İşçiler, “Siz de bir parça bile vicdan yok mu? Bu kış zamanında, bu pahalılıkta ev geçindiren insanları sırf sendikaya üye oldu diye işten atmak, hak mıdır? Günah değil mi?” diye sordu

Beykoz Belediyesi'nde çalışan Hak-İş'e bağlı Hizmet-İş'ten istifa ederek DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası'na geçen işçiler arasından 7 işçi; İş Kanununun 17. maddesi gerekçe gösterilerek işten çıkarıldı. Beykoz Belediyesi önünde eylem yapan Genel-İş Anadolu yakası 2 No'lu Şube üyesi işçiler işten atmaların sendika seçme özgürlüğüne müdahale olduğunu ifade ederek işten atılan işçilerin bir an önce işlerine iade edilmesini istedi. İşçiler, “Biz bir sendikaya üye olurken, hangisine olacağımızı belediye başkanına sormak zorunda mıyız? Sayın Belediye Başkanı'nda hiç mi vicdan yok bu kış vakti insanları işinden atıyor, bu pahalılıkta insanları muhtaç bırakıyor. Yazık, günah değil mi?” ifadelerini kullandı.

ÜCRETLER ERİDİ KOŞULLAR AĞIRLAŞTI

İşçiler adına konuşan Genel-İş Anadolu Yakası 2 No'lu Şube Mali Sekreteri Cihan Demir, de yaşanan mağduriyete dikkat çekti. Belediye işçilerinin ücretlerinin asgari ücretin altında kaldığını iğneden ipliğe her şeye zam gelirken işçilerin ücretlerinin yerinde saydığını söyleyen Demir, “Yemek ücretleri işçilerin cebinden ödenir hale geldi. Ücretler enflasyon karşısında erirken çalışma koşullarımız da ağırlaştı. İşçileri bugün iki işçinin üç işçinin işini yapar hale geldi. Dinlenme, ailemizle vakit geçirme, haftasonu izin hakkımız verilmedi. Beykoz Belediyesi işçilerinin çalışma saatleri düzenlenmelidir. Belediye yöneticilerinin kullanamayacağı lavaboların, bir ay bile dayanamayacağı koşulların işçiye reva görülmesi kabul edilebilir değildir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.