Bir şey uydur istifanı açıkla

Bir şey uydur istifanı açıkla
İstifa edip etmeyeceği tartışma konusu olan Ordu’nun AK Partili Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın akıbeti netleşti. Belediye başkanı yarın veya diğer gün kamuoyuna istifa ettiğini açıklayacak. Tek sorun ise istifa gerekçesinin ne olacağı

AK Parti’nin flaş isimlerinden Ordulu iki siyasetçinin kamuya yansıyan kişisel kavgalarının faturası siyaseten ağır oldu. AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ile yıldızı bir türlü barışmayan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın koltuğunu kaybetmesine neden teşkil eden en önemli hadise ise Ordu Aybastı ilçesindeki Perşembe Yayla Şenlikleri’nde vuku bulan protokol kavgası oldu. 

“Ya o, ya ben”
Dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un da katıldığı şenliklerde İl Emniyet Müdürü Suat Çelik’i darp ettiği söylenen Başkan Enver Yılmaz, AK Parti Genel Başkanı R. Tayyip Erdoğan’ın “Dava idrakiyle hareket etmeyenler partiye zarar veriyor” eleştirisiyle karşılaşmıştı. Kurtulmuş ve Yılmaz ikilisi arasındaki aleni kavga Ordu gündeminin ilk sırasına oturunca, 2018 seçimlerinde Ordu’dan kesinlikle aday olmayacağını ileten Kurtulmuş için İstanbul seçeneği devreye kondu. İstanbul 3. Bölge Milletvekili sıralamasında ilk sırayı kapan Kurtulmuş, Genel Başkan Erdoğan’a “Ya o, ya ben” diyerek Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ı da topun ağzına sürdü.

“Yolsuzluk mu yaptım?”
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’a istifa etmesini söyleyen ilk isim AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki oldu. Hararetli tartışmaların yaşandığı AK Parti Genel Merkezi’nde, istifasını isteyenlere, “Yolsuzluk mu yaptım, hırsızlık mı yaptım, neden istifa edeyim, Reis ile görüşmeden istifa etmem” şeklinde tepki gösterdiği öğrenilen belediye başkanı, dönüşü olmayan bir sürece girildiğini anladığında, “Halka ne diyeceğim, neyi gerekçe gösterip de istifa edeceğim?” sorusunun cevabını istedi.

“Ben hasta değilim ki…”
Kendisine, “Sağlık sorunu bulunduğunu söyle, ‘Hastayım’ de” gerekçesinin önerilmesi üzerine, “İyi de ben hasta değilim ki” diyen Başkan Yılmaz’a kapılarını kapatan parti, “Bir şey uydur, istifanı açıkla” diyerek son noktayı koydu. Yarın istifasını açıklaması beklenen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın odasını boşaltmak için hazırlıklarını tamamladığı öğrenilirken, yerel seçimlere kısa bir süre kala yerine geçecek ismin de henüz netleşmediği, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ile birlikte Fatsa ve Ünye ilçe belediye başkanlarının isimlerinin bir adım önde olduğu ifade ediliyor. Bu arada istifası istendikten sonra Enver Yılmaz sosyal medya hesabından Numan Kurtulmuş'u eleştiren mesajlar paylaşmış, gelen baskı sonucunda da bu mesajlarını silmek zorunda kalmıştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.