Bir tuhaf yasak!

Bir tuhaf yasak!
Arnavutköy Belediye Meclisi'nde 'meclis üyelerini tedirgin ediyor' gerekçesiyle gazetecilerin canlı yayın yapması yasaklandı. MHP'li Meclis üyesi Muharrem Yaman ise kararı “Yanlışların konuşulmasını, duyulmasını ve halka duyurulmasını engelleme çabasından başka bir şey değil” olarak yorumladı.

Arnavutköy Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısı ikinci oturumu öncesinde basına ilginç bir yasaklama getirildi. Meclis başkanlığı tarafından oturumu izlemeye gelen basın mensuplarının sosyal medya canlı yayın yapması ve video çekmesi yasaklandı. Kararı gazetecilere AK Parti Arnavutköy Belediyesi Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı M. Hakan Şişman, sözlü olarak tebliğ etti. Şişman, “Meclis üyeleri, gündem maddeleri görüşmeleri sırasında çekilen videolar ve yapılan canlı yayınlardan tedirgin oluyor. Bu durum gündem maddelerinin görüşülmesine olumsuz etkisi oluyor. Bu nedenle belediye meclis yönetmeliğine uygun olarak bu karar alındı” dedi. Şişman ve beraberindeki özel güvenlik elemanları gazetecilerin fotoğraf makinesi ve cep telefonlarına tek tek bakarak canlı yayın yapıp yapmadıklarını kontrol etti.

Başkanın yetkisi var
Basına getirilen tuhaf sansür olayı hakkında İBB Hukuk Komisyonu Başkanı ve AK Parti Arnavutköy Meclis Üyesi Av. Siğbetullah Şahin de bir açıklama yaparak “Eğer mecliste yapılan görüşmeler yapılan canlı yayınlar ve çekilen videolar sabebi ile herhangi bir sekteye uğrama söz konusu ise oturumu yöneten meclis başkanı yasaların verdiği yetkiyi kullanarak böyle bir karar alabilir” açıklamasını yaptı.  Öte yandan, gazetecilerin konuyla ilgili bilgi almak istediği Arnavutköy Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi Dr. Kemal Aygenli ise böyle bir yasaklamadan haberinin olmadığını söyledi.

Yanlışlarınızı yasaklarla gizleyemezsiniz
MHP Arnavutköy Meclis Üyesi Av. Muharrem Yaman ise konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Meclis oturumlarının basına ve halka açık olduğunu hatırlatan Yaman, Belediye Başkanı Haşim Baltacı'ya seslenerek “Kayıt alınması yasağı koyman, izleyicilerin girişini zorlaştırman anayasayı ihlal etme suçunu oluşturduğu gibi yaptığın yanlışların mecliste konuşulmasını, duyulmasını ve halka duyurulmasını engelleme çabasından başka bir şey değil. Fakirin çocuklarının kelle koltukta gittiği okulların önüne bir alt geçit yapmayı beceremedin ama kendi çocuklarının gittiği cemaatlerin özel kolejlerine binlerce TL'lik inşaat harcaması yaptın. Fakirin zar zor okuttuğu çocukları memur olmak için sınavlarda ter dökerken, hakkının teslim edilmesi için bile torpil ararken sen koltuğunu bir dönem daha sağlama almak için belediyeye bile uğramayan vekil kardeşlerine maaş ödedin, sınavsız memur yaptın. Fakirin kaçak inşaatına binlerce TL para cezası kestin ama zenginin Bolluca Mavi Göl'de villaları için çevirdiği kaçak çitleri yıkamadın, halkın kullanımına açık olması gereken çevrilmiş gasp edilmiş parklari açamadın. Gücün fakire yetti ama zengine yetmedi. Yanlışlarınızı yasaklarla gizleyemezsiniz bunu bilin. İstanbul Büyükşehir Meclisi'nde ve TBMM'de basın bölümleri bulunuyor acaba neden hiç düşündünüz mü?” diye yazdı. ORHAN ŞİMŞEK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.