Bir yanda sefa diğer yanda cefa

Bir yanda sefa diğer yanda cefa
İşçilerin maaşını ödeyemedikleri için çareyi, bankadan borç almakta bulan, İstanbul’un CHP’li belediyelerinden Avcılar’daki kötü gidişatın neden kaynaklandığı, Damga Gazetesi’nin ulaştığı belgelerle ortaya çıktı. Belediyenin, kuruma ve partiye yakın isimleri tatile gönderdiği, bunun için de belediye bütçesinden 1 milyon 500 bin TL ödediği tespit edildi

CHP’li belediye, 2015 yılının Ağustos ayında başlattığı tatil keyfini, torpilli listeden oluşturdu. Aynı etkinliği 2016 yılında da sürdürmek isteyen belediyenin, 15 Temmuz hain askeri kalkışmasıyla ihale tarihinin denk düşmesinden dolayı son anda bu kararından vazgeçtiği, 2017 yılında ise kasada para kalmaması nedeniyle kişiye özel tatil projesini planlamadığı görüldü.

3 bin kişi tatile gönderildi
Bu zamana kadar belediyeden değişik kategorilerde 40 milyon TL'lik ihale alan bir firmayla el sıkışan Avcılar’ın CHP’li Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, Balıkesir-Edremit İlçesi’ne bağlı Turban Akçay Tatil Köyü’nde 3 bin kişiye tatil yaptırılması için aynı firmayla sözleşme imzaladı. 300’er kişilik gruplar halinde yapılacak 3 günlük tatil için kişi başı 500 TL ödeme yapılırken, toplamdaki 3 bin tatilci için belediye kasasından çıkan para, KDV dahil 1 milyon 500 bin TL’yi aştı.

avcılar tatil ihale

3 günden fazla kalanlar var
Halkın parasıyla tatile gidenlerin, belediyeye ve partiye yakın isimlerden oluştuğu ifade edilirken, bazı isimlerin üç günden daha fazla tatil yaptığı, bunun da otel kayıtlarında görülebileceği iddia edildi. Tatil yapmanın, ihtiyaçtan öte lüks bir yaşam tercihi olduğunu söyleyen Avcılarlı bir yerel siyasetçi, “Belediyede çalışan işçilerimize aylarca maaş ödeyemedik. Onlar evlerine ekmek götüremezken, işçilerin haklarıyla tatil yapılmasını kim, nasıl izah eder bilemiyorum” diye konuştu. İsminin, şimdilik kaydıyla açıklanmasını istemeyen CHP’li, “Bu gelişmeler, belediyemizin nasıl battığının kanıtıdır” dedi.

Uçuk bir rakam ödendi
Öte yandan aynı tatil köyü ile alakalı olumsuz görüşlerini internet ortamında paylaşan çok sayıda tatilci de, “Böcekten, pislikten, ilgisizlikten geçilmiyor. Burada 135 TL’ye tatil yapanlar var ama bu fiyata değmez” şeklinde eleştirilerde bulunurken, CHP’li belediyenin, uçuk bir fiyatla kişi başına 500 TL tatil organize etmesi ise şaşkınlıkla karşılandı. 2015 yılında, her şey dahil kampanyası kapsamında belediye tarafından organize edilen tatil ücreti kişi başı 500 TL olarak belirlenirken, 2017 yılında çok ünlü bir oteldeki eğlence, konaklama, limitsiz içki, dansöz ve gala yemeği bedelinin 413 TL olması, aradaki uçurumu da öne çıkardı.

Meclis üyeleri Kıbrıs'a gitmişti
Avcılar Belediyesi 2016 yılında da CHP’li 16 meclis üyesini Kıbrıs’a tatile göndermişti. 5 yıldızlı otelde konaklayan tatilcilerin sayısı aileleri ve arkadaşlarıyla birlikte 60’ı bulmuştu. Masrafı belediye kasasından karşılanan Kıbrıs tatilini 5 CHP'li meclis üyesi katılmayarak protesto etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.