Biz ölmek istemiyoruz!

Biz ölmek istemiyoruz!
Avcılar Kentsel Dönüşüm Mağdurları Platformu Başkanı Akay Tambulut, depreme karşı acil önlem alınması gerektiğini söyledi. Olasdı bir depremde İstanbul'da 1 milyon kişinin ölmesi beklendiğini hatırlatan Tambulut, "Aradan 21 yıl geçti hiçbir şey yapılmadı. Vatandaş meydana çıkıp, 'Biz ölmek istemiyoruz' diye haykırmalı" diye konuştu

Avcılar Kentsel Dönüşüm Mağdurları Platformu Aldora Restoran'da gazetecileri ağırladı. Paltform Başkanı Akay Tambulut, İstanbul ve Avcılar'da beklenen deprem tehdidini masaya yatırmak için bir araya geldiklerini açıkladı. "21 seneden beri İstanbul'da depreme karşı önlem alınamadı" diyen Tambulut, "Özellikle ilçemiz bu konuda çok geri kaldı. Vatandaşımız çok fazla kaderci olduğu için bu konuda tepki göstermiyor. Vatandaşlarımız hasarlı binalarda oturmasına rağmen ekonomik sıkıntıları nedeniyle ses çıkaramıyor. Bu konuda yetkili mercilerin acil çalışma yapmak zorundalar" çağrısında bulundu.

Suçlu aramıyoruz
Suçlu arama niyetinde olmadıklarını sözlerine ekleyen Tambulut, "İlçe Belediye Başkanımızla defalarca görüştük. Biz kısmı imar artışından yanayız. Başkanımız da bunun İBB Meclisi'nde kabul görmeyeceğini söyledi. Yalnız mevcudu yapmaya kalkıştığımızda en kötü ihtimalle 250 bin TL'ye ihtiyaç var. Emekli insanların bunu ödemesi imkansız. Çok iyi biliyoruz ki aradan 5 yıl daha geçecek ve biz bu hayati konuya çözüm bulamayacağız" dedi. Vatandaşların Avcılar'daki hasarlı binalarda mecburiyetten dolayı oturduğunu dile getiren Tambulut, "Çünkü sağlam binaya geçmek isterse en az 2 bin 500 TL kira ödemek zorunda. Deprem tehdidi alıştığımız kanıksadığımız bir tehdit. Ama bunu kanıksamamalıyız. Deprem konusu kanalla bile mukayese edilemez. Ben olsam kanaldan ziyade deprem konusunu gündeme taşırdım. Kanala ayrılan bütçenin depreme hazırlıkta kullanılması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

1 milyon insan ölür!
Olası bir depremde İstanbul'da 1 milyonu aşkın insan hayatını kaybedebileceğini hatırlatan Tambulut, "1 milyondan fazla konut da zarar görür. Bütün bunlara rağmen deprem konusunu önceliklerimiz arasına almıyoruz. Sonuçları bu kadar ürkütücü bir deprem beklenmesine rağmen büyük bir rahatlık içerisindeyiz. Kentsel dönüşüm konusunda önemli toplantılar yaptık. Vatandaş çözüm talep ediyor. Sadece ilçemizde 100 bin insanın hayatını kaybetmesi düşünülürken herhangi bir çözüm üretilmiyor. Biz birçok ilçede uygulanan imar artışının Avcılar'da da kullanılmasını istiyoruz. Platformumuz bu konuya ışık tutmaya devam edecektir. Dar gelirli vatandaşların kendi konutunu dönüştürme imkanı yoktur. Bu konuyla ilgili üç toplantı yaptık" bilgisini verdi.

Herkes elini vicdanına koysun
10-15 bin kişinin meydana çıkıp, 'Biz ölmek istemiyoruz' diye haykırması gerektiğini ifade eden Tambulut, "Böyle olursa çözümün daha kolay olacağını düşünüyoru. Planlarla ilgili de sıkıntılar var. Avcılar Meclisi'nden oy birliği ile geçen planlar 4 aydan beri İBB Meclisi'nde bekletiliyor. Planın bu kadar bekletilmesi asla kabul edilemez. Herkes elini vicdanına koysun. Aradan 21 yıl geçmiş; hiçbir şey yapılmamış. Bir plan teklifi 4 aydan beri neden bekletiliyor? Vatandaş sorununa sahip çıkarsa, sorun erken çözülür. Biz zamana karşı yarışıyoruz. İlçe belediyesinin önerdiği kooperatif binalarını da önemsiyoruz. Halkın bu süreci tıkayanların karşısına çıkması lazım. Talep haklı; binlerce insan bu konuda eylem yapabilir" önerisinde bulundu.

Hançerli'nin önerisi sorunu çözmez!
Tambolat son olarak, "Bu konuları dillendirdiğim için bana hem CHP'liler hem Ak Partililer kızıyor. Ama bu sadece benim sorunum değil. Biz diyoruz ki; deprem tehdidi var sonu kötü olacak. Bunu bile hazmedemiyorlar. Turan Hançerli'yi iyi niyetli buluyorum ve beğeniyorum. Fakat dönüşüm konusunda ortaya attığı çözüm önerisinin başarılı olacağına inanmıyorum. Biz konuyu siyaset dışı tutmaya çalışıyoruz. Biz sadece çözüm talep ediyoruz.

Ali Tarakçı 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum