Borç hizmete engel değil

Borç hizmete engel değil
Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, belediyenin borcunun dönüştürülebilir bir durumda olduğunu belirterek, "Türkiye'de borcu olmayan belediye ya da bir devlet kuruluşu nerdeyse yok gibi. Biz de bunlardan bir tanesiyiz. Bunlar bizim için mazeret oluşturmuyor. Yapacağımız hizmetlerde, vereceğimiz hizmetlerde herhangi bir eksikliğe sebep olmaz" diye konuştu

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi canlı yayında vatandaşların sorularını cevaplandırdı. Öncelikle koronavirüsle ilgili Küçükçekmecelilere gösterdikleri hassasi,yet dolayısıyla teşekkür eden Çebi, "Bu vesileyle koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetmiş olanlara Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Tedavi altında olan virüs taşıyan Küçükçekmeceli hemşehrilerime de bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını diliyorum. İslam aleminin Ramazan ayı, özel bir aydır, ibadet ve hoşgörü ayıdır. Ekmeğini ve sevgisini daha fazla patylaştığı aydır. Önce tüm İslam aleminin ardından tüm Küçükçekmeceli hemşehrilerimin Ramazan ayını tebrik ediyorum" dedi. İnsanların her türlü soruyu sorma hakının olduğunu belirten Çebi, "Biz buna saygılıyız, saygılı olmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

Emniyetle işbirliği içindeyiz
Kendisine sorulan "Sefaköy Kültür Sanat Merkezi önünde ve karşısındaki parkta ve 2 bin 305 sokakta akşam olunca, gece gençler araçlarını çekerek geç saatlere kadar son ses müzik dinliyorlar. Bunun için nasıl bir önlem alabilirsiniz?" sorusuna cevap veren Belediye Başkanı Kemal Çebi, "Bunu önemli bir problem olarak görüyorum. Belki farkındadır; göreve geldiğimiz ilk aydan beri dört ana başlık altında Küçükçekmece'ye hizmet vermeye çalışıyoruz. Bunlar bir tanesi de kente saygı. İşte tam da bu kente saygının önemli maddelerinden bir tanesi. Bu uyarınızı kesinlikle dikkate alacağız. Ayrıca Emniyet Müdürlüğümüz ile işbirliği içerisinde bu sorunu ortadan kaldırmak için çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Özel olarak bu adresini vermiş olduğunuz yer ile ilgili de hemen bugünden itibaren ilgileneceğimizi bildirmek isterim" dedi. Çebi barınak inşaatının ne zaman biteceğini de "Öncelikle burası bir hayvan barınağı değildir. Burası bir rehabilitasyon merkezi, hızır acil 112'dir. Hayvan barınağı olarak başka bir şey algılanıyor, burası böyle bir yer değil. Mayıs sonu gibi hizmete açılacak" şeklinde açıkladı.

Yardım isteyen çok fazla
Başka bir vatandaş ise "Dört aydır kira veremiyorum, faturalarım birikti. Her yere başvurdum ama dönüş yapılmadı. Destek bekliyorum, lütfen bana dönüş yapın" talebinde bulundu. "Sizinle arkadaşlarımız irtibata geçecekler" diyen Çebi, "Ancak peşinen şöyle söyleyeyim bunu tüm Küçükçekmece duysun; gönül ister ki bir belediye başkanı olarak tüm Küçükçekmece'nin bu tip sorunlarını çözebilecek imkanlara sahip olalım. İmkanlar 2 türlü; biri maddi, diğeri yasal imkanlar. Buna yasal olarak mevzuatın izin vermesi gerekiyor. Şuan öyle bir mevzuatımız yok, kaldı ki maddi olarakta yok. Çünkü bu 1 tane değil, 2 tane değil, 5 tane değil. Oldukça fazla. Onun için öncelikle Kaymakamlığa müracat etmeni öneriyorum. Bizzat oraya giderek, kayıt altına alınmanı, evraklarını bırakmanı öneriyorum ancak belediyemiz bünyesinde yapılabilecek diğer yardımlarla ilgili arkadaşlarımız sizi mutlaka arayacaklardır" ifadelerini kullandı.

Çok ciddi bir yığılma var
Başka bir vatandaş da müracaat etmeleri halinde belediyeden yardım alamadığını belirtmesi üzerine Başkan Çebi, "Ne zaman müracat ettiğinizi ben buradan görmüyorum, bilmiyorum. Herhangi bir sorun yok. Bildiğiniz gibi bu olağan üstü dönemde samimiyetimize inanmanızı isterim ki, bütün kadromuzla beraber biz de olağanüstü bir gayret içerisindeyiz. En azından Küçükçekmece'de hiç bir çocuk yatağa aç girmesin diye olağanüstü bir gayret gösteriyoruz. Bunun için bir çok şeyi gevşettik, imkanlarımız genişletmeye çalıştık. Bu yaptığımız iş belediyenin bir hediyesi değil, Küçükçekmece halkının vergileri ve ödemiş olduğu bağışlarla halkın kendi halkına hediyesidir. Emin olun ki, size de en kısa sürede ulaşacaktır. Bir yığılma oldu, kapasitemizin 3, 4 katına çıkmamıza rağmen bir yığılma var, kısa süre içerisinde bu yığılmayı hafifleticeğimiz kanaatindeyim. Böyle bir söz verebiliyorum. Güçlendirelim, gerçekten çok ciddi bir yığılma var. Havuzdaki rakam 12, 13 bine çıkmıştır. Bunların bekleme sürelerini en fazla 1 hafta olarak belirledik. Arayanları bu kolilerle muhakkak 1 hafta içerisinde buluşturacağız" sözünü verdi.

Her belediyenin borcu var
Birkan Timurlek isimli bir vatandaş ise Çebi'ye 3 soru yöneltti. "Belediyeyi kaç TL borçla devraldınız? Korona dolayısıyla ne kadar külfetle karşılaştınız? Vatandaşa maske dağıtma imkanınız var mı?" sorylarına cevap veren Çebi, "Devlette devamlılık arz eder. Belediye borcu dönüştürülebilir, sürdürülebilir bir noktadadır. Türkiye'de borcu olmayan belediye ya da bir devlet kuruluşu nerdeyse yok gibi. Biz de bunlardan bir tanesiyiz. Bunlar bizim için mazeret oluşturmuyor. Yapacağımız hizmetlerde, vereceğimiz hizmetlerde herhangi bir eksikliğe sebep olmaz. Dönüştürülebilir, makul bir düzeydedir. İkinci soruna cevabım; Ek bir külfet diyemeyiz, ama tabi gelirlerimizde önemli bir miktarda daralma var. Olağanüstü bir dönem yaşıyoruz. Bu olağanüstü dönemde sanıyorum bütçe gerçekleşmesi gelirler açısından bütçe gerçekleşmesi yüzde 30 civarında bir daralma olacağını bekliyoruz. Ancak bir kez daha söylüyorum; hizmetlerimiz açısından bunların hiçbiri mazeret değildir. Son soru; vatandaşa maske dağıtma imkanımız var. Kaldı ki vatandaşa maske dağıtmaya devam ediyoruz. Bir kere talep edenlere maske muhakkak gidiyor, ikincisi kalabalık ortamlarda pazar yerlerinde ortalama günde 4 bin civarında maske dağıtıyoruz pazar esnafına ve pazar giriş ve çıkışlarında. Ayrıca her gün ortalama 800 gıda kolisi dağıtıyoruz ve her gıda kolisinin içerisine 5 adet maske koyuyoruz. Bunu da 5 ile 800'ü çarptığımızda 4 bin yapıyor. 8 bin civarında maskeyi vatandaşımıza her gün ulaştırmış oluyoruz. Her hangi bir vatandaşımızın özellikle maske konusunda bir sıkıntısı olursa Belediyemizin Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nü ararlarsa temin edebilirler" açıklamasını yaptı.

Sırayla alma imkanımız yok
Pazarlara insanların sırayla alınmasının öçnerilmesi üzerine "Özellikle Salı pazarı büyük pazar, biraz sıkıntılı" cevabını veren Başkan Çebi, "Bizim önlemlerimiz pazarın yükünü yüzde 30 civarında hafifletebilir, ama sırayla alma imkanımız yok. Mümkün olduğu koruma tedbirlerine uymaya çalışıyoruz. Hatta maskesi olmayan esnaftan alış veriş yapmayın, burada size seslenmiş olayım" dedi. Kemal Çebi, "Buradan bir şeyi hatırlatmak isterim; göreve geldiğimiz ilk günden itibaren temizlik çalışması yaptık. Bu konuda tüm herkesi temizliğe davet ettik. Kirletip temizlemekten para harcamaktansa kirletmeyelim dedik. Bu konuda daha dikkatli olmamız konusunda korona bizi uyarıyor. Korona gidecek ama temizlik baki kalacak. Bu konuda kimsenin endişesi olmasın. Yaşadığımız kente saygı gösterelim, bu kenti sevelim. Yaşam kalitemiz bu şekilde yukarıya çıkmış olur. Kirletmeyelim" diye konuştu.

Hayvan sevgimiz devam edecek
İkitelli Mehmet Akif Mahallesi'nden bir vatandaşın kediler için mama kabı istemesi üzerine, "Gönderelim. Kedi maması da gönderelim" diyen Çebi, "Bunları yapalım ama meseleye biraz da o hayvanların penceresinden bakalım.Hayvanseverler yanlış anlıyor ama, siz her gün aynı gıdayı yiyor musunuz, ben kendim şahit oluyorum, kedi de yemiyor. Biraz da doğal beslensinler. Ama hayvan sevgimiz devam edecek. Onlar bizim can dostlarımız, ihtiyaçları karşılanacak" ifadelerini kullandı. Çebi, sinek ilaçlama çalışmalarına da bu mahalleden başlayacaklarını duyurdu. Çebi, "Küçükçekmece'de ulaşım ile ilgili ne türk çalışmlaarınız olacak?" sorusuna da "Ulaşım ve park sorunu en temel sorunlardan biridir. Bununla ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz. Yılların birikimi olan alınmamış tedbirlerin çözülmesi çok zor, ama böyle kalmayacak. Çalışmalarımız devam ediyor. Yüzde 30-40 oranında çözeceğiz" cevabını verdi.

Süreç 7. ayda başlayacak
Belediye personelinin tamamının belediye bünyesine dahil edilmediğinin hatırlatılması üzerine, "Edemeyen bir kısım var. Sanırım KHK personeli. Onlarla ilgili süreç yedinci aydan sonra başlayacak" diyen Çebi, "1 Mayıs herkese tatil şuan. Az miktarda olan arkadaşlarımız. Ancak bu konuda hassasiyetimi biliyordur arkadaşımız. Çalışanın emeğinin hakkı belediyemizde verilir. Bunu yapmış olduğumuz toplu sözleşmede de gösterdik" dedi. Metro projeleri hakkında da açıklama yapan Çebi, "Büyükşehir belediyesinin projesidir. Ama bizimde takibimizdedir. Bende bunu Sayın İmamoğlu ile geçen hafta görüştüm. Yakında başlatılacak. Kredi çalışması var, bir kredi sağlanması var. Bizde sizler kadar istiyoruz. Takip ediyoruz" açıklamasını yaptı.

kemal çebi küçükçekmece belediye başkanı

HERKESE YETİŞMEYE ÇALIŞIYORUZ
"Bu sene Eylül ayında tekrar yaz konserleri olacak mı? Küçükçekmece'de korona vakaları ne durumda?" sorusu sorulan Kemal Çebi, "Yaz konserleri umarız yaparız. Bu dünyayı etkisi altına alan pandemiden umarım kurtuluruz ve yapabilecek düzeye geliriz. Bilim kurulunun almış olduğu kurallara uymak zorundayız. İlçemizdeki net sayı bende yok, ilçe sağlık müdürünün bilgisi dahilinde" cevabını verdi. Başka bir vatandaş ise "İyilik merkezinde dosyamız var. Salgından ötürü çalışmıyorum. Yardım için başvurdum cevap gelmedi, bu süreçte kapımızı çalan olmadı" siteminde bulununca Başkan Çebi, "İlgileneceğiz. Bu konuyla ilgili bilgi alacaklardır. Özellikle virüs ve Ramazan ayının gelmesiyle ilgili ihtiyaç sahiplerinin artması doğaldır. Bizim bu konuda hazırlıklı olduğumuz doğrudur. Yardımlar konusunda herkese yetişmeye çalışıyoruz. Başkan yardımcımız Güven Bey ve müdürlerimiz, personellerimize bu vesileyle buradan teşekkür ediyorum. Hergün istisnasız özel çalışmalar yapıyorlar. Bir kaç gün bekletebilirz. Bu mütevazi bir süredir" diye konuştu.

kemal çebi küçükçekmece belediye başkanı

YOĞUN BAKIMDA OLMAK EVDE OLMAKTAN ZOR!
Canlı yayında Kemal Çebi'ye soru soran bir vatandaş, "Malesef insanlar sokağa çokça çıkmaya başladı. Lütfen devriye daha sık gezsin" talebinde bulundu. Kemal Çebi ise "Bu konu polisiye bir konu ama biz de çağrılarımızı yapmaya çalışıyoruz. Tüm vatandaşlarımız sabırlı olmalı. Yoğun bakımdan çıkan insanları dinledim; insanlar evde sıkılıyorlar, yoğun bakımda kalmak 1 ay evde kalmaktan daha zor dediler" cevabını verdi. Özellikle maddi yardımların sorulması üzerine Başkan Çebi, "alesef maddi yardımlar bizimle ilgili bir mevzu değil" açıklamasını yapmak zorunda kaldı. Annesinin fizik tedaviye gitmesi için ulaşım yardımı isteyen bir vatandaşa da seslenen çebi, "İletişime geçeceğiz. Zaten böyle bir hizmetimizde var. Olmasa bile üretilebilir" dedi.

MASKELEMİZİ TAKMAYI ASLA İHMAL ETMEYELİM
Canlı yayın sonunda vatandaşlara önemli uyarılarda bulunan Belediye Başkanı Kemal Çebi, "Tedbirleri gevşetmeden evlerimizde kalmaya devam edelim. Zorunda kaldığımızda dışarı çıkarken, sosyal izolasyona dikkat ederek, maskeleri muhakkak takalım. Pandemi bittikten sonra, pandeminin ülkemizde bıraktığı izleri konuşacağız. En çok kimler etkilendi, en çok hangi iller, ilçeler etkilendi. Ben İstanbul'un 39 ilçesinden hiç birinin etkilenmesini istemiyorum ama elbette etkilenecek. Ben Küçükçekmece'nin en az etkilenmesini isteyen biriyim. Bugün bize sorularını gönderen herkese sevgilerimi iletiyorum. Çalışma arkadaşlarımında selam ve sevgilerini gönderiyorum. Lütfen destek vermeye devam edin. Küçükçekmece'yi birlikte yönetelim. Birbirimize samimi olacağız. Gelin sevgiyi birlikte büyütelim" tavsiyelerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.