Böyle düzen olmaz olsun!

Böyle düzen olmaz olsun!
Batman'da 18 yaşındaki İpek Er'e cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla tutuklanan Musa Orhan, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Orhan'ın tahliye kararı sonrası sosyal medyadan isyan eden vatandaşlar, “Böyle insanlık mı olur yahu?” diye sordu.

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan mağdur İpek Er'in cinsel istismara maruz kalması olayına ilişkin adli süreç devam ediyor. Bu kapsamda hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan ve Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesince 19 Ağustos'ta tutuklanan Musa Orhan'ın avukatı, müvekkilinin tutukluluğuna itiraz etti. İtiraz dilekçesinde, Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesinin tutuklama kararının yeniden gözden geçirilmesi ve sanığın kaçma ihtimalinin bulunmaması gerekçesiyle, Musa Orhan'ın tahliyesi talep edildi. İtirazı değerlendiren Siirt 2. Ağır Ceza Mahkemesi, kararında, olay tarihi itibarıyla reşit olan mağdurun 24 Haziran'da ikametini terk ettiği ve Kurtalan'da bir gece, üç gün de Siirt'teki bir otelde kaldığı, ardından sanık ile mağdurun sanığın kaldığı ikamete geçtikleri belirtildi.

Böyle düzen olmaz olsun!
Orhan'a tahliye kararı çıkması sonrası sosyal medya üzerinden isyan eden vatandaşlar siyasi iktidara yüklendi. İktidarın erkekçi bakış açışıyla adaleti dizayn etmeye çalıştığını belirten kadın derneği üyeleri, “Biz çok açık bir şekilde soruyoruz. Aynı şey aynı zulüm bir siyasi ismin kızının, eşinin başına gelseydi devlet söz konusu şahsa olduğu kadar yumuşak başlı davranacak mıydı? Devlet bu kadar görmezden gelecek ve susacak mıydı?” diye sordu. Sosyal medya hesabı Twitter üzerinden de isyan eden Kadın Derneklerini Koruma Vakfı Başkanı Ayşen Gülisyan, “Bu büyük bir skandal. Böyle bir insanın tahliye edilmesi hem vicdani sorumluluk hem de büyük bir yaradır. Devletin bu konuda bu millete özür ve telafi borcu vardır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.