Bozkurt'tan Esenyurt Belediyesi'ne operasyon iddialarına yanıt: Emniyet sadece bilgi istedi

Bozkurt'tan Esenyurt Belediyesi'ne operasyon iddialarına yanıt: Emniyet sadece bilgi istedi
Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, emniyet tarafından Esenyurt Belediyesi'ne operasyon düzenlendiği haberlerini kesin bir dille yalanladı. Önceki gün emniyet tarafından yapılan operasyon kapsamında kendilerinden geçmişe dönük bilgi istendiğini belirten Bozkurt, "Kesinlikle bizimle ilgili açılmış bir soruşturma yok" dedi

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün Esenyurt başta olmak üzere İstanbul'daki bazı ilçelerde yapılmakta olan inşaat projelerinin gasp edildiği gerekçesiyle başlattığı operasyon hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, "Bu soruşturmaya belediyeyi de dahil etmek isteyenler var. Böyle bir şey asla söz konusu değil. Sadece emniyet bizden geçmişe dönük bazı bilgiler istedi. Biz de onları verdik. Yine geçmişte yaşanan bazı olaylar nedeniyle belediyeden 2 kişi gözaltına alındı. Bizim dönemimizle hiçbir alakası yok" açıklamasını yaptı.
 


İNŞAATI DURDURDUK, PARA CEZASI KESTİK

Emniyet'in başlattığı operasyonun bir ayağının batık Bulut İnşaatın bir projesi olduğunu sözlerine ekleyen Kemal Deniz Bozkurt, "İlgili projede Bulut İnşaat'ın sözleşmesi geçmişte muhasebe müdürü tarafından feshedildi. Bulut İnşaat bunu yargıya taşıdı ve yürütmeyi durdurma kararı aldırdı. Mahkeme kararına rağmen inşaat çalışmalarının devam etmesi üzerine bizde denetim yaptık ve para cezası kestik" ifadelerini kullandı. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin CHP'li Esenyurt Belediyesi'ne operasyon düzenlediği iddia edilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.