Bu devran elbet bir gün dönecek

Bu devran elbet bir gün dönecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Suriye'deki harekatını kınayan ve TSK'yı 'işgalci' olarak tanımlayan Arap Ligi'ne seslendi. Arapların tutumunu eleştiren Erdoğan "Bu devran elbet dönecek. Asla böyle bir duruma düşmenizi istemeyiz. Ama yarın öbür gün siz de aynı durumla karşı karşıya kalacaksınız. O gün karşınıza birileri teröristlere destek vermek için karşısına çıkacak" dedi

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi arkasından hançerleyen Arap Birliği (Arap Ligi) ülkelelerine de seslendi. "Tamamen yalnız bırakılmıştık. ‘Size terörde nasıl yardımcı olabiliriz' diye gelen bugüne kadar hiç olmadı" diyen Erdoğan, "Eyy Batı, Eyy Arap Ligi bu devran elbet dönecek. Asla böyle bir duruma düşmenizi istemeyiz. Ama yarın öbür gün siz de aynı durumla karşı karşıya kalacaksınız. O gün karşınıza birileri teröristlere destek vermek için karşısına çıkacak. Bakalım teröristleri destekleyenlere siz ne diyeceksiniz, nasıl davranacaksınız? Bu dünya etme bulma dünyasıdır. Türkiye bu mücadeleyi Allah'ın izniyle başarıya ulaştırır. Kendinizi güvende sandığınız sırça köşkünüz üzerinize düştügünde bakalım teröristlere bu günkü gibi sahip çıkmaya devam edecek misiniz? Gelin bu mücadelede Türkiye'nin yanında yer alın en azından karışmayın. NATO üyesi ülkeler YPG'nin yanında yer alıyor onlara her türlü desteği veriyor. Başta Amerika. 90 km aşkın tüneller var. Bunun çimentosu Laferga, ülkesi Fransa. Bunları millete nasıl anlatacaksınız?" diye konuştu.

Azdan az çoktan çok gider
ABD’nin aldığı yaptırım kararlarına da değinen Erdoğan, "Bizi ekonomik yaptırımla tehdit edenlere de diyoruz ki; azdan az gider çoktan çok gider. Çanakkale’de bir tas çorbayı paylaşan milletin torunlarıyız. Biz de açtığınız her yaranın çok daha büyüğü sizin ekonominizde açılır. Bizim kesilen sakalımız çok daha gür şekilde yerine gelir. Suriye konusunu görüşmek üzere ülkemize gelecek veya bizi arayacak olan herkes Türkiye’nin bu yaklaşımını göz önünde buldurarak hazırlıklarını yapmalıdır. Bize ülkelerine girme yasağı koyanlar bunu iyi düşünsün. Türkiye gibi bir devlete siz ülkenize girme yasağı koyacaksınız. Gelmesek ne olur… Batar mıyız, biter miyiz. Çok mu meraklıyız. Düşünün, sahşıma aileme 3-4 tane bakan arkadaşımıza vize yasağı koyuyor. Bu siyasetten zerre kadar nasibini almış olan insanlara yakışır mı? Bir ülkeye bir devlete bu yakışır mı?" diye sordu.

Çok iyi düşünmeleri lazım
ABD hükümetini sert sözlerle eleştiren Erdoğan, "Bize ülkelerine girme yasağı koyan ülkeler var onların da iyi düşünmesi lazım. Bu ne demektir? Türkiye gibi bir devlete siz ülkenize girme yasağı koyacaksınız. Bize düşen nedir? Hayırlı olsun. Gelmezsek ne olur? Batar mıyız? Biter miyiz? Böyle bir şey mi var? Çok mu meraklıyız? Ve düşünün şahsıma, aileme, 3-4 tane bakan arkadaşıma vize yasağı koyuyorlar. Bu siyasetten zerre kadar nasibini alan insanlara yakışır mı? Bir ülkeye, bir devlete bu yakışır mı? Siyaset, duygusallık sanatı değildir" dedi.

Bizi çok iyi anlayacaksınız
"Türkiye, tarihinin hiçbir döneminde sivil katliamı yapmamıştır ve yapmaz" diye konuşan Erdoğan, "Sivil katliamı görmek istiyorsanız Afganistan’a, Arakan’a, Kafkaslarda Yukarı Karabağ’a, Balkanlarda Bosna’ya bakın. Türkiye’yi sivilleri katletmekle suçlayanların gözü kör, kulağı sağır, dili çatal, yüreği taşlaşmış, vicdanı kararmış demektir. Asla böyle bir duruma düşmenizi istemeyiz ama şunu bilin ki yarın öbür gün siz de bizimle benzer sıkıntılarla karşı karşıya kalacaksınız. İşte o zaman birileri de sizin karşınıza terörle mücadelenize destek için değil de teröristlere kol kanat germek için çıkacak. Emin olun o zaman bizi çok iyi anlayacaksınız" ifadelerini kullandı

Kiliseden ateş ediyorlar
Konuşmasını, "Bugün dünyada böylesine kapsamlı bir terörle mücadele operasyonu yürütüp de Türkiye kadar temiz iş çıkartan başka bir ülke yoktur" şeklinde sürdüren Erdoğan, "Kiliseden sniperlarla ateş ediyorlar. Niye, kiliseyi vuralım diye. Ama biz vurmadık. Çünkü orası bir ibadethaneydi. Biz bu kadar hassasız. Suriye halkına karşı değil, Suriye halkıyla birlikte zalimlere karşı mücadele ediyoruz. Biz, ülkemizi hedef almaya kalkacak DEAŞ’lıları bir şekilde tepeleriz. Gerisini bunların yöneleceği diğer yerlerin yöneticileri düşünsün. Adım adım ilerleyerek şu ana kadar bin 220 kilometrekare alanı temizledik. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir terör örgütüyle aynı masaya oturmak yoktur. Bunun için de arabulucu falan aramıyoruz. Türkiye, teröristlerle pazarlık yapılmayacağını, yapılsa da anlamı ve neticesi olmayacağını bilecek kadar tecrübe ve dirayet sahibi bir ülkedir" diye konuştu.

Güvenli bölgeden çıksınlar
Türkiye'nin teröristlerle asal pazarlık yapmayacağını dile getiren Erdoğan, "Yıllardır teröristlerle kucak kucağa yaşayanlar, onlarla istedikleri pazarlığı yapabilirler ama biz bu yola asla tevessül etmeyiz. Suriye’de tüm kesimleri temsil eden meşru bir hükümet kurulduğunda, güvenliği sağladığımız yerlerin sevk ve idaresini biz kendilerine bırakacağız. Biz sadece inşa ederiz, ihya ederiz ama asla zulmetmeyiz. Teklifimiz, hemen bu gece tüm teröristler silah ve malzemelerini bırakıp, tuzaklarını imha edip belirlediğimiz güvenli bölgeden çıksınlar" önerisinde bulundu.

Bizim gibi bir partiye yakışmıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin konuşmasının başında grubunu azarladı. Erdoğan "Milletvekili arkadaşlarımız Meclis'te iştirak konusunda zayıf olduklarını ihbar ettim. Bu bizim gibi güçlü bir partiye yakışmıyor. Üç günümüzü biz meclis çalışmalarına veremezsek bize yazıklar olsun. Arkadaşların sizleri bahçelerden toplayıp guruba getirmemesi lazım" dedi. Erdoğan, milletvekili arkadaşlarının Meclis'teki toplantılara katılımda zayıf kaldığını öğrendiğini belirterek, "Bizim gibi bir partiye yakışmıyor. Bizim salı, çarşamba, perşembe günleri Meclis çalışmalarına örnek bir parti olarak destek veremezsek bize yazıklar olsun. Hele hele bu dönemde hassas olmamız lazım, bunu özel bir ricam olarak söylüyorum. Cumhur İttifakı olarak Meclis'i etkin şekilde çalıştırmakta kararlıyız. Meclis'te temsil edilen diğer siyasi partiler ve milletvekilleri ile uzlaşma yollarını aramayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.