Bu ne kepazelik!

Bu ne kepazelik!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, son günlerde kirlilikle kamuoyu gündemine gelen Riva Deresi’nde incelemelerde bulundu. Çevre ve Şehircilik Bakanı'na çok sert açıklamalarda bulunan İmamoğlu, “Bu ne kepazelik ya. Yapamıyorlarsa işi, bıraksınlar biz yapalım. ‘Biz 11 yılda yapmadık, yapamadık. Sen, 11 ayda yap!’ diyorlar. Görevini yapmayanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız” dedi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, son günlerde kamuoyu gündemine gelen Riva Deresi’ndeki kirlilikle ilgili açıklamalarda bulundu. “2009 yılında DSİ, İSKİ ve İBB yetkilileri arasında yapılan toplantıda, Karadeniz’e dökülen diğer akarsular gibi Riva Deresi’nin ıslahının da DSİ tarafından üstlenilmesi karara bağlandı” bilgisini paylaşan İmamoğlu, "DSİ, İBB’ye ait bir kurum değildir. DSİ, Tarım ve Orman Bakanlığı’na ait bir kurumdur. Her konuşmasına talimat şeklinde tanım koyarak konuşan bir bakan diyor ki; ‘Burasının artık onun bunun elinde bertaraf olmasına izin vermeyeceğiz. Biz, bu süreci çözeceğiz ve Riva’yı halkımıza kazandıracağız.’ Ayağa kalkıp alkışlayası geliyor insanın! Çok acı, tam adı ‘bölücülük’; ayrımcılık hafif kalır" ifadelerini kullandı.

YAPAMIYORLARSA İŞİ, BIRAKSINLAR BİZ YAPALIM
Bölgedeki kağıt fabrikasından Riva Deresi’ne akan balçık haldeki atık suları yerinde gözlemleyen İmamoğlu, tepkisini, “Görevini yapmayanlar hakkında da suç duyurusunda bulunacağız. Kim o? Gerekiyorsa, Çevre Bakanlığı’nın buradaki yetkilisi. Bu ne kepazelik ya. Yapamıyorlarsa işi, bıraksınlar biz yapalım” sözleriyle dile getirdi. İmamoğlu, "Buradan Sayın Bakan’a tavsiyede bulunuyorum. Diyorum ki: ‘Siz bu ülkenin atanmış bir bakanısınız. Konuşurken siyasi cümleler yerine mesleğinizin, görevinizin gereğini yerine getirmenizi size tavsiye ediyorum. Bu konuşmayı yine bir talimatla mı yaptılar bilmiyorum. Bunu yapmayın. Yazık bu memlekete. Bu şehre yazık. 11 yılda yapmadığınız işleri, 11 ayda suçlu arar gibi davranarak hiç kimseyi anlatamazsınız" dedi.

BIRAKIN BU BÖLÜCÜLÜĞÜ!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bize, çıkıp içi politik cümleler dolu şekliyle akıl vermeye çalışan, ders vermeye çalışana, ancak ve ancak güler geçeriz. Kendilerine gelsinler. Bırakın bu bölücülüğü" eleştirisinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.