Bu yasa çıkmazsa infial olur

Bu yasa çıkmazsa infial olur
MHP’nin TBMM’ye sunduğu af teklifini Damga'ya değerlendiren Kader Mahkumları Derneği Başkanı Necdet Yüksel, “Bu yasa bir an önce çıkmalı. Cezaevlerinde büyük bir beklenti oluştu. Şayet çıkmazsa bu beklenti tepkiye yol açar” dedi.

MHP tarafından hazırlanan ve 163 bin kişiyi ilgilendiren af tasarsının tartışmaları devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Devlete karşı işlenen suçlarda devlet bu yetkiyi kullanabilir, ama şahıslara karşı işlenen suçlarda devletin böyle bir af yetkisi kesinlikle yoktur" açıklaması AK Parti'nin tasarıya destek vermeyeceği yönünde değerlendirildi. MHP Lideri Bahçeli ise tasarının arkasında durarak, "Kanun teklifimiz meşrudur. Hedef ve niyet halistir. Cezaevleri pimi çekilmiş bomba gibidir" açıklamasını yaptı. Mahkumlar için birçok yardım kampanyası organize eden Kader Mahkumları Derneği Başkanı Necdet Yüksel ise teklifin içeriği ve yapılması gerekenler hakkında farklı bir yaklaşım ortaya koydu.

Af değil ceza indirimi
Çok tartışılan tasarıyı Damga'ya değerlendiren Necdet Yüksel tasarıyla birlikte mahkumlar arasında büyük bir beklenti oluştuğunu dile getirdi. İlgili tasarının af olmadığını ceza indirimini kapsadığını belirten Yüksel, "Bu yasanın ekim ayında çıkması lazım. Zira mahkumlar büyük bir beklenti içerisine girdiler. Bu beklenti olumsuz bir durumda tepkiye yol açar. Herkesin buna dikkat etmesi lazım” uyarısını yaptı.

Şefkat eli uzatılmalı
Devletin vergi affı, imar barışı ve daha birçok şekilde zor durumda kalanlara el uzattığını ifade eden Yüksel, "Cezaevinde yatan insanlarımıza da bu şekilde şefkat eli uzatılmalıdır. Bu bir kambur ve düzeltilmesi gerekir" açıklamasını yaptı. İnsanların birbirlerine karşı işlediği suçların mahkeme sürecinde bir şekilde helalleşme sağlandığını belirten Yüksel, "Eğer mağdur suçluyu affediyorsa devletin de bu karara saygı duyması gerekir. Sadece ceza indirimini de yetersiz buluyorum. Sicil affı da gelmedir" talebinde bulundu.

Siyasi partiler destek vermeli
MHP'nin af teklifinin ardından Türkiye'nin dört bir yanından arandıklarını dile getiren Necdet Yüksel, "Bizden bilgi istiyorlar, çare arıyorlar. Bu cezadan sadece cezaevinde yatanlar değil, cezası kesildiği halde dışarıda olan binlerce kişi de yararlanacak. Cezaevlerini ve mahkumları çok iyi bilen birisi olarak bu işin bir an önce neticelendirilmesini istiyoruz. Bütün siyasi partiler ortak bir noktada buluşmalıdır" dedi.

Çakıcı ile alakası yok
MHP'nin tasarısının, 'Çakıcı Affı' olarak değelendirilmesinin haksızlık olduğunu söyleyen Yüksel, “Alaattin Çakıcı'nın cezası ve mahkumiyeti göz önünde bulundurulursa bu yasanın kendisiyle ilgili olmadığı ortaya çıkar” tespitinde bulundu. “Yasayla birlikte hak etmediği halde özgürlüğüne kavuşacak olanlar mutlaka olacaktır” diyen Yüksel, “Fakat çok daha fazlası, hakkına kavuşmuş olacak. Perişan olmuş aileler rahat bir nefes alacak. Belkide yeniden hayata tutunacak” değerlendirmesini yaptı.

6 ay sonra içeri girerler
Kader Mahkumları Derneği Başkanı Necdet Yüksel esas sorumluluğun tasarının yasalaşmasından sonra başlayacağına dikkat çekti. "Dışarıya çıkacak insanlara mutlaka el uzatılmalıdır" diyen Yüksel, "Geçmişte de birçok örneği olduğu gibi salıverilecek kişilere el uzatılmazsa 6 ay sonra yarısı tekrar cezaevine döner" ifadelerini kullandı. Herhangi bir salıverilme durumunda toplumun her kesimine sorumluluk düştüğünü hatırlatan Yüksel, "Başta devlet olmak üzere bütün kurumlar ve STK'lar üzerine düşeni yapmalıdır. Bu arkadaşlarımıza istihdam yaratılmalı, toplumla barışık olmaları sağlanmalıdır. Bu memlekette her 38 saniyede bir suç işleniyor. Eğer bu insanları kazanamazsak, alacağımız bütün tedbirler palyatif tedbirler olur" açıklamasını yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum