Bu yitip giden kaçıncı can!

Bu yitip giden kaçıncı can!
Muğla'nın Ula ilçesinde beş gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in (27) cansız bedeni Menteşe ilçesinde ormanlık alanda bulundu. Gültekin'in öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan şüphelinin, eski erkek arkadaşı Cemal Metin Avcı olduğu ve cinayeti itiraf ettiği öğrenildi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi Bilimler Fakültesi son sınıfında öğrenim gören ve sınavlara hazırlanan 27 yaşındaki Pınar Gültekin 16 Temmuz tarihinde öğleden sonra aniden ortadan kayboldu. Ailesi polis ve jandarmaya başvurarak ayrıca sosyal medyadan yardım isteyerek Gültekin’ in bulunmasını istedi. Ekipler, Pınar Gültekin'i bulmak için geniş çaplı arama çalışması başlatmıştı. Polis, Gültekin'in AVM‘de bir kişi ile konuştuğunu ve bu kişinin Muğla merkezde Cüce Bar isimli eğlence mekanını işleten evli ve bir çocuk babası 40 yaşındaki Cemal Metin Avcı olduğunu belirledi.

Çiftlikte yoğunlaştı

Avcı'nın Menteşe ilçesine bağlı Yerkesik Mahallesi'ndeki çiftlik evinin etrafındaki ormanlık alanda aramalarını yoğunlaştıran güvenlik güçleri ormanlık alana atılmış bir varil tespit etti. İtfaiye ekiplerinin elektrikli keski ile güçlükle açabildiği varil içinden çıkan cansız kadın bedenin Pınar Gültekin'e ait olduğu saptandı.

Aile teşhis etti

Gültekin'in cenazesi otopsi için Adli Tıp’a gönderildi. Gültekin’in annesi ve kızkardeşi Pınar Gültekin'i teşhis etti. Olayın ardından fenalık geçiren anne Şefika Gültekin ambulans ile hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Gültekin'in cenazesinin bulunmasının hemen ardından Cemal Metin Avcı bu sabah saatlerinde evinde gözaltına alınarak sorgulanmak üzere Emniyet’e götürüldü.


İfadesini değiştirdi

Katil zanlısı Avcı’nın birçok kadın cinayetinde karşılaşılan bahanelerle dolu bir ifade verdiği ortaya çıktı. Avcı ifadesinde Gültekin’İ suçlayarak kendisine dönmesi için yalvardığını, ancak Gültekin'in kendisine hakaret ederek, başka birisi ile olduğu iddiasıyla kendisine dönmek istememesi üzerine tartışma yaşandığını söylediği iddia edildi. Pınar'ın bazen kendisinden para istediğini ve ilişkisini ailesine söylemekle tahdit ettiğini söyleyen ve çelişkili ifadeleri ile dikkat çeken Avcı'nın 2-3 kez ifadesini de değiştirdiği öğrenildi. Gültekin'in sınıf arkadaşları ise Pınar’ın birçok kez ayrılmak istediğini ama Cemal Metin Avcı’nın peşini bırakmadığını söyledi.

Öldürmek istemedim dedi

Gültekin’i vahşice öldüren Cemal Metin Avcı’nın ilk ifadesi ortaya çıktı. Katil zanlısı Avcı’nın birçok kadın cinayetinde karşılaşılan ifadelere benzer bir savunma yaptığı görülüyor. Evli ve bir çocuk babası olduğu belirlenen Cemal Metin Avcı’nın Emniyet’te şunları söylediği öğrenildi:Pınar ile ayrıldıktan sonra kendime gelemedim. Yeniden onunla birlikte olmak istedim, teklifimi kabul etmedi. O zaman son olarak “Çiftlikte bir akşam yemeği yiyelim” diye ikna ettim. Çiftliğe gittik, yemek yedik, yine bana dönmesini istedim. Oysaki o başkası ile olduğunu söyledi, zaten bunu hissediyordum. Kıskançlık krizine girmiştim. Tartıştık, bana saldırdı, kavga ederken öldü. Cesedini yok etmek istedim. Önce yakmaya çalıştım. Olmadı, başaramadım. Sonra bidona soktum, üzerine beton döktüm, yakalanacağımı biliyordum. Onu çok sevmiştim, çaresiz kaldım. Kıskançlık krizine girmiştim. Çok pişmanım. Çiftliğe gittiğimizde öldürme niyetim yoktu. Barışıp birlikte olmayı düşünüyordum.”


 

Bakanlık açıklama yaptı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bakanlığın Gültekin’in davasına müdahil olacağını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Muğla'da katledilen Pınar Gültekin kızımızın acısı yüreğimizi yaktı; bir canımıza daha kıyıldı. Davaya müdahil olarak katilin en ağır cezayı alması için hukuki sürecin yakın takipçisi olacağız.”

Sık sık şiddet görüyordu

Pınar Gültekin’in sınıf arkadaşları şunları söyledi: “Pınar birçok kez ayrılmak istemişti, çünkü Cemal Metin Avcı’dan şiddet gördüğünü söylüyordu. Evli bir erkekle olmanın sıkıntısını yaşıyordu. İyi bir kişi ile olmak ve üniversiteden sonra evlenmek istiyordu. Son olarak “Aradığım arkadaşımı buldum, çok mutluyum” diyordu. Gerçekten mutluydu. Ama Cemal Metin Avcı peşini bırakmamıştı. Sık sık rahatsız ediyor, Pınar’ı bunaltıyordu. Pınar ona son kez inanmakla hayatının hatasını yaptı.”

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.