Bu zulüm bitene kadar buradayız

Bu zulüm bitene kadar buradayız
Büyükçekmece’de polis tarafından devam eden seçmen taraması, CHP’li milletvekillerinin ilçeye çıkarma yapmasına neden oldu. Taramanın yapıldığı Çakmaklı Mahalesi’ne gelen Milletvekili Turan Aydoğan, “Vatandaş baskı altında, taciz ediliyor. Bu zulüm bitene kadar buradayız” dedi.

Büyükçekmece'de taşıma seçmen iddiası üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, polis bütün mahallelerde seçmen taramasına devam ediyor. Çakmaklı Mahallesi'nde yapılan adres kontrolü sırasında vatandaşın talebi üzerine mahalleye giden CHP Milletvekili Turan Aydoğan Damga'ya açıklamarda bulundu. “Bu zulüm bitene kadar buradayız” diyen Aydoğan, “İlçe sakinleri baskı altında. Halk taciz ediliyor. Mesela bu mahallede vatandaşlara hangi partiye oy verdiklerini dahi sormuşlar. Bir eve birkaç defa gitmişler. Partizan bir iktidar halkı mutsuz ediyor. Biz bütün milletvekilleri olarak buradayız. Vatandaşımızın yanında olacağız” diye konuştu.

SEÇMEN SAYISI SADECE 2 BİN 422 KİŞİ ARTMIŞ
CHP Milletvekili Aydoğan, her ne kadar sürecin partonu YSK dense de sürecin partonunun siyasal iktidar olduğunu iddia ederek, “YSK'nın kendi yerleşik kararlarına göre, bunlardan bir iptal ihdas etmek mümkün değil. Hukukta genel bir ilke vardır. Her dava, açıldığı andaki delillerle değerlendirilir. Sonradan isnat edilen delillerle değerlendirilmez” bilgisini verdi. 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilçede kayıtlı seçmen sayısının 172 bin 351 olduğunu belirten Aydoğan, “31 Mart'ta kayıtlı seçmen sayısı 174 bin 773. Seçmen 2 bin 422 kişi artmış. Bu artan sayının 760'ı, yeni seçmen olan seçmenler” açıklamasında bulundu.

HASAN AKGÜN: TUTANAKLARIN BİR SURETİNİ ALIN!
Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün halka mesaj göndererek, "Belediye seçimlerinde sizin oylarınızla tekrar Belediye Başkanı seçilmiş bulunmaktayım. Seçimlerde hiçbir usulsüzlük yaşanmamıştır. Mazbatalarımızı aldık, görevimizin başındayız. Polislerin tutanak tutması halinde bir suretini almanız yasal hakkınızdır. Gerçeğe uygun olmayan tutanakları imzalamayınız" çağrısında bulundu. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.