Buğra Kavuncu: Seçim akıllı muhalefetle kazanılır

Buğra Kavuncu: Seçim akıllı muhalefetle kazanılır
Flash TV'de yayımlanan Gülgün Feyman ile Beni İkna Et programına katılan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, “Seçim ancak akıllı muhalefet ile kazanılır” dedi. “İdeolojik zeminde yapılan körü körüne bir muhalefetin hiçbir fadası yok” diyen Kavuncu, “İyi şeylere destek verip hatalı olanları eleştirmemiz lazım. Doğruya doğru demek gerekir. Bir insanın yaptığı 100 işin yüzünün de yanlış olması mümkün mü?” diye sordu

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Gülgün Feyman ile Beni İkna Et programında Gülgün Feyman ve Mehmet Mert'in konuğu oldu. Sorulan bir soru üzerine partisinin saha çalışmaları hakkında bilgi veren Kavuncu, “Sahada çok sayıda kararsız var. Ama artık netleşmeye doğru gidiyor. Ben 4 yıldan beri İstanbul İl Başkanıyım. Sahadaki değişimi hissediyorum. Bizim açımızdan olumlu değişimler var. Kararsızların birçoğu partimize katılıyor.Geçmişte atılan iftiralardan etkilenen insanlar vardı. Dolayısıyla kararsız seçmenin bir arayışı var. Biz yeni bir partiyiz. Ve yeni bir girişimci bir heyecanımız var” açıklamasını yaptı.


SPK mutlaka değişmeli

İstanbul İl Başkanı olduğunda il genelinde 17 bin üyeleri bulunduğunu belirten Kavuncu, “Nihayetinde biz iktidar partisi değiliz. Üyelik de bir risk oluşturuyor. Bugün itibariyle 93 bini aşmış durumdayız” dedi. Adam kayırmanın Türkiye'yi yiyip bitiren bir virüs olduğunu belirten Kavuncu, “Bunun tek çözümü var; şu anda ki sistemde mevcut makamlarda oturanların yerine geçin, sizi 2 seçim arasında bırakırlar. Ya mağlup olmayı göze alacaksınız, siyasetten vazgeçeceksiniz ya da varolan sistemi devam ettireceksiniz. Çünkü mevcut siyasi partiler kanunu kendi adamını bir yerlere getirmeye mecbur kılıyor. Siyasi Partiler Kanunu'nun ivedilikle değiştirilmesi gerekiyor. Mesela İstanbul il başkanını 100 bin üye seçecek. 100 bin üyenin seçtiği bir başkan böyle hiçbir şeye gebe olmaz. Bizim partimizin güzelliği şu; Ben bu duruşla İstanbul'da 2 kez kongre kazandım. Eşimize doztumuza hiçbir vaatte bulunmadık” dedi.


Ben ön seçim istedim

“Ben Genel Başkanımız'dan İstanbul için ön seçim istedim” diyen Buğra Kavuncu, “Biz 2018 seçimlerinde İstanbul'da 700 bin küsür oy aldık. Teşkilatlarımıza dedik ki 'bize oy veren her 100 kişiden 15 kişiyi bulun üye yapın.' Bu nedenle 100 bin üye hedefimiz var. Bugün ise 93 bin” diye konuştu. Türkiye'de kurumların kendi koyduğu kurallara uymadığını belirten Kavuncu, “Biz kişileri insanları kutsamaya bayıldığımız için belli bir zaman sonra perişan oluyoruz. Biz milletin iradesinin tam tecellisinden yanayız” ifadelerini kullandı. Programda İYİ Parti Lideri Meral Akşener'in “Ben Başbakan olacağım” sözlerine de açıklık getiren Kavuncu, “Herkes şunu söyle; 'makam öneli değil ben ülkemi düşünüyorum.' Ama herkesin yapabildiği bir iş değildir. Genel Başkanımız bunu yapmıştır. Ve Cumhurbaşkanlığından feragat etmiştir. Bu kesinlikle adı geçen adaylara karşı bir tavır değildir” dedi.


Tebrik etmeyeceğiz mi?

Millet İttifakı'nın seçimi kazanması gerektiğini vurgulayan İl Başkanı Kavuncu, “Seçimi almak da akıllı muhalefetle olur. Togg diye yeni bir otomobil markamız var. ABD'de bir fuarda tanıtılıyor. Biz bunu kendi içimizde de tartıştık. Emek veren herkese teşekkür ediyorum. Sosyal medyadan da teşekkür ettim. Bu nedenle tepki aldım. İşte bu akılsız muhalefettir. Bizim iktidara bir kinimiz yok. İllet gibi zillet gibi bir tanımlamamız yok. Bizim iyi şeylere destek verip hatalı olanları eleştirmemiz lazım. Doğruya doğru demek lazım. Bir insanın 100 işinin yüzünün de yanlış olması mümkün mü? Otomobil yapılmış tebrik etmeyeceğiz mi?” diye sordu.


Bunu söylemeyelim mi?

Akıllı bir muhalefetin nasıl yapılması gerektiğinin altını çizen Kavuncu, “Mesela bütün dünya da enflasyon artıyor. Bunu söylemeyelim mi? Bunu bile söylemekten imtina edecek bir muhalefet yaparsanız, karşıdaki insanı ikna edemezsiniz. Biz diyoruz ki neden benim ülkem en büyük enflasyonu yaşanıyor? İşte bütün bunları düzeltmek için seçimi kazanmamız lazım. İdeolojik zeminde yapılan körü körüne bir muhalefetin hiçbir fadası yok. Savunma sanayimizin gelişmesinden biz mutlu oluruz. Bunu x partisi yaptı diye kötülemek olmaz. İHA'lar ve SİHA'lar gurur duyulacak şeyler” açıklamasında bulundu. Buğra Kavuncu, “Sizin bu akıllı muhalefet dediğiniz kavramı Millet İttifakı'nda birlikte olduğunuz partiler aynı şekilde yapıyor mu?” sorusuna da “Herkes eşit şekilde hareket ediyor. Ama bazı konularda elbette farklılıklar oluyor. Biz sorunu ortaya koyduktan sonra geri çekilmiyoruz. Çözümünü de ortaya koyuyoruz” cevabını verdi.


FETÖ'NÜN ELBETTE ESKİ GÜCÜ YOK!

Kenedisine büyük bir iftira atıldığını belirten Buğra Kavuncu, “Siyasette iftira mekanizması üzerinde yıpratma hadiseleri çok oluyor. İftira atanlar hayatlarına devam ediyorlar ama iftira atılanlar zor durumda kalıyor. 2 ay boyunca beni ve ailemi linç ettiler” dedi. Kavuncu, “FETÖ Türkiye'den temizlendi mi?” sorusunu da “Yapılan mücadelenin doğru ve hukuki olması lazım. Eski güçleri elbette yok. Ama tamamen temizlendi demek de mümkün değil. Bundan sonra FETÖ ve benzeri gruplara karşı ihtiyatlı olmak lazım. Yoksa FETÖ gider metö gelir” şeklinde cevapladı. Kavuncu son olarak İYİ Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mehtap Nazan Göktaş öncülüğünde teşkilatlara verilen, “Saha da Provakasyonlara karşı Güvenli Davranış -Sergileme ve İletişim” derslerine de değinerek, “Biz bu eğitime çok önem veriyoruz. Bizim velinimetimiz seçmen. Seçmeni aşağılamak, hakaret etmek asla kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.