Bülent Kerimoğlu CHP'deki truva atı mıdır?

Bülent Kerimoğlu CHP'deki truva atı mıdır?
3 işçinin gerekçe gösterilmeden Bakırköy Belediyesinden kovulmasının ardından sendikalar belediye binası önünde basın açıklaması yaptı. Belediye İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Savaş Doğan, Kerimoğlu’nu, sosyal demokratlığa değil, insan olmaya, hakka, hukuka, emeğe, emekçiye ve örgütlülüğe saygı duymaya davet ettiklerini belirterek, “Emek ve emekçi düşmanı icraatlarıyla Kerimoğlu CHP’nin içine yerleştirilen Truva atı mıdır? diye sordu.

Bakırköy Belediyesi’nde yetkili ve geçtiğimiz aylarda yaptıkları 100 günlük eylemle ülke gündeminde tartışılan Belediye İş Sendikası, gerekçe gösterilmeden işten çıkarılan, görev yerleri değiştirilerek mobing uygulanan işçilerle ilgili basın açıklaması yaptı. Belediye İş Sendikası 2 Nolu Şube başkanlığı tarafından organize edilen basın açıklamasına, İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, TÜRK-İŞ Bölge Temsilcisi Adnan Uyar,  UİD-DER, FEROMER, Belediye İş Sendikası 4 ve 1 Nolu Şube Yönetimi, TÜM BEL SEN, EMEP,  Türkiye İşçi Partisi İl ve ilçe yöneticileri, Bakırköy Kent Savunması da katıldı. Belediye binası önünde yapılan açıklamada yoğun güvenlik önlemleri alındığı görülürken, yoldan geçen vatandaşların Bakırköy Belediyesi’ne “Yine mi işçileri sokağa döktü” diyerek tepki gösterdiği gözlendi.


Siyasetçide kin olmaz

Basın açıklaması öncesi konuşan TÜRK-İŞ Bölge Temsilcisi Adnan Uyar, sosyal demokrat bir belediye başkanına derdini anlatamamanın, ulaşamamanın akıl almaz olduğunu vurgulayarak,  “Belediye işçileri ve sendikası bu kadar zorlanıyorsa o sizin gayretsizliğinizden, tüm kapıları kapatmanızdan kaynaklanıyor” dedi. Bir siyasetçinin bu kadar kibirli, bu kadar gururlu, bu kadar uzlaşmadan uzak olmasının kendilerini hayrete düşürdüğünü belirten Uyar, “Siyasetçide kin ve nefret olmaz. Bir başka siyasi görüş bunu yapsa gök kubbe yıkılır ama sosyal demokrat bir belediyede yapılmasını aklımız almıyor. Çalışan işçileri branşları dışında görevlendirmenin hangi anlayışa sığar. Hangi çağdayız, hangi medeniyetteyiz.  İktidara yürürken, yürüyenlere kurşun sallamanın anlamı nedir”  diyerek devam etti. Geçtiğimiz günlerde açıklanan askeri ücret farkını iş verenlerin işçilere ödediğini, Bakırköy Belediyesi’nin ise intikam alırcasına işçisini kapının önüne koyduğunu söyleyen Adnan Uyar, “Siz siyasetçisiniz. Siyaset emekle kavga ettiği gün kaybetmiştir. Bizi küçük görenler, hakir görenler siyasi mezarlıklarda yatmaya devam ediyorlar. Böyle devam ederseniz, bunun bedelini hem siz hem de ait olduğunuz parti öder” diyerek konuşmasını tamamladı.


Mangalda kül bırakmıyor

Basın açıklaması öncesi konuşan Belediye İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Şavaş Doğan, sürekli savrulan, yönetilemeyen yangın yerine dönen bir ülkede yaşadığımızı, hayat pahalılığının ve her gün gelen zamların ülkeyi artık yaşanılmaz hale getirdiğini söyleyerek, ‘Tek adam rejimi’ ve yönetiminin herkesi adım adım yoksullaştırdığını belirtti. Enflasyon rekor kırdığında, hayat pahalılığı artığında ilk darbeyi emeğiyle, sabit gelirle geçinen emekçilerin yediğini belirten Doğan, basın açıklamalarının sebebinin, “Yine Bakırköy Belediyesi, yine Bülent Kerimoğlu’nun bitmez tükenmez emek düşmanı tavırları. İşten çıkarılan, sürgüne gönderilen emeğiyle, ekmeğiyle oynanan arkadaşları” olduğunu söyledi. 
Geçtiğimiz ekim ayında Bakırköy Belediyesi’nin ‘Sıfır Zam’ dayatması nedeniyle anayasal ve yasal haklarını kullanmak amacıyla greve çıktıklarını, 100 gün süren grev süresince de Kerimoğlu’nun emek düşmanı tavırları ile karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Savaş Doğan, “Lafa gelince mangalda kül bırakmayan, gerilimden, kutuplaşmadan beslenen Kerimoğlu, grevin ardından da emeğe ve emekçilere karşı kinini öfkesini kustu” eleştirisinde bulundu.


Bu öfke bu kin niye?

Bundan iki ay önce 10 işçi arkadaşlarının işten atıldığını, Kerimoğlu’nun emek düşmanı tavırlarına, acımasız çalışma şartlarına ve sürgünlerine dayanamayan 12 çalışanın işten ayrılmak zorunda kaldığını, son olarak da Başkan ve özel ekibinin ortada hiçbir somut neden yokken 3 çalışanı işten çıkardığını, ardından da çoğu kadın ve öğretmen olan çok sayıda çalışanı temizliğe, park bahçelere ve aş evine gönderdiğini ifade eden Savaş Doğan, “Emeğe ve emekçilere, örgütlülüğe bu öfke bu kin niye? Yapılan bunca zülüm ve eziyeti, insan ve emek düşmanlığı niye?” diye sordu.


İnsan olmaya çağırıyoruz

“Emek düşmanı Kerimoğlu ve ekibi tatil planları yaptığı bu günlerde işten attığı sürgüne gönderdiği arkadaşlarımız hayat pahalılığında, yaşam planları yapıyor, emeğinin ve ekmeğinin mücadelesi veriyor” diyen Savaş Doğan, “Biz Kerimoğlu ve özel ekibini solculuğa, sosyal demokratlığa değil ı̇nsan olmaya, hakka, hukuka, emeğe, emekçiye ve örgütlülüğe saygı duymaya davet ediyoruz. Kerimoğlu ve özel ekibi, Partililerinin, İl ve ilçe Yönetiminin, Genel Merkez Yönetiminin, hatta Genel Başkanının aksi yöndeki talimatlarına rağmen, emek ve emekçi düşmanlığı yaparak neyi amaçlıyor? Yoksa Kerimoğlu emek ve emekçi düşmanı icraatlarıyla CHP’nin içine yerleştirilen Truva atı mıdır? İnsanların onuruyla, emeğiyle, ekmeğiyle daha fazla oynamayın. Aksi takdirde ahlaki olarak toplumdan dışlanarak, hem de hukuk önünde er ya da geç bunun hesabını verirsiniz. Bakırköy Halkı Kerimoğlu’nu emeğe ve emekçiye eziyet etsin, düşmanlık yapsın diye seçmedi. Bakırköy halkı Kerimoğlunun partisine, partisinin emekten, halktan yana politikalarına bakarak, halka hizmet etsin diye seçti. Biz çok iyi biliyoruz ki bu emek ve emekçi düşmanı tavırlardan Bakırköy halkı da bıktı usandı” ifadelerinmi kullandı.




YARIN SELAM VERECEK BİRİNİ BULAMAZSIN!

Türkiye'de yaşanan sıkıntıların temel kaynağının tek adam yönetimi olduğunu savunan Belediye İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Savaş Doğan, “Bugün ülkemizdeki hayat pahalılığından ahlaki çöküşe, eğitimden sağlığa tarımdan sanayiye kadar yaşanan sıkıntıların kaynağı tek adam anlayışıdır. Ülkedeki tek adam anlayışının Bakırköy’e yansıması ise Kerimoğlu yönetim anlayışıdır” dedi. Belediye Başkanı Bülent Kermoğlu'na çağrı yapan Doğan, “Tek adam iktidarının, ben bilirim, ben yaparım, ben ne dersem o olur anlayışından vazgeç. Bak, tek adam anlayışı ülkeyi uçurumun eşiğine, çöküşe getirdi. Sen de tek adam anlayışsızlığınla Bakırköy’ü uçurumdan aşağı atma. Her şeyi ben bilirim, benim değim olur anlayışsızlığın, Bakırköy’e de, şahsına da, partine de zarar veriyor. İktidarın yaptığı gibi suni gündem yaratmaktan, insanları birbirine düşman etmekten vazgeç. Bütün enerjini işçiye emekçiye düşmanlık yapmaya harcayacağına Bakırköy halkına hizmet etmeye harca. Bu makamlar kalıcı değil, yarın selam verecek, el sıkacak birkaç kişi görmek istiyorsan ilk adımı at. Atılan arkadaşlarımızı işe geri al. Sürgünleri ve baskıyı durdur. Aksi taktide Belediye-İş’in iki eli yakanda olur. Her zeminde, her koşulda emek ve emekçi düşmanı anlayışınla mücadele ederiz” ifadelerini kullandı.
 

SELVİ SARITAÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.