Bülent Kerimoğlu'ndan grevin intikamı! İşçilerin işine son verildi

Bülent Kerimoğlu'ndan grevin intikamı! İşçilerin işine son verildi
'Sıfır zam' dayataması nedeniyle 100 gün grev yapan Bakırköy Belediyesi işçileri toplu iş sözleşmesinin imzalanmasının ardından hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldı. 8 taşeron ile 10 kadrolu personelin işten çıkarılmasının ardından işçiler eylem yaptı. İşçiler adına açıklama yapan Savaş Doğan, Bülent Kerimoğlu’nun vicdansız ve intikama dayalı icraatlarıyla işçi düşmanlığı yaptığını ifade etti

Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun 'sıfır zam’ dayatması nedeniyle, 25 Ekim’de çıktıkları grevi 100 gün sürdüren işçiler işten atıldı. Belediye-İş Sendikası ile Bakırköy Belediyesi arasında 2020 yılı için yüzde 6, 2021 yılı için yüzde 8 ve 2022 yılı için yüzde 11 zam içeren toplu sözleşme imzalamıştı. Şubat ayının başında imzalanan sözleşmenin ardından mobinge maruz kaldıklarını belirten 8 işçi işten çıkarıldı.Daha sonra Bakırköy Belediyesi'nde kadrolu olarak çalışan 10 kişinin daha iş akdi feshedildi.


Aç ve açıkta bıraktınız

İşten çıkarılmalar üzerine Belediye İş Sendikası eylem yaptı. Bakırköy Meydanı'nda toplanan sendika üyeleri belediye binasının önüne yürüdü. Burada basın açıklaması yapan kalabalık sık sık 'Çıkarılan işçiler geri alınsı' ve 'Hak, hukuk, adalet' sloganı attı. Belediye İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Savaş Doğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını hatırlatarak, "Biz bu kadar iyi niyetliyken geçen hafta içi belediye şirketinde çalışan 8 arkadaşımızı işten attı. Ardından da Bakırköy'e hizmet etmiş emekliliğine 9 yıl, 7 yıl, 5 yıl kalan 10 işçi arkadaşımızı daha haksız hukuksuz yere işten attı" dedi. Doğan, "Haksız hukuksuz bir şekilde tazminatını verip gönderelim anlayışıyla bu kış günü emekçileri aç ve açıkta bıraktınız" diye konuştu.


bakırköy

Mantık dışı bir yönetim

“Bakırköy Belediyesi’nde akıl ve mantık dışı bir yönetim anlayışı var” diyen Doğan, “Bakırköy Belediyesi’nde sorunları çözmeye, hizmet üretmeye odaklı bir yönetim anlayışı değil, suni krizlerle ayakta kalmaya çalışan bir yönetim var” ifadelerini kullandı. Doğan, Kerimoğlu’nun ’sıfır zam’ dayatması nedeniyle çıktıkları grev sonrası 100 gün direndiklerini, karda kışta direnen işçilerin iş barışını ve emekçilerin huzurunu sağlamak için her türlü fedakarlığı yaparak toplu sözleşmeye imza attıklarını söyledi. Doğan, tüm yapıcı ve iyi niyetli çabalarına karşılık belediye yönetiminin geçtiğimiz hafta 8 kişiyi, ardından da 10 kadrolu işçiyi hiçbir açıklama yapmadan işten çıkardığını ifade etti. 

bakirkoy-belediyesi
 

Bu adalet midir?

Bülent Kerimoğlu’nun vicdansız, inada ve intikama dayalı icraatlarıyla açıkça işçi ve emekçi düşmanlığı yaptığını ifade eden Doğan, “Özellikle greve çıkan işçilerin yerleri değiştirildi. İşçiler baskı ve tehditle çalıştırıldı. İşçiler, “Sizlerden intikam alacağım” diye tehdit edildi.  Siz neyin intikamını almaya çalışıyorsunuz? “Ben yaptım oldu” mantığı ile “Nasıl olsa kendi cebimden değil, belediyenin kasasından veriyorum, tazminat veririm gönderirim” anlayışı ile yapılan uygulamalar işçi ve emekçi düşmanlığıdır. Bu hak mıdır? Bu adalet midir? İktidara yürüdüğünü söyleyen bir partinin belediyesinde emek ve emekçiye verilen değer bu mudur? 4 bin 200 TL maaş alan şirket işçisinden ne istediniz? Bakırköy'e hizmet eden, tek geliri belediyeden aldığı maaş olan insanlardan ne istiyorsunuz? Bu neyin kini, neyin öfkesi? Bu insanların canına kıymayın. Tutuşturduğunuz alev sizi de yakar” ifadeleriyle Kerimoğlu'na seslendi.

bakirkoy-belediyesi
 


DERHAL İŞE GERİ ALINSIN!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Hiç bir belediyemizde kimse işinden atılmayacak” sözünü hatırlatan Belediye İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Savaş Doğan, “Böyle bir partiye mensup belediye başkanının, her seferinde emekçiler üzerinde oyun oynamasından bıktık. İşten atılan arkadaşlarımız derhal işe geri alınsın. Aksi taktirde her toplantıda, her açılışta, her etkinlikte, haksız ve hukuksuz bir şekilde işten atılan işçilerle yüz yüze geleceksiniz. İşe alınmadıkları takdirde, eylemliliklerine devam edecekler” açıklamasını yaptı. 

 

SELVİ SARITAÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.