Bülent Kerimoğlu'ndan işçilere günlük 5 TL yemek parası

Bülent Kerimoğlu'ndan işçilere günlük 5 TL yemek parası
86 gündür eylemlerine devam eden işçilere yüzde sıfır zam teklifinde bulunan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, yeni bir skandala imza attı. İşçilere günlük 5 TL yemek parasını reva gören Kaerimoğlu'na tepki gösteren DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası İstanbul 2 Nolu Şube Disiplin Kurulu Başkanı Nazife Toprak, “5 liraya bu zamanda kim karnını doyurabilir?” diye sordu

Bakırköy Belediyesi’nde işlerine son verilen işçiler, işlerine geri dönmek ve Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine başlamak talebiyle başlattıkları eylemlerini 86'ıncı günde de sürdürdü. Daha önce işçilere yüzde sıfır zam teklifinde bulunan Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun şimdi de işçilere günlük olarak brüt 5 lira yemek parası verdiği öğrenildi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası İstanbul 2 Nolu Şube Disiplin Kurulu Başkanı Nazife Toprak, 2018'den beri hak mücadelesi verdiklerini belirterek, “İşçilerin maruz kaldığı zulme ve haksızlıklara tanık olan herkesin vicdanı sızlar” diye konuştu.



KURALSIZ VE GÜVENCESİZ ÇALIŞMAK İSTEMİYORUZ

İşçilere günlük brüt olarak 5 lira yemek parası verildiğini belirten Nazife Toprak, “Bakırköy Belediyesi şirket işçilerine, işten atılma ve ücretsiz izne gönderilme başta olmak üzere maaşların düşürülmesi, yemek paralarının brüt 5 liraya indirilmesi, esnek, kuralsız ve güvencesiz çalıştırılma dayatmaktadır. Hepsi bir tarafa en acınası tarafı da yüzde sıfır zam teklifi gibi günlük 5 lira yemek parası verilmesi. Allah aşkına 5 liraya kim karnını doyurabilir? Böyle bir şey olabilir mi? Biraz el, insaf” dedi. Toprak, sendikal baskılar nedeniyle arkadaşlarının istifaya zorlandığını belirterek, “Kuralsız ve güvencesiz çalışmak istemiyoruz” talebinde bulundu.



BAKIRKÖY'DE HERKES HUZURSUZ

Yaşadıkları mağduriyete yönelik açıklama yapan işçiler ise, Bakırköy Meydanı'nın artık emek meydanı olduğunu belirtti. Bakırköy'de vatandaş, işçi, memur herkesin huzursuz olduğunu belirten işçiler, “İşçi arkadaşlarımız emeğinin hakkını istiyor. Başka hiçbir şey istemiyoruz. Ama maalesef hakkımız verilmiyor” diye dert yandı. 

ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.