Burası sizin Gezi'niz olacak!

Burası sizin Gezi'niz olacak!
Bakırköy Belediyesi ‘Yürütmeyi Durdurma Kararı’na rağmen, Zeytinlik Halk Pazarı’nın elektrik, su ve doğalgaz bağlantılarını kesti. Belediye ekiplerine tepki gösteren esnaf, “Burası sizin Gezi’niz olacak” diye bağırdı. Çarşı esnafı İsmail Dumlu, CHP’li Belediye Başkanı’nın Bakırköy’ü bir Gezi alanına dönüştürdüğünü belirterek, “Ekmeğin düşmanısınız. Halkın adamı ekmeğin düşmanı olmaz” tepkisini gösterdi.

Zeytinlik Halk Pazarı’na geçtiğimiz günlerde çevik kuvvet eşliğinde yıkım ekibi gönderen, ‘Yürütmeyi Durdurma Kararı’nı görünce ‘Evrak kontrolüne geldik’ diyerek çekilen Bakırköy Belediyesi, bu kez çarşının elektirik, su ve doğalgazını kesti. Öğlen saatlerinde tebligat gönderip, tebligatan bir saat sonra emniyet kuvvetleriyle birlikte çarşı alanına gelen zabıta ekibine çarşı esnafı tepki gösterdi. Çarşı esnafı İsmail Dumlu, “Bakırköy'de helalleşme dönemi bitti, hesaplaşma dönemi başladı. Laiklikte yok helalleşmek” dedi. Dumlu, iktidara laf söyleyen CHP’li Belediye Başkanı’nın Bakırköy’ü bir Gezi alanına dönüştürdüğünü belirterek, “Ekmeğin düşmanısınız. Halkın adamı ekmeğin düşmanı olmaz” tepkisini gösterdi.


KENDİ BELEDİYELERİNİN DURUMUNA BAKSIN

3 yıl önce yine yıkımı söz konusu olan Zeytinlik Halk Pazarı’na gelen Bülent Kerimoğlu’nun kendilerine söz verdiğini, belediyenin mali bütçesinin bakım ve onarım için yeterli olmadığını söylediğini belirten çarşı Esnafından Atilla Toroman ise “Madem yıkacaktı neden bizim masraf yaparak mekanlarımızı büyütmemize, tadilat yapmamıza izin verdi?” diye sordu. İstedikleri tek şeyin hakları olduğunu belirten Toroman, “Biz siyasetçilerin keyfi idarelerine ve kararlarına karşıyız. Bizim tek istediğimiz hakkımız ve 3 yıl önce bize verilen sözlerin tutulması. Bizim asıl seslendiğimiz Kemal Kılıçdaroğlu. Hükümetin haksız uygulamalarını konuşana kadar, kendi idarelerinde olan belediyeleri denetlesin” dedi.


HABER: SELVİ SARITAÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.