Büyükçekmece Albatros'ta park tadilatı

Büyükçekmece Albatros'ta park tadilatı
Kamuoyunda Albatros parkı olarak bilinen belediyeye ait parselin, İBB Meclisi’nde 2020 Eylül'ünde "park" ilan edilmesinin ardından Büyükçekmece Belediyesi tarafından 1/1000 ölçekli planlarda tadilat yapıldı. Askıya çıkan plan tadilatında turizm alanı olan alanın park alanı lejantına alındığı öğrenildi.

Büyükçekmece Belediye Meclisi'nin mayıs ayı ilk oturumu gerçekleşti. Hasan Akgün'ün başkanlık ettiği meclis toplantısında Albatros parkının planları gündeme geldi. Meclise ek gündem maddesi veren AK Partili Şiar Hasbayram, nisan meclisinde üzerinde çok sayıda haciz bulunan Albatros parkını kamu alanı olarak tahsis etmek istediklerini ve tapuya bu şekilde işlenmesini talep ettiklerini belirterek, "Fakat CHP Grubu tarafından bu talebimiz reddedildi. Kamuoyunda Albatros parkı olarak bilinen alan üzerinde 332 milyon TL'lik haciz var. Burasının kamu, şahıs ve şirket haczine karşılık korunması gerektiğini dile getirdik. Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün konuya ilişkin açıklamaları oldu. Bu açıklamalardan 6 gün sonra ne oldu da belediye tarafından hazırlanan 1/100 ölçekli planlarda yapılan tadilatta park alanı lejantı getirilerek internet sayfasında askıya çıkarıldı. Bu çalışmayı AK Parti Grubu olarak destekliyoruz" dedi.


Tedbir almak zorundayız

AK Parti Meclis Üyesi Sedat Bostan ise Büyükçekmece genelinde plan notu tadilatları hakkında bir teklif vererek, "Deprem riski ile karşı karşıyayız. Bir an önce tedbir almak zorundayız. İBB'nin riskli yapılara ilişkin aldığı kararın üzerinden 5 buçuk ay geçmesine rağmen çözüme yönelik atılan adımların yetersiz kaldığı ortadadır. Kentsel dönüşümü gerçekleştirmek için imar planlama çalışmalarının da bir an önce uygulanması şarttır. Denüşüm amacıyla Büyükçekmece genelinde gerekli tadilatların yapılmasını talep ediyoruz" dedi.


Biz de aynı görüşteyiz

Belediye Başkanı Hasan Akgün ise "Bizim arkadaşlarımızın görevini tarif ediyorsunuz. Bu maddeler bugün zaten gündemimizde var. Bundan dolayı Başkanlık Makamı'na havale etmek istiyoruz. Bu kadar uzun bir gündemi incelemeden gündeme alamayız. Bu teklifin nasıl ve ne şekilde yazıldığını biliyoruz. Biz de aynı görüşteyiz. 20 sene 30 sene önce vatandaşa verilen imarın korunması gerekiyor. Biz de diyoruz ki vatandaşa 7 kat imar verilmişse bu muhafaza edilsin. Bunun bir an önce onaylanması gerekiyor. Dönüşümün önü açılmalı. Aynı görüşte olduğumuz için bırakın da biz gündeme getirelim" diye konuştu. Deprem konusunda da açıklamalarda bulunan Akgün, "Büyükçekmece merkez sıkıntılı. Kumburgaz'da bir deprem olursa kaç kişi öleceğini biliyor musunuz? İkinci hassas yer Tepecik merkezdir. Maalesef burası ihmal edilmiştir" ifadelerini kullandı. EKREM HACIHASANOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.