Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün: Tapusunu vermedik ya çekip gidecekler!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün: Tapusunu vermedik ya çekip gidecekler!
Büyükçekmece Sahili'nin yenileme çalışmasının bütün bilinmeyenlerini Damga'ya anlatan Belediye Başkanı Hasan Akgün, sahildeki bütün işgallerin kaldırılacağını söyledi. İBB ile ortak çalışma yürüttüklerini belirten Akgün, "Sahili tamamıyla halkın elinden almışlar. Bugüne kadar halkın malını kullandılar, şimdi teşekkür edip çekip gitmek zorundalar. Kimseye tapu vermedik" diye konuştu

Büyükçekmece Sahili'nde gerçekleşecek yenileme çalışmalarını Mehmet Mert'e anlatan Belediye Başkanı Hasan Akgün önemli açıklamalarda bulundu. 16 km'lik sahili İBB ile birlikte yapacaklarını belirten Akgün, Barselona'yı örnek aldıklarını ifade etti. Şimdiye kadar 4-5 yeri kaldırdıklarını açıklayan Akgün, "Diğerlerini de peyderpey kaldıracağız. İnşaat yaklaşınca, 'hadi kalk kardeşim' diyeceğiz. Bunda kesin kararlıyız. İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu bizzat bununla ilgileniyor" dedi. Yenileme çalışmalarının Gürpınar Sahilini de kapsayacağını açıklayan Akgün, "Ne kadar işgal varsa hepsini kaldırıyoruz. Gürpınar Sahili'ni tamamıyla halkın elinden almışlar. Bu bizim zamanımızda değil, bizden önce olmuş" şeklinde konuştu.
 


KAVGA YAPANA, KİRASINI ÖDEMEYENE YER YOK!

Sahili halka açacaklarını dile getiren Hasan Akgün, "6 metre olan yürüyüş yolunu 10 metre olarak düzenliyoruz. Kanunun, hukukun dediği ölçülerde bizim yeni projemize göre hak sahibi olanlar kalacak. Hak sahibi olanlar kimdir? Bugüne kadar kavga gürültü yapmamış, devlete vergisini ödemiş, kirasını ödemiş olan kişilere yerleri verilecek" dedi. Büyükçekmece Orduevi'nden Albatros'a kadar deniz tarafında kalan kafelerin tamamen kaldırılacağını belirten Akgün, "Onlara da Mimarsinan veya Gürpınar Sahili'nde imkan tanımaya çalışacağız. Veremediğimiz de olabilir; devletin, halkın malını bugüne kadar kullandı, teşekkür ederim deyip çekip gitmek zorundadırlar. Kimseye tapu vermedik" ifadelerini kullandı.


ŞİŞMANLAYIP ŞİŞMANLAYIP BÜYÜDÜLER!

Sahilde yer verdikleri kişilerin şişmanlayıp şişmanlayıp büyüdüğünü dile getiren Akgün, "Birine yer verdik, bir bakıyorsunuz ki içini 2'ye bölmüş. Bize 2 bin lira kira vermeye imtina etmiş ama 5 bin liraya midyeciye, dondurmacıya kiraya vermiş. Böyle insanlarla işimiz olmayacaktır" dedi.

Mehmet Mert'in konu hakkndaki köşe yazısını okumak için tıklayın>>>

büyükçekmece sahili

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.