Büyükçekmece Belediyesi Belediye Başkanı Hasan Akgün: Kafamızı koparmaya gelmişler

Büyükçekmece Belediyesi Belediye Başkanı Hasan Akgün: Kafamızı koparmaya gelmişler
Büyükçekmece Belediyesi'nin yaptığı 8 ihaleyi inceleyen müfettişler, yapılmayan işlere 39 milyon 600 bin lira haksız ödeme yapıldığını rapor etti. Bu rapora sert tepki gösteren Belediye Başkanı Hasan Akgün, "Seçim öncesinde kafamızı koparmak için gelen müfettişlerin hazırladığı bir rapor. 39 milyonluk işi yapmamış! Yok ya yesinler sizi" ifadelerini kullandı

Büyükçekmece Belediyesi'nin 2015-2017 arasında 7'si yol yapım, bakım ve onarımı 1'i park çevresi düzenleme işi olmak üzere toplamda yaptığı 8 ihale, yapılan şikayet üzerine incelemeye alındı. İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla harekete geçen müfettişler, 33 sayfalık bir rapor hazırladı. Raporda, ihaleleri alan şirketin yapılmamış yolları yapmış, kullanmadığı malzemeleri de kullanmış gibi göstererek fazladan 39 milyon 600 bin lira haksız ödeme aldığı kaydedildi. Belediyede görevli 11 kişi hakkında soruşturmna izni verildi. Konu hakkında Damga'ya konuşan Belediye Başkanı Hasan Akgün, 2019 yerel seçimlerinden önce kendilerine operasyon yapıldığını belirterek, "Kafamızı koparmak için gelen müfettişlerin hazırladığı bir rapor" yorumunu yaptı.

AKGÜN: 39 MİLYONLUK İŞİ YAPMAMIŞ! YOK YA YESİNLER SİZİ!

İlgili ihaleleri alan şirketin AK Partili Necmi Kadıoğlu döneminde Esenyurt'ta birçok ihale aldığını belirten Akgün, "Aynı zamanda iyi iş yapan bir firma. Arkadaşlarımız yaptığı işleri gidip gördüler. Esenyurt'ta yaptığı işleri iyi. Geliyor, Büyükçekmece'de ihaleye giriyor. Söylenilenin aksine kendisi AK Parti'ye yakın, orta çaplı bir firma. İşlerini gayet başarılı yapıyor" dedi. "Müfettişlerin raporuna göre güya iş yapmadan para vermişiz" diyen Akgün, "39 milyonluk işi yapmamış! Yok ya yesinler sizi. Bunlar 2017 yılında yapılan işler. Yapılan teftişler de 2019 seçimlerine karşı yapılan hazırlık teftişleridir. Bunu bir önceki seçimlerde de yapmışlardı. Seçim öncesinde baskı yapıyorlar. İşin içerisinde iyi niyet yoksa, buna cevap bile verilmez" açıklamasını yaptı.

ÖZEL HABER: EKREM HACIHASANOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.