Büyükçekmece kabusu bitirdi

Büyükçekmece kabusu bitirdi
Yaklaşan İstanbul depremi öncesinde, ilçedeki riskli ve hasarlı binaları kentsel dönüşüm projesi kapsamında yenileyen Büyükçekmece Belediyesi, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 23’üncü yılında Atatürk Mahallesi'nde 44 hasarlı konutu yıktı. Konuya ilişkin konuşan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Ailelerin korkularını, deprem kabuslarını bitirdiğimiz için mutluyuz” dedi

Yıkım çalışmalarını teknik ekibi ile birlikte yerinde inceleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Yaz, kış demeden özellikle Büyükçekmece sayfiye bölgesi olduğu için yazın inşaat yasağı var. Yıkım yasağı var. Hiç ara vermeden yaz boyunca depremin yıkacağı binaları biz yıkmaya devam ediyoruz. Depremde yıkılacak, altında onlarca insanın canının belki de gideceği binalara asla geçit vermiyoruz. Depremin yıkacağı, canların yok olacağını biliyoruz. Bu nedenle deprem yıkmadan biz yıkıyoruz. Yıkıyoruz ve bunları yapıyoruz. Vatandaşımızın canını, malını korumak için aralıksız Büyükçekmece’de deprem hazırlığımızı devam ettirip sonuna kadar bu işin takipçisi olacağız” dedi.
 

KUMBURGAZ VE TEPECİK BÖLGESİ TEHLİKELİ
Büyükçekmece’de en büyük tehlikenin Kumburgaz ve Tepecik bölgesinde olduğunu vurgulayan Başkan Akgün konuşmasına şöyle devam etti: “Büyükçekmece’de Kumburgaz sahilleri büyük tehlike arz ediyor. Buradaki imar planlarının bir an önce Büyükşehir Meclisi’nden çıkmasını bekliyoruz. Bir de Tepecik bölgemiz var. Orası biraz daha emniyetli ama orada çok miktarda yenilenmesi gereken bina olduğu için Tepecik ve Kumburgaz planlarımız bittiği takdirde Büyükçekmece’de can ve mal emniyeti bakımından tedbirlerimizi doruk noktaya çıkarmış olacağız. Halkımızın burnu kanamadan inşallah bu olabilecek depremi de atlatmış oluruz. İnşallah hiç olmaz ama olacağını biliyoruz. O yüzden depreme karşı hazırlığımız aralıksız devam etmeli.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.