Canan cesurdur Canan bizimdir!

Canan cesurdur Canan bizimdir!
Canan Kaftancıoğlu'na hapis cezasının onanması ve siyasi yasak getirilmesi kararının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla CHP'liler İstanbul İl Başkanlığı önünde toplandı. Canan Kaftancıoğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu yanına alarak açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Cezalandırılmaya çalışılan Canan'ın arkasında koca bir halk var” dedi. Bu sırada Kaftancıoğlu'nun gözyaşlarını tutamadığı görüldü

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na, sosyal medya paylaşımları nedeniyle ‘kamu görevlisine hakaret’, ‘Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak’ ve ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlarından verilen toplam 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezasını onadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kararın ardından tüm CHP milletvekillerini İstanbul İl Başkanlığı’na çağırdı. Alanı dolduranlar, “Hak, Hukuk, Adalet” ve “Faşizme Karşı Omuz Omuza” şeklinde slogan attı.


KÖTÜ OLMASI GEREKENLER DÜŞÜNSÜN

Akşam saatlerinde ise CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Canan Kaftancıoğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığı’na geldi. Kaftancıoğlu, İl Başkanlığı’na girdiği sırada, “Hep yan yanayız. Hiçbir şey olmaz. Biz iyiyiz. Kötü olması gerekenler düşünsün” açıklamasını yaptı.

Kaftancıoğlu ilk açıklamasında da “Burada mesele Canan Kaftancıoğlu'na ne ceza verildi, nasıl verildi meselesinin ötesinde bu ülkede hukukun geldiği nokta ve hukuksuzluğun hepimize yaşattığı mağduriyet” ifadelerini kullandı.


CANAN CESURDUR, CANAN BİZİMDİR

İl Başkanlığı önünde toplanan partililere seslenen Kılıçdaroğlu ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüklendi. Erdoğan’a seslenen Kılıçdaroğlu, “Sen ikiyüzlüsün, sen zorbasın, sen manipülatörsün. Zulmün artık son buluyor” dedi. Tepkisini sürdüren Kılıçdaroğlu, “Geleceğini çaldığın bu kızgın insanların sesini duyuyor musun? Sen zayıfsın, biz güçlüyüz. Sen sırça köşkte yaşayacaksın, biz omuz omuza yürüyeceğiz. Canan cesurdur, canan bizimdir. Zalimin zulmü karşısında asla geri adım atmayacağız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.