Çaresizlikte son nokta

Çaresizlikte son nokta
8 yaşındaki oğlunu demir parmaklıklar ardına bırakıp, "Çaresizliğimin geldiği son nokta" diyen otizmli çocuk annesi Zeynep Ildiz, "Bunu yapmak benim tercihim değildi, kriz anında baş edemediğim için mecbur böyle yapmak zorunda kaldık. Bu durum benim de canımı yakıyor çünkü bunu keyif olsun diye yapmıyorum" ifadelerini kullandı

Hatay’da oturan Zeynep Ildiz, 8 yaşındaki otizmli oğlu Berat ile tam anlamıyla bir cezaevi ortamında yaşıyor. Ildiz, 2 yaşındayken otizm teşhisi konulan oğlunu, son yıllarda giderek artan krizleri ve saldırganlığı nedeniyle artık 10 metrekarelik balkonunda demir parmaklıklar ardına kilitlemek zorunda kalıyor. Damga'ya konuşan çaresiz anne, "Demir parmaklıklı bir oda yapmak istedik aslında ama olmadı. Balkona böyle bir şey yaptık. Babası ben işe gidince uğraşamazsınız dedi. Gerçekten de kriz anlarında baş edemiyorum, en az bir saat kriz geçiriyor oğlum. Bu durum benim de canımı yakıyor çünkü bunu keyif olsun diye yapmıyorum. Ama başka çarem kalmadı" diye feryat etti.


Eğitime ihtiyacı var

"Oğlumun eğitim alarak daha iyi noktaya geleceğine inanıyorum. Özellikle spor eğitimine İhtiyacı var ve Hatay’da özel gereksinimleri olan çocuklar için spor merkezi yok" diyen Zeynep Ildiz, "Bizim bulunduğumuz yerde yok varsa da ben bilmiyorum. Zaten devletin verdiği ders saatlerinin dışında da ders alacak gücümüz yok, o da yeterli olmuyor. Benim çocuğumun daha fazla eğitim almaya ihtiyacı var, bunu biliyorum ama imkanımız yok yani" ifadelerini kullandı.


Oğlumu kimseye vermem

Oğlunun demir parmaklıklar ardında kalamasının canını çok yaktığını dile getiren Ildiz, "Üzüntüden paylaştım sosyal medyada. Sonra arayanlar oldu. Bir dernek başkanı aradı şu anda pandemi koşullarından bir şey yapamadıklarını söylediler. Kayıt aldık iletişime geçilecek sizinle dediler. Sonra Aile Sosyal Hizmet’ ten mi ne onlar geldi. Sorular sordular, çocuğu bakım evine vermek istiyor musunuz, çocuk evde şiddet görüyor mu, devletten destek alıyor musunuz? Bu gibi sorular sordular, gittiler. Ben oğlumu kimseye vermek istemiyorum dedim. Benim tek istediğim eğitim çok alması, ben çocuğuma bakıyorum kesinlikle bir yere bırakmak istemiyorum" dedi.
 

otizm


 


Kriz anında saldırganlaşıyor

Kriz anlarıyla baş etmekte zorlandığı anlatan Anne Ildiz, "Tek başıma çok zorlanıyorum. Mecburen balkona demir parmaklık yaptırdık ve kriz anında oraya çıkarıyorum. Yoksa hem kendine hem bana zarar veriyor. Çaresizliğimin sonu artık bu" diye konuştu. Zorlu yaşam mücadelesini ve oğlu Berat’ın yürek yakan anlarının paylaşan çaresiz anne, "Eşim, oğlumun özel eğitim masraflarına yetişemeyince çalışmak için İzmir’e gitti. Bir süre inşaatlarda çalıştı ama yine yettiremedik. Birkaç gün önce Katar’a gitti. Bir süre orada çalışacak. Oğlum kriz geçirince saldırganlaşıyor. Oğlumun dünyasına giremiyorum, bunalıma girdim. Böyle nasıl yaşayacağız bilmiyorum" açıklamasını yaptı.

otizm


 

ÖFKE NÖBETLERİ ÇOK FAZLA

Oğlunu borç harç hastaneye götürdüğünü belirten Ildiz, "Epilepsi çıktı. Çok fazla konuşamıyor, asla doyma hissi yok. Mutfağı bile kilitlemek sorunda kalıyorum. Çok hareketli bir çocuk. Doktorların verdiği ilaçlar epilepsisini tetikliyor. Öfke nöbetleri çok fazla. Eşimde gitti tek başıma baş edemiyorum. Sürekli sokaklarda gezdirmek zorunda kalıyorum ama bu sefer de elimden kaçıyor. Yürümeyi çok seviyor, eve girdiğimizde öfkeleniyor" dedi.

ÖZEL HABER/DİLEK BOZKURT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum