Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner'den piknikçilere tepki: Böyle misafirlik olmaz

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner'den piknikçilere tepki: Böyle misafirlik olmaz
Çatalca’da 4 günlük Kurban Bayramı tatilini değerlendirmek isteyen piknikçiler ormanları, dere ve göl kenarları ile sahil bölgelerini çöplüğe çevirince; mahalle muhtarlarını, vatandaşları ve Belediye Başkanı Mesut Üner’i isyan ettirdiler. Üner “Böyle misafirlik olmaz, Buralar bizim canımız, nefesimiz. Yine gelmeyecekler mi? Gelince nerede piknik yapacaklar? Doğa böylesine katledilemez. Yazık!” dedi

Çatalca’nın Subaşı Mahallesinden itibaren ormanlık alanlar, ücretsiz piknik alanları, dere ve göl kenarı bölgeler ile sahil şeridinde bulunan mahalleler günü birlik Çatalca’da Kurban Bayramı Tatilini geçirmek isteyenler tarafından katledilircesine çöp yığınına çevrilirken, özellikle en fazla yoğunluğun yaşandığı Yalıköy Mahalle Muhtarı Fehmi Kaçar “ Özellikle bu sene mahallemizin her şeyinin kapasitesinin 20-30 katı insan gelmeye başladı. Hafta sonları sahil şeridinin tamamında uyarılarda bulunmamıza rağmen bu bayram tatilinde bir günde 3 sefer yangın söndürmeye gittik. Adam mangalı yakıyor. Yemeğini yiyor ama ateşini söndürmeden gidiyor. Sonra ormanda yangın çıkıyor. Çöpler konusu ise tam bir rezalet. Allah razı olsun Çatalca Belediyemiz günde 4 sefer çöp konteynırlarını boşalttı. Büyükşehir Belediyesi de geldi. Ama nafile.Konteynıra da atmıyorlar. Sahillerimiz, ormanlarımız çöp dağlarına dönüyor. Yazık çok yazık. Bu konu artık çok kapsamlı bir konu. Sosyal mesafe, maske ve hijyen konusunda zaten gelenlerin önlemleri sıfır. Ama dediğim gibi ilçemizde bu konu ile ilgili acilen bir önlem toplantısı düzenlenmeli. Bu konu biz muhtarları aşar hale geldi” dedi.

Kahrolduk
Piknikçilerin yoğun olarak tercih ettiği doğası ve dereleri ile ünlü Karamandere Mahallesinde ise durum çok daha vahim bir şekilde fotoğraflara yansırken Mahalle Muhtarı Fahri Pekacar “ Bir muhtar düşünün piknik yapan herkese tek tek gidip ‘ Çöplerinizi lütfen buraya atmayın’ diyecek, ama buna rağmen şu an ki görüntü bu olacak. Şu an resmen içim acıyor. Yazık değil mi bu doğa harikası mahallemize? İstanbul’da nefes alınabilecek nadir yerlerden birisini ne hale getirdiler. Her hafta sonu sonrası bu görüntüler. Belediye Başkanımız da bu konularda bizler kadar hassas. Sağolsun yetişmeye çalışıyor ama buraları temizlemeye hangi belediye bütçesi yeter? Misafir misafirliğini bilmeli. Geldin, gününü değerlendirdin, yedin, içtin ama pisliğini bırakıp gitmenin manası ne? Haftaya gelmeyecek misin? Geldiğinde nasıl olsa temizleyecek köylü var diye düşünüp geleceksin. Biz buraları koruyan insanlar olarak , kahrolmayalım da , kim kahrolsun? Komple tel örgü ile çevirip “ Girmek Yasaktır” tabelası mı asılmalı illa? Yazık demekten, yazıklar olsun demekten başka bir şey gelmiyor şu an elimizden” dedi.

çatalca

Kimse senden para almıyor
Muhtarların ve mahalleli vatandaşların haklı isyanlarına bir destek te Belediye Başkanı Mesut Üner’den geldi. Üner “ Rakamsal olarak veriler ortada. Sadece konteynırlardan hesap eder isek, bu kurban bayramında benim personelim, temizlik işleri personeli kardeşlerim 24 saat hiç durmadan çalışmak zorunda kaldılar. Günlük 90 ton çöp toplanan Çatalca’dan bayramın birinci günü 131, 40 Ton, ikinci günü 153.04 Ton, üçüncü günü 157,72 Ton, dördüncü günü 153,90 Ton çöp toplamışız. Bunlar hepsi bizim sistemlerimizde bulunan resmi veriler. Bir de konteynırların olmadığı alanlara piknik yaptıkları malzemelerin çöplerini atanlar var. Bu bizleri gerçekten çok üzüyor. Düşünün  evinden çıkıyorsun, şöyle temiz bir orman ve köy havası alayım diyorsun, İstanbul’un hiçbir ilçesinde bulunmayacak kadar güzellikte bir yere kuruyorsun piknik teşkilatını. Sonra akşama kadar eğleniyorsun. Kimse senden bir kuruş para da almıyor. Ama giderken,ne kadar pisliğin, ne kadar çöpün var ise oraya atıp, savurup çıkıp gidiyorsun. Bu Allah’tan reva mı? Orası benim değil, köylünün değil, senin de değil. Buraları senin çocuklarının, torunlarının, senden sonra gelecek olan neslin. Sen bugün nasıl nefes almaya geldi isen, yıllar sonra bırak onlar da gelebilsin. Bence bu düşüncede olmalı herkes. Muhtarlarımızın tüm gayretlerini takdir ediyorum. Çok çaba sarf ediyorlar. Bir muhtar mecbur mu, elalemin pisliğini çöpünü yakmaya? Her ağaç altına bir görevli de koyamayız. Ama en kısa sürede bu konuda bir çözüm oluşturmak gerekliliği ortada. Tüm kurumlar bir araya gelip çözüm önerileri üretmeli ve bir an önce harekete geçilmesi gerekliliğini herkes görmeli. Çatalca İstanbul’un Akciğeri ise bunu sürdürmek için ilçemize günü birlik gelen herkes, bu ilçenin vatandaşları gibi gereği ne ise onu yapmalı.” dedi.

çatalca

Vatandaşlar da tepkili
Mahallelerde yaşayan vatandaşlar ise “ Cumartesi, Pazar ve Bayram Günlerinde kendi mahallemizde piknik yapacak yer bulamıyoruz. Onu geçtik. Gelsinler, bizim temiz havamızı alsınlar. Ama temiz bıraksınlar. Evlerinde de yediklerinin çöplerini masanın altına mı süpürüyor bu insanlar? Yazık değil mi şu güzelliğe? Bu doğa kaç yılda oluşuyor? Ve yine ne olacak biliyor musunuz? Biz temizleyeceğiz, Çatalcalı temizleyecek. Belediyemiz yok canı ile temizlemeye çalışacak! Allah bu doğal güzelliklerimizi katledercesine bırakıp gidenleri bir daha buraya getirtmesin” diyerek tepkileri sert bir şekilde dile getiriyorlar. Bahadır Sügür

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum