Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner: Gözünün yaşına bakmayacağız

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner: Gözünün yaşına bakmayacağız
Çatalca Belediyesi orman, hazine ve tarım arazilerinde mantar gibi biten kaçak yapılara savaş açtı. Belediye Başkanı Mesut Üner kaçak konusunda asla taviz vermeyeceklerini belirterek, "Göreve gelmeden uyarmıştık. Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız. Yıkımlar devam edecek" diye konuştu

Çatalca'da orman ve tarım arazilerine yapılan kaçak yapılar belediyeyi teyakkuza geçirdi. Damga'ya konuşan Belediye Başkanı Mesut Üner, "İmarı olmayan bölgelerde ve belediyemizden ruhsat alınmadan yapılan her yapı bizim için kaçaktır. Tespiti yapılan ve encümenden yıkım kararı çıkan yapıların yıkımlarına devam edeceğiz" açıklamasında bulundu. Bugüne kadar çok sayıda kaçak yapıyı yerle bir ettiklerini dile getiren Üner, "İmar Barışı Kanunun çıkması sonrasındaki süreçte biz göreve gelene kadar yapılan yapılar ile ilgili ilçe başkanı iken bir şey söylemiştik. Uyarmıştık" ifadelerini kullandı.

Yapı kayıt belgeleri iptal edildi
Birçok yapı kayıt belgesinin bakanlık tarafından iptal edildiğini belirten Mesut Üner, "Orman arazisi, hazine arazisi ve tarım arazisi üzerine yapılan yapılar ile ilgili yıkım kararları da onanmış oldu. Şu an için tüm uyarılarımıza rağmen, kaçak yapı yapmaya, bizden önceki dönemde olanın binde biri bile değil belki ama , biz müsaade etmeyeceğimizi her platformda dile getirmiştik ve getirmeye de devam ediyoruz. Ekiplerimizce tespiti yapılan, encümenimizce yıkım kararları alınan yapıların yıkımlarına önümüzde ki süreçte de devam edeceğiz. Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız" dedi.

Kaçaklar yıkılacak
Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, "İmarı olmayan bölgelerde ve belediyemizden ruhsat alınmadan yapılan her yapı bizim için kaçaktır. Tespiti yapılan ve encümenden yıkım kararı çıkan yapıların yıkımlarına devam edeceğiz" dedi

Çatalca Belediyesi Orman, Hazine ve Tarım Arazilerinde yapılan kaçak yapılarına savaş açtı. Belediye Başkanı Mesur Üner "İmarı olmayan bölgelerde ve belediyemizden ruhsat alınmadan yapılan her yapı bizim için kaçaktır. Tespiti yapılan ve encümenden yıkım kararı çıkan yapıların yıkımlarına devam edeceğiz" diyerek kaçak yapılaşmanın önüne yıkımlar ile geçeceğinin mesajını verdi.

Bakanlık iptal etti
Çevre Şehircilik Bakanlığı,İstanbul Valiliği ile birlikte gerçekleştirilen Orman, Hazine ve Tarım Arazisi üzerine yapılan , temel, temel üstü,iki katlı, bitmiş ve konteynırların da içerisinde olduğu kaçak yapıların yıkımları Çatalca Belediyesi Ekiplerince yapılmaya devam ediyor. Yıkımlar ile ilgili Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner yaptığı açıklamada, "İmar Barışı Kanunun çıkması sonrasındaki süreçte biz göreve gelene kadar yapılan yapılar ile ilgili ilçe başkanı iken bir şey söylemiştik. Uyarmıştık. Bir çok yapı kayıt belgesi bakanlık tarafından iptal edildi. Orman arazisi, hazine arazisi ve tarım arazisi üzerine yapılan yapılar ile ilgili yıkım kararları da onanmış oldu" bilgisini verdi.

Yıkımlar sürecek
"Şu an için tüm uyarılarımıza rağmen, kaçak yapı yapmaya, bizden önceki dönemde olanın binde biri bile değil belki ama biz müsaade etmeyeceğimizi her platformda dile getirmiştik ve getirmeye de devam ediyoruz" diyen Üner, "Ekiplerimizce tespiti yapılan, encümenimizce yıkım kararları alınan yapıların yıkımlarına önümüzde ki süreçte de devam edeceğiz" sözleri ile yıkımlar ve kaçak yapılar konusunda net tavrını ifade etti.

Bahadır Sügür

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum