Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner: Halk hizmet için oy verdi

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner: Halk hizmet için oy verdi
Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner son bir yıl içerisinde yapılan çalışmaları Damga'ya anlattı. "Benim gecem de gündüzüm de Çatalca! Kaybedecek bir dakika zamanımız bile yok" diyen Üner, "İlçe halkımız bizden hizmet bekliyor. Halkımız 31 Mart 2019'da bunu bizlere verdikleri oylar ile haykırdı" ifadelerini kullandı

Çatalca'nın bir şantiyeye döndüğü noktasında çoğunlukta olumlu tepkiler ile karşılaştığını söyleyen Belediye Başkanı Mesut Üner, "Biz seçim zamanında halkımızın önüne bugün yapım çalışmalarına başlamış olduğumuz ve kısa süre içerisinde hizmete sunacağımız projelerimiz ile çıktık. Ve vatandaşlarımız bizlerin 'Yapacağız' dediği bu projelere 31 Mart 2019 seçimlerinde onay verdi. Söz verdiğimiz projelerin neredeyse yüzde 70'inin yapım çalışmaları başladı. 2024 seçimlerine kadar da söz verdiğimiz projeler de, ona ilave projelerimiz de Çatalca'mızın her türlü çehresini değiştirecek" dedi.


Projelerimize büyük destek

Yapımına başlanan projelerin Çatalca halkından büyük oranda destek gördüğünü ifade eden Üner, "Çatalca uzun yıllardır sosyal ve kültürel anlamda çok büyük eksiklikler yaşıyordu. İlçe halkımızın en büyük serzenişlerinden bir tanesi 'Sosyalliği başka ilçelerde arıyoruz' idi. Bugün birçok sosyal donatı alanına sahip, ilçe halkının yaşlı kesiminden tutun da, 0-4 yaş grubuna kadar tüm kesimine hitap edecek olan Millet Bahçesi ve Cumhuriyet Meydanı Yenileme Projesi sonrası ilçe halkımız artık asla böyle bir cümle sarf etmeyecek. Bu projede özellikle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük desteğini gördük ve görüyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ile bu projede emeği olan herkese ilçe halkı adına sonsuz teşekkürlerimi sizlerin aracılığı ile bir defa daha dile getirmek istiyorum. Yine Eşekçi Deresi olarak anılan ve bizden önceki Belediye Başkanımız rahmetli Cem Kara'nın yaptığı bir park vardı. Bugün orada gerçekten tam bir yaşam vadisi olacak sosyal bir alanın çalışmalarına başladık ve çok hızlı bir şekilde çalışmalar devam ediyor. Adını "Cem Kara Yaşam Vadisi" koyduğumuz bu alan da Çatalca'nın sosyal anlamdaki yaşantısında çok büyük bir yer kaplayacak. Tüm mahallelerimizin meydanlarını sırası ile elden geçireceğiz. Adliye sarayımızın hemen karşısında bulunan alana da yeni bir yaşam alanı oluşturduk. Bu parkımızın ismini de yine ilçemize 10 yıl belediye başkanlığı yapmış olan değerli büyüğümüz İsmail İp'in ismini verdik. Seçim zamanında tüm mahallelerimizde elimizde projeler ile meydan düzenlemesi yapacağımızın da sözünü verdik. Biz asla verdiğimiz sözleri unutmadık ve unutmayacağız. Tüm bu projelerde, proje çalışma alanlarına gittiğimiz zaman yanımıza gelen vatandaşlarımız olsun, sokakta bizleri gören vatandaşlarımız olsun, makamımıza gelen vatandaşlarımız olsun... Halkımızın desteğini sonuna kadar yanımızda hissetmemiz, bizleri daha çok proje üretmeye ve bu halka daha çok hizmet etmeye şevklendiriyor" sözleri ile yapılan her projede vatandaşın desteğini aldıklarını ifade etti.

çatalca belediye başkanı mesut üner


Eğitim ve spor olmazsa olmaz

"Çatalca'mızdaki çocuklarımıza ve gençlerimize biz bir söz verdik. Onların gelecekte ilçesine, iline, ülkesine ve milletine her yönden faydalı birer birey olarak yetişmeleri için gerekirse tüm bütçemizi aktaracağımızı ifade etmiştik" diyen Mesut Üner, "Yıllardır hep bir spor akademisi hayalim vardı. Ben de sporun içerisinden gelen bir kardeşinizim. Yıllarca futbol oynadım. Ama eğitim süreci içerisinde çok zorluklar çektim. Benim eşim de, çocuklarım da sporcu. Spor ile eğitim iç içe olduğu zaman nasıl bir gençlik yaratacağımızın bilinci ile "Spor Akademisi" projesini hayata geçirdik. Spor okulları ile başladık. Eğitim de özellikle üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerimize bir nevi ücretsiz dersane açtık, adını "Sürekli Eğitim Projesi" koyduk. İlçemiz de açtığımız spor okullarında binlerce çocuğumuzun eğitim aldığını evraklar ile hizmet istediğiniz kurumların önüne koyduğunuz zaman, bu tabloyu gören kimse size 'Hayır' cümlesini kuramıyor. Düşünün Kapalı Yüzme Havuzu Projemiz şu an yapım aşamasında. İnşaatı sürüyor. Onun hemen yanına çok amaçlı kapalı spor salonumuz başlayacak. Uzun yıllardır bu ilçenin 'Çatalca Belediyesi Spor Kompleksi' adını taşıyan ama içerisinde sadece bir futbol sahası bulunan bir alanı vardı. Biz bugün bu alanı gerçekten bir spor kompleksine, ilçenin spor merkezi haline getiriyoruz. Bu projeler 'Dur şuraya şunu yapalım' anlayışı ile olmuyor. Spor okullarına gelen çocuklarımızın, gençlerimizin bizden istedikleri, talepleri ne ise biz onların projelerini üretiyoruz. Spor ve Eğitim anlamında başladığımız tüm projelerimizin mimarı aslında bizler değil, geleceğimizin teminatı olan, çocuklarımız, gençlerimizdir. Ben öncelikle bu projelerin mimarları bu kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ve onların gözlerindeki o parıltı bana gelecek için çok büyük umutlar veriyor" ifadelerini kullandı.


çatalca belediye başkanı mesut üner
 


Tarım bu ilçenin geleceğidir

Çatalca çiftçisinin her platformda ve sosyal paylaşım ağlarında kendisine teşekkür ettiğini dile getiren Başkan Üner, ""Biz, Belediye olarak bu ilçede tarımsal üretim yapan, çiftçilerimize ve hayvancılık ile uğraşan vatandaşlarımıza ne yapsak azdır. Her şeyden önce üretiyorlar. Dünya global anlamda üretmekten çok tüketmek üzerine bir gelişim sağlıyor. Biz ilçemizde üretimin artmasını sağlama çalışmalarına, önce üreticimize sahip çıkma, onların işlerini daha da kolaylaştırma yoluna giderek ancak başlayabiliriz. Tarımın en yoğun olarak yapıldığı İzzettin Mahallesi'ne işletimi Çatalca Belediyesi tarafından yapılacak bir kantar yaptık. Yine özellikle Baldo Pirinci olarak anılan ve en güzelinin bizim ilçemizde, Ormanlı Mahallesi'nde yetiştirildiğini gururla söyleyebileceğimiz çeltik üretimi yapan vatandaşlarımız var. Yine ormancılığın da yoğun olduğu Ormanlı Mahallesi'nde bir kantar yaptık. Sağolsun Ziraat Odası Başkanımız Seyit Çetin ve yönetimi bizlere teşekkür etmiş. Bir defa daha söylüyorum. Biz bu ilçenin çiftçisine, üreticisine ne yapsak azdır. Asıl biz onlara teşekkür ediyoruz, ürettiği için, üretmeye devam ettikleri için Allah onlardan razı olsun. Yine yerel ürün noktasında da ilçemizde kuruduğumuz 'Yerel Ürün Pazarı' çok büyük bir ilgi görüyor. Yerel üreticimize destek için açtığımız pazarımızda yerel üreticiden belediyemizin tek beklentisi, çok daha fazla üretmeleri. Dünyamızı, ülkemizi ve elbetteki ilçemizi de etkileyen pandemi sebebi ile İstanbul'un diğer ilçelerinde oluşturacağımız stant projemiz şimdilik askıda kaldı. Ancak Çatalca'mızdaki yerel üreticilerimiz ile bu projeyi de kısa sürede hayata geçireceğiz" dedi.

çatalca belediye başkanı mesut üner
 


HALK BİZİM HER ŞEYİMİZ

Belediye Başkanlığı makamında gün içerisinde çok fazla oturmadığını ve bu sebeple Çatalca halkı ile sık sık bir arada olduğunu da belirten Başkan Üner, "Halk bizim her şeyimiz. Düşünsenize, bu makamlar gelip geçici. Gün gelecek, siz de yine o halkın içinden birisi olacaksınız. Oturduğumuz koltuklar bizi halktan uzaklaştırmamalı. Kendim bizzat hemen hemen her gün, gerek ilçe merkezinde, gerekse mahallelerimizde vatandaşlarımız ile bir araya gelmeye çalışıyorum. Açıkçası ben halkımız ile oturup onların bu ilçe ile ilgili hayallerini ve projelerini dinlerken çok mutlu oluyorum. Bu ilçede yaşayan herkesin, bu ilçe ile ilgili hayalleri ve projeleri olmalı. Bunları hep birlikte oturup konuşabilmeliyiz. Dediğim gibi ben halkımız ile bir arada olmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. Ve şunu da ifade edeyim, yeni bir birim kurduk. Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü Halkla İlişkiler Birimi oluşturduk. Bu birimin tek bir işi var. Halka gitmek. Vatandaşın ayağına kadar gidip 'Nedir halin' demek. Şehit yakınlarımız, gazilerimiz, engelli vatandaşlarımız ve onların aileleri, yeni doğan bebeklerimiz, ilçemize yeni taşınan ailelerimiz, yakınını kaybetmiş hemşerilerimiz... Belediyemizin ve bizlerin her daim yanında olduğunu hissedecek. Halkla ilişkileri birimimizin gittiği her bir kişi ile ilgili tek tek rapor istiyorum. Gerektiğinde bizzat kendim de gidip ziyaretlere katılıyorum. Bu anlamda ekipteki arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

çatalca belediye başkanı mesut üner


HİZMET İÇİN SÖZ VERDİK

Bütün dünyayı etkisi altına alan korona virüse karşı Çatalca'da neler yapıldığından da söz eden Belediye Başkanı Mesut Üner, "Korona virüs salgınından etkilenen ve testi pozitif çıktığı için evlerinde karantinada olmak zorunda kalan vatandaşlarımızı belediye olarak yalnız bırakmıyoruz. Kısacası söylemek gerekirse halk bizim her şeyimiz. Çünkü bugün hangi makam ve mevkilerde olur isek olalım, bizler de halkız. Benim gecem de, gündüzüm de Çatalca, hizmet etmek için söz verdik, bunun için bu görevlere geldik. Çatalca hakettiği hizmeti biz görevde olduğumuz sürece görecek ve hissedecektir" dedi.


ÇATALCA YIKILMAYAN KALELERDEN BİRİDİR

8 Ekim Çatalca'nın kurtuluşu ile ilgili de mesajını ileten Mesut Üner, "Çatalca özellikle Balkan Savaşları'nda büyük mücadeleler vermiş, Bulgar askerlerinin yıkamadığı kalelerden bir tanesidir. Ancak 1. Dünya Savaşı sonrasında İstanbul'un işgali ile 4 yıldan fazla bir süre işgal altında kalan ilçemiz 8 Ekim 1923 yılında kurtuluşunu ilan etmiştir. Başta Kurtuluş Savaşı'nının Baş Kahramanı ve Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, kahraman Türk askerini bir defa daha rahmet, minnet ve şükran ile anıyoruz. İlçemizin kurtuluş günü kutlu olsun" ifadelerini kullandı. ÖZEL HABER: BAHADIR SÜGÜR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.