Çatalca'da garip bir provokasyon

Çatalca'da garip bir provokasyon
Çatalca Cumhuriyet Meydanı'na kurulan AK Nokta’da iddiaya göre Dürdane Özselgin isimli bir kadın Ak Parti İlçe Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Nurşen Yavuz’la önce tartıştı sonra da başörtüsünü zorla çıkarmaya çalıştı. Şikayet üzerine gözaltına alınan kadın, çıkarıldığı mahkemece yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

AK Parti Çatalca İlçe Başkanlığı Cumhuriyet Meydanı'da geçtiğimiz perşembe günü AK Nokta kurdu. İddiaya göre ilçeye misafirliğe gelen Dürdane Özselgin (65) AK Nokta'da bulunan Çatalca Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Nurşen Yavuz'un zorla başörtüsünü çıkarmak istedi, hakaretde bulundu. Yavuz'un şikayeti üzerine, Özselgin, bir arjkadaşının evinde bulunduğu sırada gözaltına alındı. Geceyi karakolda geçiren Özselgin, çıkarıldığı mahkeme tarafından yurt dışı yasağı konularak, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Avukat talebim reddedildi
CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş ise olayın AK Nokta'da değil pazarda yaşandığını iddia etti. Yarkadaş, yaşlı kadının Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle şikayet edildiğini savundu. Özselgin'in tartıştığı bir kadına “Yediler yediler doymadılar. Millet açlıktan ölüyor, utanmadan hâlâ AKP'ye oy veriyorsunuz” dediğini iddia eden Yarkadaş, gözaltı işleminin ardından avukat talebinin de savcı tarafından “Şüpheli, beş yılın altındaki suçlarda Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) talep edemez” denilerek reddedildiğini ileri sürdü. 

İlaçlarımı bile vermediler!
Barış Yarkadaş konu hakkında, “Dürdane Özselgin'in oğlu Anıl'ın verdiği bilgiye göre, 63 yaşındaki kadının geceyi karakolda geçirmesine sebep olan söz ‘Yediler yediler doymadılar' Evet; pazarda yaşanan bir tartışmada söylenen bu söz yüzünden 63 
yaşındaki bir kadın haksız ve hukuksuzca gözaltında” açıklamasını yaptı. Dürdane Özselgin'in ise avukatı Ozan Büyük'e, “Pazarda tartıştığım bir kadına ‘Millet açlıktan ölüyor, utanmadan hâlâ AKP'ye oy veriyorsunuz' dedim. İddia edildiği üzere kimseye küfretmedim, iftiraya uğradım” dediği öğrenildi. Özselgin, ayrıca gözaltı süresince ilaçlarının verilmediğini ve kendisine yemek getirilmediğini dile getirdi.

Fiili müdahalede bulundu
Konu hakkında açıklama yapan AK Parti Çatalca İlçe Başkanı Yusuf Aslan ise saldırının detaylarını anlattı. “Perşembe günü, Çatalca Cumhuriyet Meydanı'nda, resmi izinle Ak Nokta çalışmalarımızı icra eden, kadın kolları yönetim kurulu üyemiz Sayın Nurşen Yavuz görevini gerçekleştirirken Dürdane Özselgin isimli şahsın kendisine hakaret ettiği ve fiili müdahale de bulunarak başörtüsünü çıkarmaya çalıştığı iddiası ile şahıs hakkında suç duyurusunda bulunmuştur. Mobese kameraları yardımı ile tespit edilen şahıs, aynı günün akşamı emniyet görevlilerince bulunmuş ve Çatalca Merkez Karakolu'na getirilerek ifadesi alınmıştır. Şahsın Çatalca'da ikamet etmediği, 'misafir' olarak Çatalca'ya geldiği emniyet yetkililerince anlaşılmıştır” ifadelerini kullandı. 

Davanın takipçisi olacağız
Özselgin'in Cumhuriyet Savcılığı tarafından yapılan kovuşturmada halkı kin ve nefrete tahrik ve hakaret suçu iddiası ile mahkemeye sevk edildiğini belirten Aslan, “Mahkeme tarafından söz konusu şahsa adli kontrol şartı ile yurt dışı yasağı konulduğu öğrenilmiştir. Devam eden bu davanın Ak Parti Çatalca İlçe Başkanlığı olarak takipçisi olacağız. Başta çok değerli Çatalcalı hemşehrilerimiz olmak üzere, vatandaşlarımızın bu tarz tahrik ve provokasyonlara kapılmamalarını önemle rica ediyoruz. Başta kadın kolları yönetim kurulu üyemiz sayın Nurşen Yavuz'a geçmiş olsun dileklerimizi iletir, dini, siyasi, görüşü ne olursa olsun toplumsal saygının ve hoşgörünün hakim olmasını temenni ederiz” diye konuştu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA
Konuyla ilgili İstanbul Valiliği’nden açıklama geldi. Açıklamada, “Çatalca İlçemizde 28.11.2019 tarihinde gözaltına alınan (D.Ö) adlı şahsın, bazı basın yayın organlarında yer alan “Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdiği için gözaltına alındı” haber ve iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Çatalca İlçemizde 28.11.2019 Perşembe günü Cumhuriyet Meydanı'nda (N.Y) adlı şahsa hakaretlerde bulunan ve başörtüsüne yönelik saldırı gerçekleştiren (D.Ö) isimli şahıs, aynı gün saat 22.00 sıralarında gözaltına alınmıştır. Şüphelinin gözaltına alınması ve yargı mercilerine sevki “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama ve hakaret” suçları olup, çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır” ifadelerine yer verildi.



BAHADIR SÜGÜR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.