Çatalca'da kim at koşturuyor!

Çatalca'da kim at koşturuyor!
Çatalca'nın Çanakça Mahallesi'nde belediyeye ait bir arazide yapıldığı ileri sürülen at çiftliğiyle alakalı eski Çatalca Belediye Başkanı Fırat Aykut adeta isyan etti. Söz konusu arazinin belediyeye ait olduğunu anlatan Aykut, “Şimbi buraya Lübnanlı bir şirketin at çiftliği yaptığı iddiası var. Elbette, belediye ihtiyaç olan projeleri kendi mülkü üzerinde uygulayabilir. Ama bunun imar planı çalışması yapıldı mı? İhalesi yapıldı mı? Bu soruların yanıtlanması lazım” dedi

Eski Çatalca Belediye Başkanı Fırat Aykut, Çatalca'nın Çanakça Mahallesi'nde belediyeye ait arazi üzerine at çiftliği yapıldığını iddia etti. Bölgeye giderek incelemelerde bulunan ve konuştuğu Türkçe bilmeyen inşaattan sorumlu bir kimse tarafından araziye at çiftliği yapılacağının ifade edildiğini aktaran Aykut, söz konusu çiftlikle ilgili yasal dayanakları sordu. Aykut, “Arazinin bir bölümü makilik olduğu için onları kökünden sökmüşler ve iki yerde depolamışlardı. Arazide ve yolun karşı tarafında İstanbul'un savunması amacıyla ikinci dünya savaşı sırasında yapılmış iki büyük korugan vardı. Oradan tam ve doyurucu bilgi alamadık. Daha sonra, arazinin bulunduğu Çanakça Mahallesi'ndeki dostlarımızdan bilgiler topladık. Engebeli olan 317840 metrekarelik bir alana oturan ve 61548 metrekaresine Çatalca Orman İşletme Müdürlüğü'nce şerh konmuş olan bu arazinin Çatalca Belediyesi mülkiyetinde olduğunu öğrendim. Tahminen Lübnan kökenli bir şirketin burada at çiftliği yapacağı konuşuluyormuş” ifadelerini kullandı.


İmar planı yapıldı mı?

Çatalca Belediyesi'nin söz konusu çiftlikle ilgili yasal bir zemin hazırlayıp hazırlamadığı yönünde tereddütler taşındığını aktaran Aykut şu soruları sordu; “Elbette Belediye, ihtiyaç olan projeleri kendi mülkü üzerinde uygulayabilir. Bunun için önce İmar Planı çalışması yapılmalıdır. Bu imar planı da 1/100000 ölçekli İstanbul Çevre Düzeni Planı'na aykırı olmamalıdır. Bilgi eksikliğim nedeniyle soruyorum. Burada Çevre Düzeni Planı'na uygun olarak İBB Meclisi'nden geçmiş 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve Çatalca Belediye Meclisinden geçmiş 1/1000 ölçekli uygulama İmar Planı yapılmışmıdır? Eğer bu işlemler yapılmış ise bu araziye hangi fonksiyon verilmiştir?

çatalca



Gelecek birinin iki dudağı arasına bırakılamaz

Çatalca'nın geleceğine ilişkin kararların hiç kimsenin iki dudağı arasına bırakılamayacağının altını çizen Aykut, “Her tarafı ruhsatsız kaçak inşaatlarla doldurulmuş olan güzel ilçemiz Çatalca'da halkın ve Belediye Meclisinin bilgisi olmadan Belediye taşınmazlarının kiraya verilemeyeceği yasa emri olmakla birlikte, tapu kayıtlarını ekli fotoğrafta bilginize sunduğum arazi hangi amaçla kiraya verilmiş ve kiraya verilmesi için düzenlenen ihale ne zaman yapılmıştır. Bu ve bunun gibi sorular yanıtlanmalı ve önce Çanakça Mahalle halkı olmak üzere tüm insanlarımız bu konuda doğru bilgi ile donatılmalıdır. Çanakça Halkının rızasına başvurulmalıdır. Kamu mülkiyetindeki 318 dekarlık alanın tasarrufu kimsenin iki dudağının arasında olmamalıdır” dedi.

çatalca
 


Denetim mekanizması yok

Çatalca'da bir denetim mekanizmasının olmadığını da vurgulayan Aykut, Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da sorular yöneltti. Aykut, “2019 Belediye Seçimlerinde Çatalca'yı bilerek ve göz göre göre AKP'ye teslim eden CHP yöneticileri ile, Çatalca'daki on binlerce kaçak inşaata karşı hiçbir denetim mekanizmasını çalıştırmayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ne düşünüyor bilemem ama bu işlerin hangi yasal süreçlerden geçtikten sonra, AKP Adayı olarak girdiği ilk seçimde seçilen Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner ne düşündüğünü bilmek Çatalca Halkı'nın hakkıdır.” ifadelerini kullandı. ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum