Çatalca hayaline kavuşuyor: Bilim Üniversitesi

Çatalca hayaline kavuşuyor: Bilim Üniversitesi
Çatalca'nın 30 yıldır özlemle beklediği üniversiteye kavuşuyor. Belediye Başkanı Mesut Üner'in göreve geldiğinde alt yapısını oluşturması ve planlara "Üniversite Lejantı" işletmesi sonrasında İzzettin Mahallesi'nde bulunan arazinin tapu devri Grup Florence Nıghtıngale'e yapıldı. Damga'ya konuşan Belediye Başkanı Mesut Üner, "Seçim vaatlerimiz arasında da yer alan üniversite hayalimiz gerçek oluyor" dedi

Bilim Üniversitesi yapılmak üzere tapu devri yapılan arazi içerisinde üniversitenin tüm bölüm, birim ve fakültelerinin Çatalca'ya taşınacağını ifade eden Grup Florence Nıghtıngale Mali İşler Müdürü Cengiz Tekin, Damga'ya konuştu. "Rektörlüğümüzü, kampüsümüzü burada kuracağız" diyen Tekin, "Yönetim binası burada olacak, tıp fakültesi eğitimi burada olacak, hemşirelik fakültemiz var, sağlık bilimleri fakültemiz var,  buna bağlı fizyoterapi, beslenme, diyetetik, ebelik bölümleri, ayrıca sağlık hizmetleri meslek yüksek okulumuz var. Onun da altlığında, ilk acil yardım, radyoloji, biyokimya gibi teknik bölümler var. Tüm bu birimlerimizi buraya taşıyacağız. Bu coğrafyaya uygun olarak da ziraat fakültesi ve veterinerlik fakültelerimizi kurmayı planlıyoruz" sözleri ile çok kapsamlı bir üniversiteyi Çatalca'ya kazandıracaklarını ifade etti.


Koordineli çalışacağız

Grup Florence Nıghtıngale Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kahraman ise "Sayın Belediye Başkanımız Mesut Üner'e bu süreçte çok teşekkür ediyoruz. Çabaları ve bizlere şu ana kadar ki yardımlarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da Çatalca Belediyesi ile sayın başkanımız ile koordineli bir şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. En kısa sürede, Bilim Üniversitesi yapım çalışmalarımıza başlayacağız. Bizlere de Çatalca halkına da hayırlı ve uğurlu olsun" dedi. 

çatalca bilim üniversitesi


Üniversite hayalimiz var

Tapu devri sonrasında Damga'ya konuşan Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, "En büyük amacımız ilçemize bir üniversite kazandırmak. Seçim vaatlerimiz arasında yer alan 30 yıldır Çatalca'nın da hayalini kurduğu bir üniversite hayalimiz var. 1990'lı yıllarda Alman Üniversitesi serüveni ile başlayan ve her göreve gelenin yapmak istediği ama bir türlü hayata geçiremediği bu hayal, bugün bizlere nasip oldu. Bugün bizlerle birlikte görev yapan, meclis üyelerimize, değerli muhtarımıza nasip oldu. En önemlisi de bugün yaşayan tüm Çatalcalılarımıza nasip oldu. Bizim başlıca amaçlarımızdan birisi de Çatalca'yı bir eğitim kenti haline getirmek. Bunu da çabasını fazlası ile veriyoruz" açıklamasını yaptı. 

Hiçbir alt yapısı yoktu

90'lı yıllardan beri bütün siyasilerin bir vaat olarak "Bu dönem Çatalca'ya üniversite getireceğiz" dediğini dile getiren Üner, "Bizim de vaatlerimizden bir tanesi üniversite idi. 38 tane vaadimiz vardı. Hemen hemen hepsini hayata geçirdik ve geçirmeye devam ediyoruz. Eksik olan bir üniversite idi. Göreve geldiğimizde gördük ki üniversite için hiçbir alt zemin yok. Biz 2 buçuk yıl önce ilk olarak "Üniversite Lejantı" işleyerek bunu planlar noktasında ilk nefes alışını sağladık proje anlamında. Lejant demek bu alanın "Üniversite yapılabilir" anlamına geliyordu. Bunu yaptık. Sonrasında ise bize gelen giden çok farklı özel üniversiteler vardı. Bizi en fazla ikna edecek noktada Bilim Üniversitesi vardı. Bizim ilçemizin yapısına, coğrafi ve sosyoekonomik yapısına uygun Bilim Üniversitesi idi" diye konuştu.


çatalca bilim üniversitesi


 

Üner ve ekibine teşekkür

İzzettin Mahallesi Muhtarı Seyit Ali Aksoy ise "Mahallem adına çok mutluyum. Çatalca'mız adına çok mutluyum. Çatalca ve İzzettin halkının özlemle beklediği üniversiteye kavuşacağız. Üniversite hastanesi olması tüm halkımız için ayrıca bir mutluluk kaynağı. Belediye Başkanımız Mesut Üner ve ekibine bir defa daha teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu. 

ÇATALCA EĞİTİM ÜSSÜ OLACAK

"Bilim Üniversitesi'nin köklü bir geçmişinin olması, Çatalca'mıza kuracağı fakülteler noktasında da artı katacağını gördüğümüzden dolayı Bilim Üniversitesi ile yol yürüdük" diyen Üner, "Yol yürüdük derken zaten ihale ile alınan bir yer. Çok şükür bu konuda da hiçbir sorun yaşanmadı. Çatalca'nın şu saatten sonra eğitim ilçesi olma açısından önü açılmıştır. İlçemizin gençleri için de Bilim Üniversitesi bir şans olacaktır. Böyle bir üniversite, bulunduğu yer açısından öncelikle İzzettin Mahallesi'ne, Çatalca'mıza ve çevresinde bulunan diğer mahallelere ekonomik anlamda çok büyük değer katacaktır. Çok uzun bir süreçten bahsetmiyoruz. Kısa süre içerisinde Bilim Üniversitesi'nin hayata geçmesi için biz Çatalca Belediyesi olarak da gereğini yapacağız. Tüm desteğimizi vereceğiz" ifadelerini kullandı.

ÖZEL HABER/BAHADIR SÜGÜR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.