Çekmeköy'de evleri yıkılan 8 aile yaklaşık 3 yıldır adalet nöbeti tutuyor!

Çekmeköy'de evleri yıkılan 8 aile yaklaşık 3 yıldır adalet nöbeti tutuyor!
Çekmeköy'de dere yatağında kaldığı gerekçesiyle İSKİ tarafından yıkılan 8 evin sahibi 2018 yılından beri adalet nöbeti tutuyor. Yerlerinin imtiyazlı kişiler tarafından planlı bir şekilde ellerinden alınmak istendiğini belirten mağdurlar, haklarını geri verilmesini istiyor. Mağdurların iddiasına göre İSKİ, doğal dere yatağını değiştirerek gecekondulara doğru kaydırıyor.

Çekmeköy Merkez Mahallesi Farabi Sokak'ta Çekmeköy Deresi bandında kaldığı gerekçesiyle İSKİ tarafından 16 ev için yıkım kararı verildi. 2 Ağustos 2018'de ilk etapta 3 evi yıkan İSKİ, daha sonra 5 evi daha zor kullanarak ortadan kaldırdı. Diğer 8 ev ise 2018'in haziran ayında çıkan imar barışından istifade ederek ayakta kalabildi. Evi yıkılan mağdurlardan Haydar Gözüaçık Damga'ya yaptığı açıklamada, "Yıkım tamamen zorbalıkla oldu. Dava açtık yapı kayıt belgelerimiz var. 35 yıllı8k hak sahibiyiz. İmtiyazlı kişiler 16 gecekonduyu gözlerine kestirmişler. Planlı bir şekilde yerlerimizi elimizden almak istiyorlar" açıklamasını yaptı.

KAFTANCIOĞLU, MAĞDURLARI ZİYARET EDİP DİNLEDİ

Ağustos 2018'den beri adalet nöbeti tuttuklarını dile getiren Haydar Gözüaçık "Bizim hakkımızı geri verin. Evlerimiz usulsüz ve haksız yere yıkıldı. Evlerimizin bize geri verilmesini istiyoruz. Derenin doğal yatağı değiştiriliyor. Bu yatak neden değiştiriliyor? Bu doğal yatak neden gecekondulara doğru kaydırılıyor? İSKİ bu projeyi neye göre yapıyor? Bu projenin yasal dayanağı hangi imar pllanıdır?" sorularına cevap verdi. CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun kendilerini ziyaret ettiğini belirten Gözüaçık, "Sayın İl Başkanı konuyu araştıracağını ve ortada büyük bir mağduriyet olduğunu söyledi" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.