CHP'den taşıma seçmen tepkisi: Aile boyu taşımışlar!

CHP'den taşıma seçmen tepkisi: Aile boyu taşımışlar!
Çatalcanın birçok mahallesinde ahırlara, samanlıklara seçmen kaydı yapıldığını savunarak büyük bir tartışma başlatan CHP Çatalca İlçe Başkanı Halil Gök, AK Parti Belediye Başkan Adayı Mesut Üner ve akrabalarının evine de dışarıdan seçmen yazıldığını söyledi. AK Parti Adayı Mesut Üner de dahil olmak üzere, babasının ve kardeşlerinin evlerine 69 seçmen kaydedildiğini dile getiren Halil Gök, AK Parti İlçe Başkanekili Muhammet Aykın ile eşine ait evlerde de taşıma seçmen olduğunu ifade etti

CHP Çatalca İlçe Başkanı Halil Gök İlçe Başkanlığı'nda düzenlediği toplantıda taşıma seçmen sorunu hakkında detaylı bilgi verdi. Çatalca'ya 3 bine yakın seçmen taşındığını, Karamandere Mahallesi'nde ahır ve samanlıklara kayıt yapıldığını hatırlaatan Gök, İlçe Seçim Kurulu'na suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. Önceki gün yaptığı açıklamalara ek olarak AK Parti Çatalca Belediye Başkan Adayı Mesut Üner ve yakın akrabalarının evlerine de 69 seçmen taşındığını belirten Gök, “Mesut Üner evine oy taşıyamız. Takdiri Çatalca halkına ve İlçe Seçim Kurulu'na bırakıyorum” açıklamasını yaptı.

Yasal olarak kayıtları silinir
En fazla seçmenin KİPTAŞ evlerine taşındığını dile getiren CHP İlçe Başkanı Gök, "Burada yaptığımız incelemelerde kapısı bile olmayan dairelere seçmen yerleştirildiğini tespit ettik. KİPTAŞ'ın ikametini almadan sahiplerine daire teslim etmediği yönünde bir bilgi aldık. Yaptığımız incelemelerde en çok Karamandere Mahallesi dikkat çekiyor. Ahırda, samanlıkta seçmen kaydı bulunuyor. Böyle bir şey olamaz. Ancak YSK'nın kararı belli. Bir evde ikamet edilmiyorsa seçmen kaydı silinir. YSK'ya göre yapılan tahkikat sonucunda beyan edilen yerleşim yerinde oturmadığı belirlenen seçmenelerin kayıtları dondurulacak olup, bu durumda olan seçmenler askı süreci içinde gerçek yerleşim yerlerine kayıtlarını aldırmadıkları takdirde önceki yerleşim yerinde de oy kullanamayacaklardır. Bu nedenle seçmenlerin gerçek yerleşim yerlerinde kayıtlı olmaları, oy kullanma yetkileri bakımından yasal zorunluluktur" diye konuştu.

Birçok ilçeden ve farklı illerden oy taşımışlar
Çatalca'nın İstanbul'un 5'te 1 coğrafyasına sahip olduğunu ifade eden Gök, “Çok geniş bir alana yayılmış durumdayız. 39 tane eski ismi ile köy, yeni ismi ile mahallemiz var. Buralar küçük yerlerdir, buralarda herkes birbirini tanır. Kimin köyde oturduğunu kimin oturmadığını herkes bilir. Karamandere'de 96, Hallaçlı'da 338, Kabakça'da da 70-80 civarı köyde oturmayan seçmen var” açıklamasını yaptı. Çatalca'ya, Büyükçekmece, Esenyurt, Avcılar, Arnavutköy, Fatih, Kağıthane ve Başakşehir'den seçmen taşındığını belirten Gök, Artvin ile Amasya'dan bile taşıma yapıldığını söyledi.

Üner'in evinde hayali seçmen 
AK Parti Çatalca Belediye Başkan Adayı Mesut Üner'in oturduğu Ancak Muratbey Mahallesi'nde durumun biraz daha farklı olduğunu söyleyen Gök, “AKP'de ilçe başkanı iken belediye başkanı aday olmuş arkadaşımızın, adaylığı açıklandıktan sonra burada bir hareket başlıyor. Bu arkadaşımız da Muratbeyli, orada ikamet ediyor. Bu size verdiğim evraklar İlçe Seçim Kurulu'na verdiğim evraklardır. Muratbey Mahallesi'nde ikamet eden Mesut Üner'in evine, Büyükçekmece Dizdariye Mahallesi'nde oturan Ezgi Yaman, Ece Yaman, Esen Yaman ve Abidin Yaman'ın kaydı alınmıştır. Bu kişilerin bahse konu adreste hiçbir tarihte yaşamadığı tespit edilmiştir. Bunu gerek muhtarla gerek o çevrede oturan arkadaşlarımızın beyanları ile ispatlıyoruz” diye konuştu.  CHP İlçe Başkanı Halil Gök daha sonrasında elindeki belgelerde yer alan Mesut Üner'in babasının evinde, kardeşlerinin evinde, kendisine akrabalığı ve yakınlığı ile tanınan Muratbey Spor Kulübü Başkanı Oğuz Türkönde'nin evindeki taşıma seçmenlerin tek tek isimlerini okudu. Toplamda 69 kişinin Üner ve yakın akrabalarının evine kaydedildiğinin altını çizen Gök, “Çünkü başka adreste böyle olan kayıt yok” dedi.

Başkanlığı ancak hayallerinde görürler 
AK Parti Çatalca İlçe Başkanvekili Muhammet Aykın'ın kendisi ve eşine ait iki evde de taşıma seçmen tespit edildiğini ifade eden Gök, “Sayın Aykın'ın evine Erzurum ve Ordu kütüklü kişiler kaydedilmiş. İşte hepsinin delili burada” bilgisini verdi. Çatalca'yı 10 yıldan beri CHP'nin yönettiğini fakat hiçbir zaman böyle bir durumla karşılaşılmadığını dile getiren Gök, “10 yıl boyunca CHP'li bir belediye olarak görev yapıyoruz. Belediyecilikte elbetteki eksik yönlerimiz olmuştur. Ancak ne benim belediye başkanım, ne benim belediye meclis üyelerim, ne benim ilçe yönetimin, hiçbir zaman böyle bir suçlama ile karşı karşıya kalmamıştır. Bugün tarihe Çatalca adına siyasi bir leke olarak geçecektir. Biz bu ilçede bunca senedir siyaset yapan gördük ama böyle bir anlayış hiç görmedik. Taşıma oy ile Belediye Başkanı olmak varsa hayallerinde, başkanlığı hayallerinde göreceklerdir. Yazık diyorum. Yazık. Böyle siyaset olmaz” tepkisini gösterdi.

Şantiyeyi seçmene boğmuşlar
İnceğiz sapağındaki şantiye alanındaki konteynerlere de çok sayıda seçmen taşındığını belirten Gök, “Enteresandır. Bu şantiyede 04 Ocak 2019 tarihinde 588 kişi görebiliyorduk. Ferhatpaşa ve Kaleiçi mahalle muhtarları ile yaptığım görüşmede sadece şantiyedeki seçmen sayısının 850'yi geçtiğini öğrendik. Ferhatpaşa Mahallesi muhtarımız da KİPTAŞ evleri için, 'Kimsenin orada oturduğu yok. Arzu edersen bunu sana yazılı evrak olarak da verebilirim' dedi. Kanun çok açık. Polis ve jandarma bölgelerinde tespit yapılır, sonrasında o kişilerin ortada oturup oturmadığı anlaşılır. Bizim tespitimize göre KİPTAŞ'ta seçmen olarak görünen bin 700 kişi orada oturmuyor. İlçe Seçim Kurulu'nun gereğini yapacağını umuyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.