CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Başkanlarımız tarih yazıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Başkanlarımız tarih yazıyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beylikdüzü Belediyesi'nin gerçekleştirdiği toplu açılış ve temel atma töreninde CHP'li belediyelere "ayrım yapmadan hizmet edin" mesajı verdi. CHP lideri, “Belediye başkanlarımız pandemi öncesi pandemi sonrası bir tarih yazıyorlar. Baskılara rağmen ellerindeki kaynakları en iyi şekilde kullanıyorlar” dedi.

Beylikdüzü Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlediği “23 Nisan'da 23 Park açılışı” ve 6 yeni tesisin temel atma törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu katıldı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da konuşmasında CHP'li belediye başkanlarına ayrım yapmadan hizmet mesajını yineleyerek yeni, bir siyaset anlayışını Türkiye'ye getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Belediye başkanlarımız pandemi öncesi pandemi sonrası bir tarih yazıyorlar. Baskılara rağmen ellerindeki kaynakları en iyi şekilde beldedekiler için kullanıyorlar. Onlar mutlu olduğu sürece belediye başkanlarımız da mutlu. Eğer onlar mutsuzsa onların mutlu olmaları için belediye başkanlarımız ellerinden gelen her türlü çabayı gösteriyorlar. Yeni bir tarih yazıyoruz aslında. Yeni bir anlayışı siyasette, yeni bir anlayışı Türkiye’ye getirmek istiyoruz. Böbürlenen değil, vatandaşını aşağıda gören değil, vatandaşları arasında ayrım yapan değil. Herkesin kimliğine, inancına, yaşam tarzına saygı göstererek, hiçbir ayrım yapmadan bütün vatandaşlara eşit hizmet götürmeyi amaçlıyor bütün belediye başkanlarımız" açıklamasını yaptı.

İstanbul hepimizin

"Büyükşehir Belediye Başkanımız konuşurken daha önceki dönemlerde ‘bizim belediye, bizden olmayan belediye' şeklinde ayrım yapıldığını, farklı partiden kazanan belediyelere yeterince hizmet götürülmediğini ifade etti" diyen Kılıçdaroğlu, "Ama kendisine de söyledim ‘bütün belediyeleri eşit hizmet götürmeye kararlıyım’ diyor. İşte bizdeki siyaset anlayışıyla bizim dışımızdakilerin siyaset anlayışı bu. Neden ayrım yapıyorsunuz? İstanbul hepimizin İstanbul'u. Üç büyük imparatorluğa başkentlik yapmış kadim bir kent İstanbul. Bu kentte yaşayan insanların arasında ayrım, ayrıcalık olur mu? Ortak hedef herkesin mutlu olduğu bir İstanbul. Herkesin mutlu olduğu bir Türkiye" ifadelerini kullandı.

23 parkımızı açıyoruz

23 Nisan'ı 7’den 70’e herkersin kutlandığını aktaran Kılıçdaroğlu, "En büyük bayram; çünkü egemenliği bir kişiden alıp halka verdik. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' dedik. 23 Nisan'ın temel özelliği budur zaten. 23 Nisan’ın çocuklar için bayram ilan edilmesi aslında bir umudun yeşertilmesidir. Düşüncelerini özgürce ifade etsin, vicdan sahibi olsun, adaletli olsun diyoruz. Bugün 23 parkımızı açıyoruz Beylikdüzü’nde. Birlikte İstanbul’u yemyeşil bir İstanbul yapma kararlılığındayız. İstanbul’u yaşanılır bir kent haline getirmek için hep birlikte mücadele edeceğiz. Geçmişte İstanbul’u yönetenler bile ‘İstanbul’a ihanet ettik' dediler. Bizim kitabımızda ihanet etmek yoktur. Biz sevgiyle bakarız insana. Ağacın da hakkı vardır, kuşun da hakkı vardır. Her canlının hakkı vardır o hakkı korumak hepimizin görevidir" diye konuştu.

beylikdüzü

Engelleri aşacağız

Bir kenti beton ormanına döndürmek yerine CHP'li belediyelerin yaşanılabilir bir kent haline getireceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Yeni bir siyaset anlayışını belediyelerimizden başlayarak bütün Türkiye’ye göstereceğiz. Engellerden yana şikayet etmeyeceğiz. Bizim görevimiz engelleri aşmaktır. Bu ülkeyi kuranların önüne dünyanın engeli konuldu ama bütün o engelleri aştılar. Bağımsız Türkiye'yi kurdular, Parlamentoyu açtılar. Bir bayram çocuklarımıza armağan ettiler. Geleceğe umutla, sevgiyle, hoşgörü ile baksınlar diye. Türkiye'yi korusunlar diye. Sadece Türkiye'nin değil dünyanın sorunlarına da ilgi göstersinler diye. Temel hedefimiz, temel görevimiz budur. İşin özü çevre kadar yeşillik kadar güzel bir şey yoktur. İnsan zaten doğanın br parçasıdır ve oradan ayıramazsınız. Dolayısıyla doğanın yaşanabilir olması lazım" dedi.

2 yılda 40 park açıldı

İBB Başkanı Ekrem İmamooğlu ise "23 Nisan'la 23 parkı birleştirerek bir açılış yapılıyor olması çok anlamlı. Bu zor günlerde pandeminin, salgın hastalığın insanların hayatlarını zorlaştırdığı böylesi bir dönemde açık alanların ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Kentin bu anlamda yeşermesini, insanların daha sağlıklı alanlarda vakit geçirmesini sağlaması yönünde attığı adımlar çok çok kıymetli. Beylikdüzü özellikle 2014'ten bu yana attığı adımlarla İstanbul'un en yeşil ilçerinden birisi oldu. Bu bayrağı daha da yukarıya taşıyor başkanımız. Son 2 yılda 40 parkın açılmış olması da çok çok değerli. İnsanlarımızın kentlerde huzurlu olması kentlerde, keyif içinde yaşaması ülkemizin huzuru anlamına gelir" ifadelerini kullandı.

beylikdüzü

Bilimin ışığında proje

Açılış törenine ev sahipliği yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık da “Aslında bugün burada 23 tane parkımızı açıyor, 6 tane tesisimizin temelini atıyor değiliz. Biz 23 Nisan'dan aldığımız ilhamla bir yaşamı, bir kültürü ve bir geleceği inşa ediyoruz. Biz egemenliğin bize verdiği özgüvenle ülkeyi sonsuza kadar yaşatmanın, çocuklarımıza yapacağımız yatırımlardan geçtiğini biliyor ve bu şekilde adımlarımızı atacağımızı biliyoruz. Bugün burada Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ruhuyla 23 parkımızı çocuklarımıza hediye edeceğiz. Yine burada İstanbul'a nefes olan Beylikdüzü'nde eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için 2 kreş, 1 kütüphanenin, özel gerekinimli bireylerimizin imkanını sağlamak için, Engelsiz Yaşam Merkezimizi, milli mücadele ruhunu gençlerimize aşılamak için Sivas Kongre Binamızı ve Gençlik Merkezimizi ve yine inançların saygıyla yaşadığı bir kent inşa etmek için camimizin temellerini atacağız. Gördüğünüz gibi biz ülkemizin çocuklarına ve gençlerine miras olarak çılgın projeler değil aklın, bilimin ışığında; sanat, kültürle yoğrulmuş bir gelecek tasarlamak için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

Zor günlerden geçiyoruz

"Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Dayanışma ruhunun ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha anladık" diyen Çalık, "İçinde olduğumuz Ramazan ayında dayanışma duygusunu daha da güçlendiriyoruz. Bu zor günlerden aldığımız güçle Beylikdüzü için çalışıyoruz. Son 2 yılda yaptığımız 40 parktan biri olan kentsel tarımın en güzel örneğinin sergilendiği Yaşam Bahçesi'nde 50 ton mahsül üretitk. Bu 50 ton mahsülü 9 bin ailemize ücretsiz oluşturduk. Bu kentin toprakları, bu kenti doyuracak felsefesi ile hareket ediyoruz. Aslında Beylikdüzü'ndeki değişim Ekrem İmamoğlu önderliğinde 2014'te başlamıştı. Bugün bu değişim İmamoğlu'nun sayesinde İstanbul'da artarak devam ediyor. Ben kıymetli başkanıma 39 ilçeye adaletli hizmet götürdüğü için teşekkür ediyorum" açıklamasını yaptı.

beylikdüzü

ALLAH BİZİ BU MİLLETİN KALBİNDEN ÇIKARMASIN

Mustafa Kemal Atatürk'ün "Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin başında hiçbir makam, kuvvet yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır o da milli egemenliktir. Yalnız bir makam vardır o da milletin kalbi, vicdani ve mevcudiyetidir" sözüne atıfta bulunan Çalık, "Türkiye Cumhuriyeti ve bu devleti kuran irade ilelebet var olsun. Allah bizi bu milletin kalbinden hiç çıkarmasın. Bu vesileyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramını'nı kutluyor, Ramazan Bayramı'nı şimdiden tebrik ediyorum. Temellerini attığımız bu eserlere katkı veren hayırsever iş insanlarına, Demir Grup ailesine, Akkuş ailesine ve Matbaacılar Sitesi'ne çok teşekkür ediyorum. Tesislerin Beylikdüzü'ne hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

TÜM İLÇELERE EŞİT MUAMELE

"Şu anda İstanbul'da başladığımız, tasarımı bitmiş ve başlamak üzere olduğumuz ve inşallah bu 5 yıl içerisinde bitirmeyi hedeflediğimiz tam 30 milyon metrekarelik bir yeşil alan hedefimiz var" diyen İmamoğlu, "Bu hedef büyük olduğu kadar ama asla yetmez diyeceğimiz, daha fazlasını başarmak zorunda olduğumuz bir kentte yaşıyoruz. Yeşili istiyoruz kentin daha çağdaş bir görünüme kavuşmasını istiyoruz. Hani inadına yapılacaksa bu yapılmalı. İnadına insanların lehine bir şey yapılmalı, bir avuç insanın lehine bir şey yapılmamalı. O bakımdan İstanbul'da bu anlamda adımlarımızı atarken az önce başkanımızın da ifade ettiği gibi gerçekten 39 ilçeye de eşit davranan bir 5 yılı var etmeyi özenle yürüttüğümüzü bilmenizi isterim" ifadelerini kullandı. BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.