CHP-HDP ittifakı deşifre oldu

CHP-HDP ittifakı deşifre oldu
CHP Genel Başkan yardımcısı Tuncay Özkan, HDP’li eski vekil Celal Doğan ile Taksim’deki Ceylan Otel’in teras katındaki restoranında yerel ittifakı konuşmak için bir araya geldi. İkili, deşifre olan üç saatlik gizli görüşmenin fotoğrafını da “Bir araya gelmedik” diyerek inkar etti

Basınla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın yerel seçimlere yönelik HDP-CHP işbirliği temelinin atılmasında aktif rol oynadığı iddiası, üç gün önce bir araya geldiği HDP’nin önemli isimlerinden Celal Doğan ile gerçekleştirdiği bir yemekli görüşmeyle gerçeklik boyutuna ulaştı. Geçmiş dönemlerde uzun yıllar CHP’den Gaziantep Belediye Başkanlığı yapan sonra da HDP’ye geçerek milletvekili olan Celal Doğan ile CHP Genel Başkan yardımcısı Tuncay Özkan, geçtiğimiz Cuma günü Taksim’de boğaz manzaralı lüks bir otelin teras katındaki restaurantta, yanlarında üçüncü bir kişinin de bulunduğu görüşmeyle yerel seçim ittifakını masaya yatırdı. Hararetli konuşmaların bitişikteki masalara yansıması üzerine kulak misafiri olan görgü tanıklarından birisi, Damga’ya yaptığı açıklamada, “HDP eski milletvekili Celal Doğan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ve yanlarında tanımadığımız üçüncü bir şahıs üç (3) saat boyunca birlikte sohbet etti. Celal Doğan anlattı,  Sohbetteki ağırlıklı konu yerel seçim ittifakı üzerineydi. Bir ara ‘ İstanbul ve Ankara’yı almak için HDP-CHP ittifakı şart. AKP’yi ancak böyle bitiririz’ şeklinde sözler sarf ettiler” diye konuştu.

tuncay-ozkan-hdp-ittifak

Fotoğrafa rağmen inkar ettiler
HDP’nin ağır toplarından Celal Doğan ile yaptığı görüşmesinde zaman zaman notlar aldığı da görüntülere yansıyan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, konuyla ilgili soru üzerine Damga’ya yaptığı açıklamasında, HDP eski Milletvekili Celal Doğan ile bir araya geldiğini inkar etti. Özkan, açıklamasında, “Celal bey benim eski dostumdur. Kendisiyle zaman zaman bir araya gelir, yemek de yerim. Ancak dün (Cuma) akşam onunla yemek yediğim doğru değildir” diyerek görüntüleri inkar etti. Buluşmaya dair çekilen fotoğrafların olduğu yönündeki soruyu ise “Varsa da eski fotoğraftır” diye geçiştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın, HDP’li siyasetçi Celal Doğan ile buluşmasını inkara yönelmesi ise yerel seçim öncesi olası HDP-CHP ittifakının gizlenmesinin somut işareti olarak algılandı.

tuncay-ozkan-hdp-ittifak

Gizli ittifak görüşmesi deşifre oldu
Çekim saati ve konum bilgileri belirli fotoğraftaki gizli görüşmeyi inkar eden diğer isim ise HDP’li siyasetçi Celal Doğan oldu. Tuncay Özkan ile uzun zamandan beri bir araya geldiğini hatırlamadığını söyleyen HDP’li Doğan, “Görüşüp yemek yesem söylerim. Bunda ne mahsur var ki” diye konuştu. Çok sayıda görgü tanığı ve çekilen fotoğraflara rağmen buluşmayı inkar yoluna giden iki siyasetçinin bu tavrı akıllarda soru işareti bıraktı. CHP Genel Merkezi ve parti kurmayları, ulusalcı kanattan gelecek tepkileri göze alamadığı için HDP ile yerel ittifak konusunu açıkça ilan etmek yerine, her iki partinin görevlendirdiği isimlerle  hareket edilmesi yönünde gizli bir yol haritası çizmişti. İşte o gizlilik, çekilen bu fotoğraf karesiyle deşifre oldu. CENGİZ ALÇAYIR

tuncay-ozkan-hdp-ittifak


hdp chp
KOLKOLA YÜRÜMÜŞLERDİ: Tuncay Özkan ve Celal Doğan’ın görüşmesinin ardından akıllara CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Adalet Yürüyüşü’ndeki fotoğraf geldi. Kılıçdaroğlu’na Doğan ve Ahmet Türk eşlik etmiş ve HDP olarak desteklerini iletmişlerdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum