CHP'li belediyeden küçülme kararı

CHP'li belediyeden küçülme kararı
Beylikdüzü Belediyesi hizmetlerinde kullanılan kiralık araçların bir kısmı, ekonomik kriz gerekçe gösterilerek yüklenici firmaya iade edildi. Tasarrufa giden belediye, otuz beş personelin altından arabaları çekerken, diğer araç kullanıcılarını da yakın takibe aldı.

Mali açıdan ciddi sorunlarla boğuşan belediyeler, bir yandan hizmet götürmek için çaba gösterirken, diğer yandan da ani yakalandıkları ekonomik krizden kurtulmak için çıkış yolu arıyor. İstanbul’un CHP’li belediyelerinden Beylikdüzü’nde oluşturulan kriz masası ise ilk adımı tasarruf tedbirlerine yönelerek attı.
 


Otuz beş araç iade edildi


Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun başkan yardımcılarıyla yaptığı toplantıda, “Tasarruf için ne gerekiyorsa yapın” şeklindeki talimatıyla kurumun kiraladığı araçların envanterini çıkartan Başkan yardımcısı Mülayim Demirtaş, kendisine bağlı olan Destek Hizmetleri Müdürü Üzeyir Çöl’den, ihale yoluyla kiralanan araçlar hakkında detaylı bir rapor istedi. Kiralık araçların, kim ya da kimler tarafından kullanıldığı, ne kadar yakıt gideri olduğu yönünde bir çalışma yaptıran Başkan yardımcısı Mülayim Demirtaş, içinde binek oto, minibüs ve otobüsün yer aldığı 35 araçlık liste hakkındaki son görüşünü, "Bu araçları ihaleyi kazanan firmaya  iade edin" diyerek netleştirdi.


500 bin lira tasarruf


Belediyenin araç filosunda eksiltmeye gitiği hamleyle üç ayda 500 bin TL.’lik bir tasarruf elde etmesi beklenirken, ileride doğabilecek susitimallerin önünü kesmek için de yakıt harcamaları mercek altına alındı. Kamu hizmetlerinde kullanılan araçların özel işlere alet edilmemesine özellikle dikkat çeken Başkan Yardımcısı Demirtaş, görev verilmeyen araçların mesai bitiminde garaja çekilmesini istedi.


Mecburi tasarrufa gidildi


Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Demirtaş, yaşanan ekonomik krizden dolayı ulaşım giderlerini minimum seviyeye çektiklerini kayderek, hizmetin de aksatılmayacağı bir yöntemle küçülmeye gittiklerini söyledi. Demirtaş, açıklamasında, “Mecburen tasarrufa gidiyoruz. Bunu da küçülerek sağlıyoruz. 35 kiralık aracı yükleniciye tekrar iade ettik. Belediye hizmetini sağlayan diğer kiralık araçların yakıt giderlerini de yakından takip ediyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum