CHP'liler camiye sahip çıktı!

CHP'liler camiye sahip çıktı!
2 yıl önce restorasyona alınan ve yarım bırakılan Kürkçübaşı Ahmet Şemsettin Camii'nin ibadete açılması için CHP’li Meclis Üyesi Ayşegül Okumuş Görgü, İBB Meclisi'ne önerge verdi. Görgü, "Camiinin restorasyonunun yapılarak ibadete açılmasını ve yapılacak çalışmalarla ilgili tarafıma bilgi verilmesini arz ederim" talebinde bulundu

1507 yılında yaptırılan Kürkçübaşı Ahmet Şemsettin Camii 2 yıl önce restorasyona alındı. Restorasyonu yapan firma ödenek alamadığı gerekçesiyle işi yarıda bırakıp gitti. Vatandaşlar bu duruma tepki gösterirken İlçe Müftülüğü, sponsor olmak isteyenleri Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne yönlendirdi. Mahalle sakinleri ise CİMER dahil olmak üzere birçok yere şikayette bulunduklarını belirterek caminin bir an önce ibadete açılmasını talep etti.

511 yılık cami atıl durumda
511 yıllık tarihi ibadethaneyi Damga'nın gündeme getirmesinin ardından CHP Meclis Üyesi Ayşegül Okumuş Görgü konuyu İBB Meclisi'ne taşıdı. Aynı zamanda Fatih Belediye Meclisi Üyesi olan Görgü, "Fatih'te bulunan ve Kanuni Sultan Süleyman’ın Kürkçü basışı tarafından yapılan camiinin restorasyonunun yapılarak ibadete açılmasını ve yapılacak çalışmalarla ilgili tarafıma bilgi verilmesini arz ederim" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.