CHP silip süpürdü

CHP silip süpürdü
31 Mart Yerel Seçimleri'nde CHP tarihi bir başarı elde etti.

Türkiye genelinde sandıkların yüzde 90'ı açılırken yüzde 37.17 oy alan CHP, uzun bir aradan sonra ilk defa birinci parti oldu. İstanbul'da ise Ekrem İmamoğlu ikinci kez seçilme başarısını gösterdi. Sandıkların yüzdee 88'inin açıldığı İstanbul'da İmamoğlu, yüzde 50.8 oy alarak Murat Kurum'a yüzde 10 fark attı. İmamoğlu, “Milleti anlamayan kaybeder" dedi.

CHP BÜYÜK BİR İVME YAKALADI TÜRKİYE'DE BİRİNCİ PARTİ OLDU

Türkiye genelinde dün yapılan yerel seçimlerde CHP büyük bir sürpriz yaptı. Sandıkların yüzde 90'a yakını açılırken, 14 milyondan fazla oy alan CHP, yüzde 37.17 ile yıllar sonra birinci parti, oldu. Kesinleşmemiş sonuçlara göre 36 il belediyesi kazanan Ana Muhalefet Partisi, 341 ilçede de ipigöğüsledi. İktidar partisi AK Parti ise yerel seçimlerde büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. 2019 yerel seçimlerinde 20 milyondan fazla oy alan AK Parti, dün yapılan seçimlerde 14 milyona yakın oy alarak büyük bir düşüş gösterdi. AK Parti yüzde 36 oy oranı ile ikinci parti oldu.

EKREM İMAMOĞLU İKİNCİ KEZ AÇIK ARA ZAFERİNİ İLAN ETTİ

Türkiye'nin en büyük ili İstanbul'da ise Ekrem İmamoğlu açık ara zaferini ilan etti. Murat Kurumla çekişmeli bir seçim süreci geçiren İmamoğlu, yüzde 90'ı açılan sandıklardan çıkan sonuca göre yüzde 50. 8 oy aldı. En yakın rakibi Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum'a yüzde 10 fark attı. İmamoğlu oy sayımı devam ederken yaptığı açıklamada, “Şu anda bizim sistemimizde farklı veri akışlarının bir arada değerlendirilmiş haliyle yüzde 96’nın sonuçları elimizde var. Ve 1 milyonun üzerinde biraz daha farkla birinci durumdayız. Milleti anlamayan kaybeder" dedi.

İLK SEÇİMDE DE ATATÜRK'ÜN PARTİSİNİ İKTİDAR YAPACAĞIZ

CHP Genel Merkez binası önünde partililere seslenen Genel Başkan Özgür Özel ise “Işıkları kapattırmayan milletimize teşekkür ediyorum. CHP'nin tüm kademelerinde görev yapan tüm emekçileri yürekten kutluyorum” dedi. “Cumhuriyet tarihi boyunca hiç kazanmadığımız bir ile memleketim Manisa'ya teşekkür ediyorum” diyen Özel, “40 yaş altı 17 adaydan 11'i seçildi. Bugün partimizi birinci parti yaptık! Vallahi ben TRT'nin yalancısıyım. Size söz veriyorum ilk genel seçimde de Atatürk'ün partisini iktidar yapacağız” ifadelerini kullandı.

ÇOK SAYIDA İL BELEDİYESİ SEÇİMLERDE EL DEĞİŞTİRDİ

Kesinleşmemiş sonuçlara göre CHP, Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Eskişehir, Mersin, Muğla, Tekirdağ, İzmir ve İstanbul’u yeniden kazandı. Dün yapılan seçimlerde Balıkesir, Bursa, Manisa ve Denizli büyükşehir belediyelerini AK Parti'nin elinden aldı. 1989’dan beri ilk kez Adıyaman’da birinci olan CHP, Cumhuriyet tarihinde ilk kez Manisa ve Afyonkarahisar'ı, 1977’den beri Amasya, Bartın, Giresun, ve Kastamonu'yu kazandı. Cumhuriyet tarihinde ilk kez Kırıkkale’de, Kilis’te, Kütahya’da, Uşak'ta ve Zonguldak'ta ipi göğüsleyen taraf oldu.

İlgili Haberler

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.