CHP'de yoldaş asker seçimi

CHP'de yoldaş asker seçimi
2018 yılında yapılan kongrede mevcut Başkan Cemal Canpaolat'ı 7 oy farkla geride bırakan ve CHP İl Başkanı seçilen Cana Kaftancıoğlu'nun, 9 Şubat'da yapılacak kongrede de yine Canpolat ile karşı karşıya gelebileceği öğrenildi. CHP ilçe kongrelerinin ardından 25 ilçenin Kaftancıoğlu'nu desteklemediği belirtilirken, Canpolat'ın önceki gün 18 ilçe başkanı ile bir araya gelmesi gündeme bomba gibi düştü.

9 Şubat'ta yapılacak CHP İstanbul İl Kongresi'nde 2018 yılında olduğu gibi yine Canan Kaftancıoğlu ve Cemal Canpolat'ın karşı karşıya gelebileceği dile getirildi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun kongreye tek adaylı gitmek istediği, bu nedenle her iki isme de Genel Merkez yöneticiliği teklif ettiği belirtilirken, Kaftancıoğlu ve Canpolat'ın bu teklife sıcak bakmadığı öğrenildi. Bir önceki kongrede Kaftancıoğlu'na 7 oy farkla başkanlığı kaptıran Canpolat'ın, mevcut yönetime muhalif 18 ilçe başkanıyla önceki gün bir araya gelmesi ise 'adaylığının netlik kazanması' olarak yorumlandı.

Ekrem İmamoğlu kimi destekliyor?
Kısa bir zaman önce yapılan 39 ilçe kongresinin ardından seçilen yeni yönetimlerden 25'inin Kaftancıoğlu'nu desteklemediği, diğer 14 ilçenin de blok halinde hareket etmediği öne sürüldü. 120 ile 150 arasında delegeyi kontrol eden sol muhalefetin de Kaftancıoğlu'na sıcak bakmadığı belirtildi. Sol muhalefetin Canpolat'a da mesafeli olduğu bu nedenle 3. bir sürpriz adayın çıkabileceği gündeme düştü. Kongrede kimi destekleyeceği en çok merak edilen isim olan Ekrem İmamoğlu'nun ise Canan Kaftancıoğlu'ndan yana tavır aldığı bu nedenle Kılıçdaroğlu'nun da Kaftancıoğlu'nu düşündüğü öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.