CHP'de yüzde 17 tartışması: Keşke İnce söylemeseydi

CHP'de yüzde 17 tartışması: Keşke İnce söylemeseydi
Memleket Hareketi'ni başlatan Muharrem İnce CHP'nin oy oranının yüzde 17 civarında olduğunu söyleyince ortalık karıştı. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, özel olarak yaptırdıkları bir anket olmadığını söyledi. Muharrem İnce ise "Anket yoksa bir siyasi parti önünü göremez. Faik Öztrak'ın ‘anket yaptırmadık' sözü özrünün kabahatinden de büyük olduğunu ortaya koyuyor" dedi

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Muharrem İnce CHP'nin oy oranının yüzde 17 civarında olduğunu iddia etmesi üzerine, "Birçok anket çalışması var. Ama bizim özel olarak yaptırdığımız bir anket yok" açıklamasını yaptı. "Sayın İnce, bizim partimizin bir üyesi. Onun iddialarına burada cevap vermeyi doğru bulmuyorum" diyen Öztrak, "Bunlar partimizi eleştiren konular, partimizin içinde tartışılması daha doğru olan hususlardır. Ama şöyle de demekten kendimi alıkoyamıyorum. Keşke bunu Cumhur İttifakı'nın bir sözcüsü söyleseydi de biz de çıkıp Halep ordaysa Arşın buradadır deyip hadi bakalım hodri meydan deseydik" ifadelerini kullandı.


CHP YÖNETİMİNDEN HERHANGİ BİR YALANLAMA GELMEDİ

Öztrak'ın "Keşke bunu Cumhur İttifakı'nın sözcüsü söyleseydi" açıklamasına tepki gösteren Muharrem İnce ise "Ben yaptırmadım. Yapılan ankete CHP yönetiminden herhangi bir yalanlama da gelmedi. Piyasada dolanan anketi gündeme getirdim. Faik Öztrak ‘CHP olarak anket yaptırmadık' diyor. Siyaset kurumunun eksiğini, gediğini görebilmek için anket yaptırması kadar doğal bir şey yok. Partimiz hazineden milyonlarca lira alıyor, bu paralarla anket de tabi ki yaptırılmalı" dedi. "Anket yoksa bir siyasi parti önünü göremez" diyen İnce "Öztrak'ın ‘anket yaptırmadık' sözü özrünün kabahatinden de büyük olduğunu ortaya koyuyor" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.