Çiçekleri sulayamıyor central park yapacak!

Çiçekleri sulayamıyor central park yapacak!
Aylardan beri işçilerin maaşını ödeyemeyen Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak'ın yerel seçimlere bir yıl kala açıkladığı Bathonea Arkeopark Projesi gerçekçi bulunmadı. Toprak'ı şov yapmakla suçlayan AK Partili ve CHP'li meclis üyeleri Avcılar Belediyesi'nin mevcut parklardaki çiçekleri bile sulayamadığını belirterek, Toprak'ın hayal kurduğunu belirtti

Uzun süredir kazı çalışmalarının devam ettiği ve binlerce yıllık tarihiyle anılan Avcılar Bathonea Antik Kenti'nin geleceğine yönelik tartışmalar bitmek bilmiyor. Küçükçekmece Gölü'nün yanı başında olan antik kent için Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, geçtiğimiz haftasonu ilginç bir projeyle basın mensuplarının karşısına çıkmıştı. Antik şehrin bulunduğu alan için; Bathonea Arkeopark Projesi'ni açıklayan Toprak, söz konusu alanda İstanbul'un en büyük şehir parkını inşa edecekleri iddiasında bulunmuş hatta New York'taki Central Park'ı örnek göstererek, “Bir benzerini yapmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullanmıştı. Toprak'ın bu açıklamalarını gazetemize değerlendiren Avcılar Belediyesi'nin AK Partili Meclis üyeleri; Mehmet Özgür, Yaşar Karaarslan ve CHP'li Meclis üyesi Ahmet Turan Arlı ise projenin büyük bir hayalden ibaret olduğunu söyledi. Toprak'ı hedef alan meclis üyeleri, belediyenin içinde bulunduğu tablonun oldukça kötü olduğunu söylerken, Central Park benzeri bir projenin hayata geçirilmesini ise imkansız olarak değerlendirdi.

Başkanın kendisi inanıyor mu?
Başkan Toprak'ın, 400 hektarlık bir alan üzerine inşa edileceğini açıkladığı projeyi değerlendiren CHP'li Ahmet Turan Arlı, sert eleştirilerde bulundu. Avcılar Belediyesi'nin mali olarak ciddi bir sıkıntı içinde olduğunu ve uzun zamandır belediyede çalışan işçilerin maaşının dahi ödenemediğini hatırlatan Arlı, “Sayın Başkan, açıkladığı projeye kendisini inanıyor mu? Bence bunu açık yüreklilikle sormak lazım. Çünkü ben böyle bir projenin gerçekleşebileceğine asla inanmıyorum. Keşke gerçekleşse ve biz onur duysak. Ama içinde bulunduğumuz şartları göz önüne alırsak bunun imkansız olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

ahmet turan arlı

Hangi parayla yapacak?
Belediyenin içinde bulunduğu mali sıkıntıları da hatırlatan Arlı, “Bir defa böyle bir projeyi açıklıyorusunuz ama bunu hangi parayla yapacaksınız? Keşke bunu da açıklamak zahmetine girseydiniz. O bile belli değilken; çıkıp ben bunları, bunları yapacağım demek büyük bir komedi. Başkan Toprak öyle zannediyorum ki ya hayal ya da rüya görüyor” diye konuştu. Toprak'ın görev süresinin bir yıl içerisinde sona ereceğini de vurgulayan Arlı, “Kendisi bunlarla uğraşmak yerine önce belediyenin girişinde tuttukları maket projeleri bitirmek zahmetine girsin” diyerek eleştirilerini noktaladı.

Hayal görüyor
Bathone Arkeopark Projesi'ne inanmanın mümkün olmadığını söyleyen isimlerden birisi de AK Partili Mehmet Özgür oldu. Belediye Başkanı Toprak'ın büyük bir hayal gördüğünü anlatan Özgür, “Bugün Avcılar Belediyesi'nde çalışan işçiler tam 6 aydır maaşlarını alamıyor. Handan Hanım, böyle projeler açıklayıp, olmayacak şeyleri konuşmak yerine işçilerin maaşını ödese daha hayırlı bir iş yapmış olur” diye konuştu.

mehmet özgür chp avcılar

Bizim haberimiz yok
Projeye ilişkin ne mecliste ne de herhangi bir ortamda kendilerine önceden verilen bir bilgi olmadığını vurgulayan Özgür, “Biz bu projeyi, Handan Hanım açıkladıktan sonra öğrenebildik. Öncesinde ne bir bilgilendirme oldu ne de bir soru sormak zahmetine giren oldu” ifadesini kullandı. “Keşke bunu açıklamadan önce bize de danışsalardı” diyen Özgür eleştirini şu şekilde sürdürdü; “Ben, otuz yıldır Avcılar'da yaşıyorum. Burada yaşayan bir insan olarak Bathonea dahil her yeri çok iyi bildiğimi iddia edebilirim. Bahsedilen yerin öncelikle bir sit alanı olduğunu hatırlatmak isterim. Sit alanı olan bir yere siz nasıl proje yapmayı düşünüyorsunuz? Doğrusu bunu çok merak ediyorum. Bahsedildiği gibi Central Park boyutunda devasa şehir parkları yapmayı herhalde çok kolay bir şey zannediyorlar.”

İnşallah haberi vardır!
Toprak'ın, “14 ana bölümden oluşacak ve İstanbul'un en büyük şehir parkı olacak” dediği projeyi eleştiren bir diğer isim de AK Parti Meclis üyesi Yaşar Karaarslan oldu. Karaarslan, söz konusu alanın Ulaştırma Bakanlığı'na ait olduğunu hatırlatarak, “Öncelikle şunu ifade edelim. Bizim bu projeden daha önce ne haberimiz oldu ne de bilgimiz oldu. Birincisi bu. İkincisi projenin yapılacağı Bathonea denilen yeri çok iyi bilen biri olarak söylüyorum; Orası Ulaştırma Bakanlığı'na ait bir yerdir. İnşallah 
Başkan Toprak'ın bundan haberi vardır diye düşünüyorum. Üçüncüsü ise; Küçükçekmece Gölü'nün yanı başında olan Bathonea'nın, Kanal İstanbul Projesi sınırları dahilinde bir yer olduğu. Proje kapsamında oradan yeni, yapay bir boğaz geçmesi söz konusudur. Yani bu işler mikrofonu elinize alıp, “ben proje açıklıyorum” demekle olacak işler değildir. Zira orası belediyenin selahiyetinde olan bir yer değildir” ifadelerini kullandı.

Çiçek bile sulayamıyorsunuz
Avcılar'da aylardan beri işçilerin maaşlarının ödenmediğini hatırlatan Karaarslan, Park ve Bahçeler Müdürlüğü'yle ilgili ise ilginç bir iddia ortaya attı. Avcılar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün çiçekleri bile sulayamadığını iddia eden Karaarslan, “Siz bugün bırakın şehir parkı filan yapmayı, normal parklardaki çiçekleri bile sulayamıyorsunuz. Normal bir park dahi inşa edemiyorsunuz. Şimdi kalkmış şehir parkı yapacağız diyorsunuz. Keşke yapsalar ve biz utansak. Ama bunlar imkansız. Şov yapmayı bıraksınlar. Proje açıklamak için proje açıklayıp, komik bir duruma düşmesinler. Rüya görmeyi bir an önce bıraksınlar” şeklinde konuştu.

yaşar karaarslan

80 milyon borç var
Nisan ayı meclis toplantısında Bathonea Arkeopark Projesi'i gündeme getireceklerini dile getiren  AK Partili Yaşar Karaarslan, belediyenin mali olarak ciddi bir darboğazda olduğunu söyledi. “Avcılar Belediyesi'nin borcu 80 milyon liranın üzerinde” diyen Karaarslan, “Çok yakında borçla ilgili net rakamı da açıklarız” bilgisini verdi. Çok konuşulan projenin 2014 yılında AK Parti Avcılar Belediye Başkan Adayı olan bugün AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak'a ait olduğunu da belirten Karaarslan, “Açıkladıları bu projede bizim projemizdir, AK Parti'nin projesidir. Görüyoruz ki AK Parti'nin projesini çalmışlar” dedi. Karaarslan gibi AK Partili meclis üyeleri Mehmet Genç ve Şenol Aydın da konuyla ilgili daha önce gazetemize yaptıkları açıklamalarında projenin AK Parti'ye ait olduğunu söylemiş ve Toprak'ı proje dahi üretememekle eleştirmişti. ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum