Çöker gitti Tüysüz geldi

Çöker gitti Tüysüz geldi
Kamuda yaşanan usulsüzlük ve yolsuzlukları hazırladığı raporlarla ortaya koyan Sayıştay’ın Denetim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı olan Fikret Çöker’in yerine Zekeriya Tüysüz atandı. Sayıştay’dan yapılan açıklamada, görev değişikliğinde raporların dahli bulunmadığı belirtildi

Merkezi yönetim bütçesi kapsamındaki kamu idareleriyle bakanlıkları, belediyeleri ve devlete ait şirketleri denetleyen Sayıştay’ın üst yönetiminde 2 Kasım 2018 günü dikkat çeken bir değişiklik yaşandı. 1992’den bu yana kurumda görev yapan Denetim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Fikret Çöker’in yerine 2011 yılında Sayıştay üyesi seçilen Zekeriya Tüysüz atandı. Sayıştay’ın 2017 yılı denetim raporları geçtiğimiz ay yayınlanmış, kamu kurum ve kuruluşlarındaki çok sayıda usulsüz işlem ve harcama basına yansımıştı. Kurum geçtiğimiz hafta da belediyelere ait denetim raporlarını yayınlamış, birçok belediyede yolsuzluk yapıldığı ortaya çıkmıştı.

Raporlarla ilgisi yok
Konu hakkında açıklama yapan Sayıştay ise Çöker’in talebi doğrultusunda görev değişikliği yapıldığını savundu. Açıklamada “Çöker'in görevinden alındığı yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır, kendisi Sayıştay üyeliğine dönme yönündeki talebi yerine getirilmiştir” denildi. Sayıştay, “Fikret Çöker, 1992 yılında Sayıştay'da, ‘denetçi’ olarak göreve başlamış, 2014 yılında ‘Sayıştay üyesi’ seçilmiş Başkanlık Makamınca, 13.07.2016 tarihinde Denetimden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilmiş olup, Sayıştay üyeliğine dönme yönündeki talebi Başkanlık Makamının 02.11.2018 tarih ve 1854437 sayılı yazısı ile uygun bulunmuştur” bilgisini verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.